Forbes: Gata cu lockdown-ul. Marea Britanie va trata Covid-19 ca pe o gripă

Acceptarea deceselor cauzate de virusul SARS-CoV-2 este prețul care ar putea permite oamenilor să ducă o „viață normală”, spune directorul medical al Angliei.

Este puțin probabil ca lockdown-ul să mai fie necesar în Marea Britanie, deoarece statul britanic va începe să trateze coronavirusul ca pe o gripă normală, a spus prof. Dr. Chris Whitty, potrivit The Telegraph.

Directorul medical a mai afirmat că au fost ani în care până la 25.000 de britanici au murit din cauza virusului gripal, iar acceptarea unor decese în urma infectării cu Covid-19 ar fi prețul menținerii școlilor și afacerilor deschise și pentru a permite oamenilor să aibă o „viață normală”.

Profesorul Whitty a vorbit în cadrul unui webinar organizat de Royal School of Medicine și a spus că Guvernul va fi forțat să „tragă un semnal de alarmă” doar în cazul în care virusul va avea o variantă mult mai periculoasă, în care s-ar putea declanșa o creștere exponențială a numărului de îmbolnăviri.

„Covid nu va dispărea”, a spus Chris Whitty. „Trebuie să învățăm ce este o politică rațională în acest sens și să diferențiem mediul pandemic de gripa sezonieră.

„Anual, între 7.000 și 9.000 de cetățeni mor din cauza gripei, iar majoritatea dintre ei sunt vârstnici. De asemenea, într-un ciclu de mai mulți ani există un sezon gripal mai agresiv, în care 20.000-25.000 de oameni își pierd viața. Ultima dată când am înregistrat un număr mare de decese a fost în urmă cu trei ani, dar nimeni nu s-a alarmat”, adaugă acesta.

„Este clar că va trebui să gestionăm pandemia Covid-19, la un moment dat, la fel ca pe gripă. Iată o boală sezonieră, foarte periculoasă, care ucide mii de oameni, dar pe care societatea a ales să o controleze altfel.”

Directorul medical  al Angliei afirmă că este important ca decesele cauzate de Covid-19 sa fie reduse, dar avertizează că societatea nu va mai tolera lockdown-ul național pentru a preveni un număr similar de decese cu cele cauzate de gripă.

„Vrem să reducem numărul de persoane infectate până la zero, dar întrebarea este cum obținem un echilibru ținând cont și de celelalte priorități?”, a spus profesorul. „Trebuie să găsim un echilibru pentru a menține un nivel scăzut al infectării, să reducem cât mai mult decesele, dar într-un mod pe care populația să îl tolereaze. Acest lucru ar putea minimiza mortalitatea fără a maximiza impactul economic și social asupra concetățenilor noștri. ”

Prof. Dr. Chris Whitty mai spune că, deși vor exista întotdeauna mai multe măsuri care ar putea fi puse în aplicare pentru a salva vieți precum închiderea școlilor și universităților sau interzicerea vizitelor în azilele de bătrâni, astfel de restricții au împiedicat oamenii să ducă o „viață normală”.

Boris Johnson a promis anterior că nu va mai exista un lockdown, iar săptămâna viitoare Guvernul va stabili dacă magazinele se vor redeschide pe 12 aprilie, conform planificării.

Cele mai recente cifre ale Oficiului pentru Statistică Națională (ONS) arată că numărul infecțiilor din comunitate se află pe un trend descendent, scăzând până la 8% într-o săptămână.

  1. April 10, 2021

    Ca sa nu calci in strachini, le pui pe perete – asa spune regina.
    Christopher John MacRae Whitty
    Hahaha!

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer