Grantul SUA acordat laboratorului Wuhan pentru îmbunătățirea coronavirusurilor pe bază de lilieci nu a fost niciodată verificat de către Consiliul de evaluare HHS, spune NIH

 • Institutului Național de Sănătate au „zădărnicit în mod sistematic” supravegherea guvernului asupra cercetării patogene periculoase, a declarat profesorului de biologie chimică al Universității Rutgers Richard H. Ebright pentru Daily Caller News Foundation.

 • Cadrul de revizuire P3CO a fost creat în 2017 după o pauză de trei ani privind finanțarea de către guvern a cercetării care face în mod intenționat agenții patogeni mai mortali sau mai transmisibili.

 • Un grant NIH care a implicat modificarea coronavirusurilor pe bază de lilieci și transferul a 600.000 de dolari către Institutul de Virologie Wuhan înainte de pandemie a ocolit analiza P3CO, deoarece Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, condus de Anthony Fauci, nu a marcat acest proiect pentru revizuire.

Un consiliu de supraveghere creat pentru a examina cercetările care ar spori agenții patogeni extrem de periculoși nu a examinat un grant al Institutului Național de Sănătate Publică din SUA, care a finanțat un laborator din Wuhan, China, pentru a modifica genetic coronavirusurile pe bază de lilieci.

Experții spun că grantul NIH descrie oamenii de știință care efectuează cercetări privind câștigul funcțional, o zonă riscantă de studiu care, în acest caz, a făcut ca virusurile asemănătoare cu SRAS să fie și mai contagioase. Finanțarea federală pentru cercetarea privind creșterea eficienței (virușilor) a fost suspendată temporar în 2014 din cauza îngrijorărilor științifice răspândite, deoarece exista riscul scăpării din laborator a unor viruși extrem de contagioși în populația umană.

Finanțarea federală pentru cercetarea creșterii contagiozității a fost reluată la sfârșitul anului 2017, după ce s-a format cadrul potențial de control și supraveghere a agenților patogeni pandemici (P3CO) în cadrul Departamentului de sănătate și servicii umane (HHS). Comitetul de evaluare are sarcina de a evalua în mod critic dacă subvențiile care implică îmbunătățirea agenților patogeni periculoși, cum ar fi coronavirusurile, merită riscurile și dacă există garanții adecvate.

Dar subagenția NIH care a acordat subvenția grupului non-profit EcoHealth Alliance pentru a studia coronavirusurile provenite de la liliecii din China a optat împotriva transmiterii acesteia către comitetul P3CO, a declarat un purtător de cuvânt al NIH pentru Daily Caller News Foundation, ceea ce înseamnă că cercetarea a primit finanțare federală fără o revizuire independentă de către consiliul de administrație al HHS.

„Aceasta este o problemă sistemică”, a declarat pentru DCNF profesorul de biologie chimică al Universității Rutgers, Richard H. Ebright, referindu-se la lacuna din cadrul revizuirii.

Ebright a declarat că birourile directorului Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) – subagenția care a finanțat EcoHealth – și NIH au „frustrat în mod sistematic – într-adevăr au anulat sistematic – cadrul HHS P3CO prin refuzul de a semnaliza și transmite propuneri pentru revizuire.”

Dr. Anthony Fauci conduce NIAID, iar dr. Francis S. Collins conduce NIH.

Un purtător de cuvânt al NIH a spus că subagenția sa nu a semnalat subvenția EcoHealth pentru revizuire independentă de către comitetul de revizuire HHS.

„După o revizuire atentă a grantului, NIAID a stabilit că cercetarea în cadrul grantului nu a fost o cercetare productivă, deoarece nu a implicat îmbunătățirea patogenității sau a transmisibilității virusurilor studiate”, a spus purtătorul de cuvânt pentru DCNF.

„Nu am depune propuneri de cercetare care nu respectă definiția, pentru că altfel ar trebui să depunem totul”, a spus purtătorul de cuvânt.

Modul în care este ocolită supravegherea federală a cercetării privind câștigul funcțional

Institutul de Virologie Wuhan (WIV) se află în centrul speculațiilor pe scară largă că COVID-19 ar fi putut să se scurgă accidental dintr-un laborator în populația umană. Grantul EcoHealth pentru studierea coronavirusurilor pe bază de lilieci în China a inclus transferul de 600.000 de dolari către WIV.

Dacă subvenția EcoHealth ar fi fost supusă revizuirii P3CO, un grup HHS ar fi evaluat independent subvenția și, dacă este necesar, ar fi recomandat măsuri suplimentare de bioconținere pentru a preveni scurgerile potențiale de laborator – sau chiar ar fi recomandat refuzarea totală a subvenției.

WIV este un laborator de nivel 4 pentru biosecuritate, cel mai înalt nivel de certificare de biocontenție, dar oficialii ambasadei SUA au emis două cablograme diplomatice care avertizează despre siguranță inadecvată la laborator după o vizită din 2018. Una dintre cablograme a avertizat că activitatea laboratorului pe coronavirusuri pe bază de lilieci a reprezentat riscul unei noi pandemii asemănătoare SARS, potrivit The Washington Post .

anexă la raportul de origine COVID-19 al Organizației Mondiale a Sănătății, publicată marți, descrie activitatea WIV folosind „viruși recombinanți” în testele care implică coronavirusuri proveniți de la lilieci, despre care Ebright a spus că sunt descrieri ale cercetării privind eficientizarea virală.

Guvernul SUA a întrerupt finanțarea cercetării privind efcientizarea virală în 2014, după ce lucrătorii de laborator au fost expuși accidental la antrax de către Centers for Disease Control, potrivit The New York Times . Incidentul a avut loc în urma protestelor științifice pe scară largă în 2011, când a fost dezvăluit că laboratoarele din Wisconsin și Olanda modifică intenționat virusul gripei aviare H5N1, astfel încât să se poată transmite mai eficient între dihori.

Cercetările privind îmbunătățirea transmisibilității virale finanțate de guvernul federal american au fost reluate în 2017 după implementarea de noi proceduri de supraveghere. Cadrul de revizuire a împărțit responsabilitățile de supraveghere între două grupuri – agenția de finanțare (NIAID în cazul grantului EcoHealth) și Comitetul de revizuire P3CO, un grup interdisciplinar convocat de HHS.

Comitetul este responsabil pentru recomandarea dacă un grant de cercetare care implică câștigul funcțional trebuie să includă măsuri suplimentare de atenuare a riscurilor, a declarat un purtător de cuvânt al HHS pentru DCNF Însă comitetul este ținut în ignoranță cu privire la orice subvenție, până când agenția de finanțare nu o va analiza.

Cadrul P3CO nu necesită comitetului de revizuire a HHS să arunce o nouă privire asupra determinării NIAID în urma revizuirii sale conform căreia subvenția EcoHealth nu a implicat cercetări privind creșterea viralității.

Purtătorul de cuvânt al NIH a spus că ar fi „înșelător și inexact” să sugerăm că NIAID a fost obligat să notifice comitetul de revizuire HHS cu privire la hotărârea sa.

Un purtător de cuvânt al HHS a confirmat că Comitetul de revizuire al departamentului P3CO revizuiește doar subvențiile de cercetare care sunt semnalate pentru revizuire suplimentară de către agențiile de finanțare precum NIAID. Purtătorul de cuvânt nu a răspuns atunci când a fost întrebat dacă comitetul de evaluare avea cunoștință de subvenția EcoHealth.

Ecohealth are o istorie de manipulare a coronavirusurilor pe bază de lilieci. Președintele grupului, Peter Daszak , a safirmat acest lucru chiar în timpul unui interviu de podcast filmat în Singapore cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri raportate de COVID-19 în Wuhan în decembrie 2019.

„Le puteți manipula destul de ușor în laborator”, a spus Daszak. Proteina Spike conduce multe din ceea ce se întâmplă cu coronavirusul. Risc zoonotic. Deci, puteți obține secvența, puteți construi proteina – și lucrăm cu Ralph Baric la [Universitatea din Carolina de Nord] pentru a face acest lucru – și să introducem coloana vertebrală a unui alt virus și să faceți ceva de lucru în laborator. ”

Ebright a declarat DCNF că NIAID a greșit când a stabilit că subvenția EcoHealth nu presupunea îmbunătățirea transmisibilității coronavirusurilor chinezești pe bază de lilieci. El a spus că rezumatul proiectului pentru anul fiscal 2019, care făcea referire la „experimente de infecție in vitro și in vivo” pe coronavirusuri, „* fără echivoc * a necesitat o analiză risc-beneficiu în cadrul HHS P3CO Framework”.

Alți oameni de știință au afirmat că munca EcoHealth finanțată de NIH în China implică cercetări privind creșterea viralității coronavirusurilor proveniți de la lilieci.

Este greu de subliniat în mod excesiv că logica centrală a acestei subvenții a fost de a testa potențialul pandemic al coronavirusurilor proveniți de la lilieci legați de SARS, dezvoltând potențialul pandemic al acestora, fie prin inginerie genetică, fie prin trecerea inter-specii, sau ambele,  au scris în iunie Dr. Jonathan Latham și Allison Wilson.

NIH a oprit grantul EcoHealth în aprilie 2020. Directorul adjunct NIH pentru cercetări extramurale, Michael Lauer , a declarat grupului într-o scrisoare că agenția „nu crede că rezultatele actuale ale proiectului se aliniază obiectivelor programului și priorităților agenției”.

Fauci a declarat în cursul unei audieri în fața Comitetului pentru Energie și Comerț al Casei din iunie, că subvenția EcoHealth a fost anulată „pentru că i s-a spus NIH să o anuleze”.

„Nu știu motivul, dar ni s-a spus să îl anulăm”, a spus Fauci.

Fauci a declarat pentru Politico în urma ședinței că Casa Albă a fostului președinte Donald Trump a ordonat NIH să se anuleze subvenția.

Oficialul HHS a recunoscut că supravegherea guvernului cercetării GOF este defectă

Singurul membru cunoscut al Comitetului de revizuire HHS P3CO este președintele acestuia, Chris Hassell, consilier științific principal pentru Biroul HHS al secretarului asistent pentru pregătire și răspuns. El și-a dezvăluit implicarea într-o discuție din ianuarie 2020 în fața Comitetului consultativ științific național pentru biosecuritate.

Hassell a spus în timpul discuției că definiția actuală pentru un potențial agent patogen pandemic este “foarte limitată … ceea ce a dus la obținerea doar a câtorva propuneri legate de gripă” pentru revizuirea comitetului.

„Voi fi probabil mai sincer decât poate adecvat – cred că este prea limitată”, a spus Hassell, care apoi a sugerat că guvernul ar putea finanța cercetări privind dezvoltarea patogenilor pe care comitetul său nu le-a verificat.

„Cred că acest lucru ar putea fi revizuit și, din nou, ar putea exista unele probleme de definiție”, a spus Hassell.

Când finanțarea cercetării în domeniul dezvoltării patogenilor a fost întreruptă în 2014, 21 de proiecte de cercetare au fost oprite. Dar NIH a creat excepții pentru 10 dintre acestea, potrivit The New York Times .

După ce finanțarea a continuat în 2017, doar două proiecte au fost aprobate în conformitate cu cadrul P3CO. Ambele proiecte se ocupă de virusul gripal, potrivit NIH.

Nu este clar câte granturi de cercetare au fost revizuite în cadrul. Un purtător de cuvânt al NIH a spus că nu comentează și nu discută cererile de finanțare nefinanțate.

De asemenea, nu este clar cine mai participă la Comitetul de revizuire HHS P3CO. Hassell a declarat în ianuarie 2020 că comitetul este format doar din angajați federali, dar a spus că ar putea fi în detrimentul activității lor de a-și publica numele.

„Oricât ar fi de indicat să facem publice numele individuale, ceea ce s-a sugerat, dacă acest lucru ar îngrozi pe cineva care dorește să participe la comitetul respectiv, ar fi în detrimentul respectivelor persoane”, a spus Hassell.

Un purtător de cuvânt al HHS a spus că Hassell nu este disponibil pentru comentarii.

 1. April 6, 2021

  Rudolf Steiner about vaccines

  “It will be the main concern of these spirits of darkness to bring confusion into the rightful elements which are now spreading on earth, and need to spread in such a way that the spirits of light can continue to be active in them. They will seek to push these in the wrong direction. I have already spoken of one such wrong direction, which is about as paradoxical as is possible. I have pointed out that while human bodies will develop in such a way that certain spiritualities can find room in them, the materialistic bent, which will spread more and more under the guidance of the spirits of darkness, will work against this and combat it by physical means. I have told you that the spirits of darkness are going to inspire their human hosts, in whom they will be dwelling, to find a vaccine that will drive all inclination towards spirituality out of people’s souls when they are still very young, and this will happen in a roundabout way through the living body. Today, bodies are vaccinated against one thing and another; in future, children will be vaccinated with a substance which it will certainly be possible to produce, and this will make them immune, so that they do not develop foolish inclinations connected with spiritual life — ‘foolish’ here, of course, in the eyes of materialists.”
  “The whole trend goes in a direction where a way will finally be found to vaccinate bodies so that these bodies will not allow the inclination towards spiritual ideas to develop and all their lives people will believe only in the physical world they perceive with the senses.”
  “…people are now vaccinated against consumption, and in the same way they will be vaccinated against any inclination towards spirituality. This is merely to give you a particularly striking example of many things which will come in the near and more distant future in this field — the aim being to bring confusion into the impulses which want to stream down to earth after the victory of the spirits of light.”
  “The first step must be to throw people’s views into confusion, turning their concepts and ideas inside out. This is a serious thing and must be watched with care, for it is part of some highly important elements which will be the background to events now in preparation.”

  Rudolf Steiner (Dornach, 27 October 1917)

  “…It is pathological for people to even think in terms of spirit and soul. ‘Sound’ people will speak of nothing but the body. It will be considered a sign of illness for anyone to arrive at the idea of any such thing as a spirit or a soul. People who think like that will be considered to be sick and — you can be quite sure of it — a medicine will be found for this.”
  “The soul will be made non-existent with the aid of a drug. Taking a ‘sound point of view’, people will invent a vaccine to influence the organism as early as possible, preferably as soon as it is born, so that this human body never even gets the idea that there is a soul and a spirit.”
  “The two philosophies of life will be in complete opposition. One movement will need to reflect how concepts and ideas may be developed to meet the reality of soul and spirit. The others, the heirs of modern materialism, will look for the vaccine to make the body ‘healthy’, that is, makes its constitution such that this body no longer talks of such rubbish as soul and spirit, but takes a ‘sound’ view of the forces which live in engines and in chemistry and let planets and suns arise from nebulae in the cosmos. Materialistic physicians will be asked to drive the souls out of humanity.”

  Rudolf Steiner (Dornach, 7 October 1917)

 2. April 7, 2021

  Zice scrisoare:
  “nasu care mi ai zis galbenus, mai esti pe aici ? daca da si ti ai facut vaccinul incheie-ti socotelile in cateva luni esti pa, cica toti vaccinatii a ti belito,nu e de la mine dar eu,un ” galbenus” ce pot a face ?”

  Sarmanul de el!

  Draga galbenus,
  Nu ma doare daca te spargi, esti spart deja. Zici ca nu e de la tine. Cum sa nu fie? Uita-te la tine! N-ai coaja, n-ai capac!!!
  “in cateva luni esti pa”
  Si vrei tu sa nu uit sa te invat tot ce stiu. Pai da!
  https://www.rik.ro/betisoare-scolare-100-buc-set.html Ia-ti betisoare scolare!
  Astia https://www.rik.ro/betisoare-scolare-100-buc-set.html sunt 60 bucati la set. Iti trebuie 100. Si rosii. Poftim, ia-ti doua la 6 + 6 lei si ai sa dai si la altii!
  Nu-ti iei betisoare in culori tiganesti ca urlu.
  Inainte de creioane colorate, iti trebuie creioane de scris, Koh-I-Noor sa scrie pe ele, no. 2. Guma da, si de aceea!
  Caiete: dictando, de desen, matematica cu patratele, matematica fara patratele, de muzica, de sport si ce-ti mai trebuie, vocabular.
  rigla, ascutitoare si penar cu stilou cu pompita, cerneala albastra. Daca iei neagra, ai incurcat-o cu maica-ta ca nu spala ea petele tale de cerneala, PIC de sters, compas nu acum, restul nu acum, coperti pentru carti, semn de carte.
  pantaloni ai, bluza nu-ti trebuie, maieu pui pe tine intai, apoi pui bluza. Vrei si hainuta. Daca lasi oaia in pace si n-o darami ca berbecul, poate capeti si hainuta. Ce-ti mai trebuie? Incaltari, sosete, O Doamne!
  Si periuta de dinti si hartie inginerica, pieptan, sapun, prosop.
  Esti, ca sa mai?? Tu iti dai seama ca atunci cand te nasti, iti ruinezi parintii de fericire?

 3. April 8, 2021

  Acesta este un jeg de blog fara nici un fel de dovezi ca o cale a vietii exista atunci cand nu te vaccinezi.
  Ai dat chix, baiete.

 4. April 10, 2021

  Trump a taiat cercetarea stiintifica, asta se stie. In schimb ne-a dat asta:
  https://www.youtube.com/watch?v=x-B9Uu7B7qQ
  Multumim D. Trump! A fost extaz dupa extaz. (La 0:55 e umbra de vina 🙂 0:58 tot asa! Plus un negru superb! 🙂 )
  Cea mai tare: selfie cu ochelari de soare. :))

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer