La solicitarea expresă a prietenilor care sunt revoltați de avalanșa de acuze, insulte și invective la adresa mea, venite din partea lui Felix Roncea, mă văd nevoit să dau câteva scurte lămuriri, pentru a nu lăsa impresia greșită că respectivul mă are cu ceva la mână sau că m-as teme de el.

Problemele lui Felix Roncea cu mine (căci eu nu am nici o problemă cu el) au început când l-am anunțat că nu va mai avea acces în biroul meu, pentru a lucra și locui acolo, după încheierea programului meu. De mai mulți ani, din simpatie pentru talentul său artistic, i-am dat lui Felix o cheie de la biroul meu pentru a folosi în lipsa mea calculatorul de la birou. În tot acești ani, Felix a locuit efectiv acolo venind în fiecare seară și în weekenduri, făcând duș, mâncând și dormind la mine în casă, fără să îi fi cerut măcar o singură dată vreun leu pentru căldura, apa sau curentul, tonerul de imprimantă sau hârtia consumate.

Mai mult, în spațiul liber al curții (care nu este proprietatea mea), am permis amenajarea unei săli de sport, de care recunosc că mă folosesc și eu. La această sală au participat foarte mulți oameni cu donații și muncă, proiectul având denumirea DIRECTA DE DREAPTA, cu specific de box, sub egida Asociației Mișcarea Oamenilor Visători (MOV), în care Felix este președinte iar eu sunt simplu membru.

Căutând să îl ajut și eu acest proiect inimos în aparență, am oferit asociației prin contract de comodat, folosința gratuită a camerei în care îmi aveam biroul. După toate mizeriile deversate în mediul online de Felix împotriva mea, am reziliat acest contract de comodat, notificând instanța cu privire la acest aspect, astfel că în prezent MOV nu mai are un sediu declarat legal.

Trebuie spus că tot acest conflict a lui Felix cu mine a pornit de la neînțelegerile pe care el le-a avut cu un sub-chiriaș a lui George Roncea (prieten comun), care avea închiriată de la proprietară o cameră lângă biroul meu pe care nu o folosea și o sub-închiriase.

Nu intru în detaliile acestui conflict, amintesc doar faptul că dacă inițial Felix mă acuza că iau partea acestui vechi prieten în conflictul dintre ei (deși eu am încercat să îi împac și să mediez conflictul), conflict ce a degenerat și a constituit temeiul unei plângeri penale a sub-chiriasului împotriva lui Felix și George Roncea.

Ulterior, Felix m-a acuzat că eu m-aș folosi de influențe oculte pentru a urgenta (prin intermediul șefului secției 8 poliție) activitatea în dosarul penal în care el este cercetat la Secția 8 Poliție.

Traficul de influență de care Felix mă acuză, s-ar fi realizat nici mai mult nici mai puțin decât prin intermediul șefului secției 8 poliție, despre care Felix afirmă în postările sale pe Facebook că ar fi un fost client și l-ar fi văzut la mine în birou.

Precizez faptul că nici măcar nu cunosc cine este șeful secției 8 poliție, dar-mi-te să fac orice demers pe lângă acesta pentru a-l ”înfunda” pe Felix.

O altă acuză la care trebuie să răspund este cea cu privire la pretinsa folosire de către mine a Asociației Mișcarea Oamenilor Visători, pentru a face trafic de persoane, aducând cetățeni chinezi în România contra unor sume de bani.

În realitate, pe vremea când asociația MOV organiza cenacluri literare (în urmă cu mai mulți ani) am întocmit 3 sau 4 contracte de voluntariat, în ideea de a aduce participanți din China care să participe la aceste cenacluri literare, cărora doream să le dăm un caracter internațional.

Cetățenii chinezi invitați nu au primit vize de intrare în România în regim de voluntariat, astfel că acest proiect a fost abandonat, nici eu și nici altcineva ne-având niciodată nici un beneficiu material de pe urma acestor proiecte.

Nu același lucru îl pot spune despre proiectul sălii de box, în lucru de 3 ani de zile, pentru care Felix Roncea solicită public pe pagina de facebook Directa de Dreapta sprijin de orice fel pentru finalizarea sălii. Deși cunosc faptul că au foste multe persoane care au donat bani sau materiale de construcție pentru finalizarea sălii, acestea nu au fost (din câte cunosc eu) înregistrate în contabilitatea asociației, deși i-am atras atenția lui Felix în mai multe rânduri că este necesar ca oamenii să vadă o transparență a demersurilor asociației, reflectate în documentele acesteia.

În aceste condiții, vă invit să cereți chitanță de la asociație când mai faceți donații, pentru ca acestea să facă dovada că ați donat iar banii voștri au fost folosiți potrivit destinației pentru care ați donat.

Precizez în final că nu mai susțin proiectul sălii DIRECTA DE DREAPTA și nu mai am nici o legătură cu Felix Roncea, care a dovedit prin acțiunile lui din ultima vreme, o crasă lipsă de bun simț și recunoștință la adresa mea.

Totodată îl somez pe această cale pe Felix Roncea să prezinte o dezmințire pe pagina sa de Facebook, în aceleași condiții în care a publicat și minciunile la adresa mea, dezmințire însoțită de scuze publice. In caz contrar, mă voi vedea obligat să îl acționez în judecată pentru răspundere civilă delictuală, solicitand reparații pentru atingerea adusă dreptului meu la imagine și demnitate precum și pentru apărarea reputației profesionale (având în vedere că printre multe altele, mă acuză că aș fi “vândut” adversarilor procese ale clienților mei).

CategoryUncategorized
 1. August 4, 2021

  Felix este băiatul lui Victor Roncea, jurnalistul de la Ziua, portavocea americanilor în România. Cel care l-a adus pe spionul Larry Wats si i-a publicat cărțile la noi. E normal să te atace Felix, mă mir că nu a făcut-o până acum. Și Victor și George sunt agenți americani, au cetățenie americană (ca și Codruța Kovesi), în timp ce unchi-tu e securist din garda veche kaghebistă. Chiar mă mira prietenia asta a voastră dubioasă. Parcă vedeam câinele cu pisica îmbrățișați și mă întrebam cât o să vă mai țină.

 2. August 4, 2021

  Felix e un idiot, Mihai. Nu te pune la mintea lui. Trebuia să îți dai seama mai de mult cu cine ai de-a face, de când l-ai scăpat de pușcărie in dosarul de trafic de droguri. Acum nu știu cine o să-l mai apere gratis în dosarele penale pe care le are pe rol (dosarul de viol cu minoră și cel cu spargerea și furtul laptopului din locuință). E un idiot, mai bine rămânea naibii în legiunea străină, dar nici ăia nu l-au primit, că a picat psihologicul. Acum se milogește de toată lumea pentru donații cu sala aia, însă el trăiește bine mersi din banii de donații pentru sală, că nu muncește nimic. Din când în când mai strânge haine pentru copiii săraci, așa de ochii lumii să nu zică lumea că nu face nimic. I-am dat și eu niste bani acum 2 ani pentru sală, a zis că vom putea veni să ne antrenăm gratis, de doi ani tot aștept să termine sala, cred că a primit sute de milioane de lei donații și materiale și tot nu a terminato. E un profitor și un mincinos, sper să primească ceea ce merită de data asta

 3. August 4, 2021

  Hahahaha😂😂😂
  Bătaie intre odrasle de securisti. Stai sa-mi iau popcornul si berea, sa ma bucur de spectacol.
  Hai baieti, nu va jenati, spuneti tot ce stiti unii despre altii, asa mai aflam si noi cate ceva

 4. August 4, 2021

  Te-au luat de prost, măi Mihăiță. Tu ai fost bun cu ei și asta îți e răsplata, nu doar cu Felix ci cu toată familia Roncea. L-ai ajutat pe George, care era un boschetar fără domiciliu să își facă buletin împreună cu fosta nevastă și fata la maică-ta acasă, l-ai ajutat și cu lucrurile când a rămas fără chirie, că le ține și acum la tine in curte, iar de Felix nu mai zic, îți datorează inclusiv faptul că nu s-a dus la pușcărie pentru trafic de droguri acum 8 ani. E incredibil ce perverși pot fi acești oameni. Bine că ai scăpat de ei, să îți fie învățătură de minte pe viitor să mai ajuți persoane care nu merită.

 5. August 4, 2021

  Mihai, nu vrei să știi ce se petrecea la voi in curte după ce plecați de la birou. Veneau tot felul de dubioși care cică dădeau la sac în sală, dar mai mult stăteau sub nuc, la masă, cu Dude antrenorul, la băute și fumat iarbă. Iar Felix le procura iarba, că nu s-a lăsat de dilărit, din asta trăiește. Tu nu știi, dar ei nu s-au certat de la box, ci de la bani, că le ieșeau biștari frumoși cu donațiile de sală și antrenamentele pe bani. De la tine trăgeau lumina în sală, la tine mergeau la veceu, făceau duș toți sportivii lui creier prăjit de droguri, iar tu credeai că susții sportul 😂
  Verifică bine prin birou să nu fi rămas ceva, că de la ăștia nu știi niciodată ce lasă în urma lor.

  • August 4, 2021

   Fii pe pace, am schimbat butucul la ușă, nu mai au acces “sportivii”. Zugrăvim proaspăt, schimbăm și parchetul. Mi-a zis meșterul (nea Emil) că a găsit în spatele dulapului, în hol, lângă fereastra de la centrală niste chiștoace de jointuri, dar altceva n-am mai găsit. N-am nimic împotriva ierbii, susțin legalizarea consumului, dar nu cred că face casă bună cu sportul

 6. August 4, 2021

  Pe fb, Felix Roncea scrie că i-ai amenințat familia și că i-ai spus că va fi găsit spânzurat, tot ca o aluzie că l-ai amenințat cu moartea. Cum răspunzi la treaba asta măi răpcică ?

  • August 4, 2021

   N-am amenințat pe nimeni. L-am sunat pe Victor și l-am rugat să intervină pentru stingerea amiabilă a plângerii penale a sub-chiriasului. Cât despre faza cu spânzuratul, atât eu cât și nevastă-mea am avut niste premoniții nasoale (cum am mai avut și cu alte ocazii, față de alte persoane – si6s-au împlinit din păcate) și de aceea am insistat la ambele părți pentru împăcare. Din păcate Felix a perceput atitudinea mea conciliantă ca3pe un semn de slăbiciune și a avut senzația că mă are la mână cu ceva, că are controlul în toată povestea și a apăsat mai departe pedala calomniilor la adresa mea. În realitate, el nu se află în postura de a pune condiții. A ajuns să creadă că eu îl nedreptățesc și orice i-aș spune, interpretează pe invers. Trist, foarte trist să vrei să ajuți pe cineva și să nu poți opri destinul. Am mai pățit asta și în trecut. Suntem uneori incapabili să ne depășim condiționările karmice. Bivolaru avea o vorbă: ” atunci când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, mai întâi îi ia mințile”

 7. August 5, 2021

  Să nu îți ceri scuze pentru cine ești.
  Lumea, oricum ai fi tu, îți va găsi defecte, neajunsuri, greșeli. Așa sunt unii oameni – în loc să se uite în oglindă, aleg să critice pe cine apucă.

  Lumea nu îți știe durerile, fricile, bucuriile, eșecurile sau succesele. Nu știe câte ai sacrificat pentru a fi unde ești acum, ci doar judecă. Și atunci pentru ce să îți pese?

  Cel mai important este să fii tu o persoană mulțumită cu ceea ce ai ajuns, o persoană fericită cu felul în care trăiește. Restul sunt doar vorbe în vânt.

 8. August 5, 2021

  Ia spune măi răpcică, de ce-ai reacționat abia acum, că felix scrie de câteva săptămâni bune despre tine ? Unde te-a atins ?

  • August 5, 2021

   Nu m-a “atins” nicăieri, că toate afirmațiile lui sunt bazaconii. L-am lăsat inițial în pace, crezând că se va calma cu timpul și va realiza ce greșeli face. Însă nu s-a oprit, dimpotrivă mi-a trimis în continuare (inclusiv ieri !) tot felul de mesaje belicoase, injurioase, care mi-au consolidat convingerea că nu se va potoli dacă nu iau atitudine. Îi voi da șansa să își demonstreze afirmațiile în instanță, dacă nu retractează cu scuze toate tâmpeniile debitate la adresa mea

 9. August 5, 2021

  E incredibil ce am citit pe pagina lui Felix, măi Mihai. Câtă lipsă de recunoștință și cât de obraznic ți se adresează. Te acuză până și de faptul că tu l-ai fi împins către acțiuni naționaliste, că l-ai fi instigat să-și facă dușmani din mișcarea LGBT și de-aia are el probleme penale, tot din cauza ta. Repet, incredibil. Halucinant chiar. Tu mă știi, am fost cu voi la multe acțiuni dar nu te-am văzut niciodată să-l împingi la înaintare, să-l folosești pe post de “carne de tun”. Citindu-l pe Felix, mai că-mi vine să cred că tot ce i s-a întâmplat lui rău în viață e din cauza ta.

  • August 5, 2021

   Din asta ce să înțeleg ?! Că Felix Roncea nu a avut niciodată suflet de român ci s-a lăsat influențat de-alde mine și Mihai Tociu ?! Este ca și cum Codreanu, închis la Văcărești ar fi scris delațiuni împotriva lui A.C. Cuza, învinuindu-l pe marele profesor și șef de partid de faptul că el suportă rigorile legii pentru că a fost influențat de discursurile acestuia. Penibil. Un naționalist autentic își asumă și necazurile, nu doar laurii. Însă țin să te asigur Cornel, că problemele de natură penală ale lui Felix nu au nici o legătură cu acțiunile lui pe linie naționalistă, ci sunt rezultatul prostiilor pe care le-a făcut în viața lui privată.

   • August 5, 2021

    Pfuu, ce putoare de om esti!

 10. August 6, 2021

  Mihai, Felix a depășit orice limită. Nu știu dacă ai văzut (am înțeles de la tine că te-a blocat pe fb), dar a început să posteze numele clientelei tale, cu comentarii abjecte la adresa ta. Și tu îl accepți în continuare să intre în curte, să bântuie pe la sala aia plină de ciurucuri și gunoaie. Pun pariu că trage cu urechea și e atent la orice mișcare de-a ta, urmărește cine intră și cine iese. Fă-i cât mai repede plângere penală pentru accesarea listei clienților tăi și publicarea numelui lor.

  • August 6, 2021

   Are termen până luni să șteargă tot, cu scuzele de rigoare, altfel se alege și cu acțiune civilă și penală. Însă mai nou, și George Roncea a început să îmi trimită mesaje oribile, cu tot felul de mizerii. Am senzația că nebunia, nesimțirea, tupeul și lipsa de recunoștință sunt contagioase zilele astea, în familie, mai ceva decât covidul. Există totuși o parte bună în toată povestea asta: m-am mai descotorosit de o pereche de ipocriți care se dădeau prieteni cu mine, dar mureau de invidie

 11. August 6, 2021

  Mihai Rapcea, ani de zile te ai asociat și ai aprobat comportamentul familiei Roncea, deși era clar caracterul toxic, modul de atac plin de invenții și făcături și bully, amenințări de tot felu peste tot.

  Ce îți face ție Felix și George și Victor acum au făcut altor zeci de oameni. Nu cred ca le ai atras atenția ci mai mult, ai acceptat și acolo unde ți a a convenit clar.

  De ce te miri?

  • August 7, 2021

   Să știi că n-am aprobat niciodată țigănia și porcăiala practicate de George și Felix (căci Victor nu se folosește de aceste ”nobile” metehne de mahala). Atunci când am avut prilejul, le-am atras finuț atenția că sudalma și târâtul în noroi, prin zoaie de limbaj suburban îi descalifică și decredibilizează, însă se pare că amândoi scriu astfel fie când sunt băuți fie când, la mânie, își pierd uzul rațiunii. Tatăl meu (Dumnezeu să-l ierte) avea o vorbă: pe vorba bețivului și a nebunului nu trebuie să te superi, pentru că ambii sunt fără discernământ. Ignoră-i și mergi mai departe. Câinii latră, caravana trece,

   • August 8, 2021

    Mihai, eu am fost atenta, si chiar ai aprobat unele hartuiri. Zici ca nu trebuie sa te superi pe betivi si pe nebuni, insa cand nebunii astia hartuiesc lumea si chiar sar la bataie, atunci parca nici incurajati nu trebuie.

    Repet intrebarea, de ce te miri cand ai luat si tu parte la comportamentul asta, stand pe margine si uneori hlizindu-te cu ei.

    • August 8, 2021

     recunosc, am greșit minimalizând mizeriile acestor doi papagali siniștri. Promit că repar, o să vezi de mâine încolo

 12. August 7, 2021

  Salut Mihai. Vezi că Felix Roncea a scos de pe pagina lui toate mizeriile la adresa ta. Peace, brother !🙏

  • August 7, 2021

   Cornele, e o vorbă: greșeala recunoscută e pe jumătate iertată. Unde e partea cu recunoaterea greșelii ?! Vezi tu, pentru oamenii orgolioși, asta este partea cea mai grea: să recunoști că ai greșit, atunci când e cazul, ȘI SĂ ÎȚI CERI SCUZE PUBLIC pentru asta. Pentru că altfel, gestul retragerii calomniilor poate fi interpretat în orice fel. În plus, chiar și în cazul exprimării scuzelor, iertarea va veni doar pe jumătate, căci lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel între mine și Felix. Acum știu cum m-au privit și el și George în toți acești ani și ar fi o dovadă de ipocrizie să ne prefacem că mai suntem prieteni.

 13. August 7, 2021

  Faptul ca Felix a scos postările de pe pagina lui e mai nimic. Răul a fost facut deja. Fara sa explice de ce a improscat cu minciuni impotriva ta, si sa isi ceara scuze public, nu se repara mai nimic.
  Trebuie sa fi rupt de realitate sa crezi ca denigrezi un om atata timp, si apoi stergi totul, si gata, e ca si cum nu s-a întâmplat nimic.

 14. August 7, 2021

  Umbla zvonul ca motanelul Felix a fost vazut la sectia 8 intre vreo sase gealati de politisti si ca a sustinut un concert de 10 clape pe foaie de hartie.Mare artist,mare caracter,maret viitor!

 15. August 9, 2021

  Nu stiu daca intelegi, ce iti face tie acum Felix si unchiusu, toxicitatea asta demna de spitalul de nebuni, asta au facut ani ani ani de zile unor zeci de oameni. Poti sa i bati tu sa ii dai in 100 de tribunale, o sa vina ca niste tiganci cu rochiile ridicate si o sa se puna pe calea de tranvai si o sa urle zilnic zilnic zilnic continuu. O sa posteze pe toate grupurile din lume poze cu tine irelevante, mailuri conversatii promisiuni ce vrei si ce nu vrei.

  Si zici ca Victor e baiat bun. El e mai tacut insa e la fel de toxic si inventator ca ei. Uita-te la toate fake newsurile generate de cei 3, inclusiv de Victor. E un cuib de gandaci in care te-ai bagat, ai acceptat sa fii acolo, te-ai folosit de toxicitatea lor si tu, si acum, cum era de asteptat, ti-ai megaluat-o si tu.

  • August 9, 2021

   Pisi, tu pari sa fi fost penetrata de Ghibolaru in toate orificiile… Ce mai e nou pe la Plusere?
   Relax, nu dau 2 bani pe fratii Roncea si nepotul lor, Victorash traieste de zeci de ani din postarile cu parintele Iustin Parvu…
   Si Georgica, marele anticomunist iubeste vodculitza sovietica si armele albe de calitate inferioara made in China comunista…

  • August 9, 2021

   @Andreea, în esență, ai completă dreptate. Recunosc și îmi asum greșeala de a mă asocia cu ei ca imagine. Am făcut multe lucruri faine cu ei împreună (ciclul de acțiuni Picasso spre exemplu, mai ales prima) așa că am niște scuze totuși. N-am o problemă cu ceea ce pot posta despre mine, căci nu am făcut și nu fac ilegalități, deci nu au ce să facă împotriva mea, ei vor avea o problemă de natură penală în curând, extrem de serioasă și nu din partea mea ci din partea lui Codruț Burdujan. Ei știu acest lucru și de-aia m-au tocat la cap toată perioada asta că cică eu l-aș fi ajutat pe Codruț cu plângerea penală, ceea ce este neadevărat. Codruț este consiliat de partenera lui de viață, mama viitorului său copil, care este tot avocat. Insistența lor în a mă acuza era de fapt o manevră de a mă determina să le iau partea, să îi apăr în aceste dosare, așa cum o făceam și până acum, adică gratuit. Am refuzat să mă las șantajat emoțional deoarece am tot mai mult convingerea că au făcut toate mizeriile de care sunt acuzați. În plus, imediat după ce Codrut s-a mutat, m-am trezit cu cablul de net tăiat, din incinta clădirii PROTV, unde ei intrau de obicei. În 3 ani de zile treaba asta nu s-a întamplat niciodată, de ce taman acum ? Eu nu prea cred în coincidențe, mai degrabă în răutăți gratuite. M-a constat o grămadă de bani să trag cablu nou pe cheltuiala mea (300 metri) deoarece nu am netcity în zonă. Spui că m-am folosit de toxicitatea familiei Roncea ?! Unde și când ?! Eu în toți acești ani am fost mult prea ocupat cu munca, familia și preocupările spirituale, ca să mai am timp de altceva. De câțiva ani sunt aproabe absent din acțiunile și proiectele civice deoarece realizez cvasi-inutilitatea lor.

 16. August 12, 2021

  Salutari, te sustin pentru ca in 2012 m-asi sustinut si tu pe mine, nu te uit, insa nu uit mizeriile neamului Roncea, jos cu ei!

 17. December 22, 2021

  puscaria te asteapta

 18. November 1, 2022

  Ti-am facut doua plangeri pentru ilegalitatile comise de tine la Baroul Bucuresti unde nasul tau Daniel Fenechiu te protejeaza facand interventii in justitie ilegale. Doi unguri imputiti, ala e agend avocat la budapesta si tu ai infiintat noua dreapta strigand “afara cu ungurii din tara” dar ma-ta e unguroaica, tactu e fost securist ungur, sotia e unguroaica imputita si copilul e un ungur imputit. agenti unguri infiltrati agenti provocatori. de ce nu s-au rezolvat plangerile pe care ti le-am facut la baroul bucuresti de peste un an cu probe despre ilegalitatile comise de tine?

  • November 2, 2022

   Kedves Félix, nem tudok cigányul beszélni

   • November 3, 2022

    👍

    Toate ca toate, dar Alessia a venit prin chemarea mea…

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer