Pe măsură ce timpul trece, realizăm dimensiunea manipulării mediatice privind ”războiul” din Israel. După momentul inițial de pretinsă stupoare, televiziunile se bulucesc să difuzeze aceleași calupuri de imagini atent selecționate de specialiștii în media ai Mossad-ului.

 Povestea spusă de imagini este una simplă și în general, convingătoare. Teroriștii cei răi i-au atacat cu sălbăticie pe evreii cei pașnici, care serbau diverse. Deci primul calup de imagini difuzate sunt cele ce prezintă violențele și crimele împotriva victimelor inocente. Apoi sunt difuzate imagini cu blocuri care se prăbușesc și ni se spune că sunt vânați teroriștii. Întotdeauna aceste imagini sunt difuzate în format ”casetă de război”, adică în stânga filmările iar în dreapta chipurile ”oripilate” ale invitaților la emisiunea respectivă.

De-a lungul istoriei recente, comunitatea evreiască a devenit faimoasă pentru controlul exercitat asupra mijloacelor de comunicare audio-vizuală, dar și pentru victimizarea îndârjită, anti-semitismul fiind unul dintre cele mai longevive subiecte din mass-media.

Marea miză însă este aceea de a transforma victimele evreiești în călăi nemiloși, îndreptățiți să ”distrugă” palestinienii, deveniți peste noapte în narativul presei ”animale umane” – așa cum i-a denumit, cu ură iudaică, Ministrul Apărării, ”omul” Yoav Gallant.

 

@aljazeeraenglish “We are fighting against human animals”. This is how #Israeli Defence Minister Yoav Gallant announced what he called a “complete siege” on #Gaza, following a surprise attack by #Hamas on #Israel. #palestine #israelitiktok #palestinetiktok #gazastrip ♬ original sound – Al Jazeera English

Nimeni nu-și mai pune problema cum de au putut opt sute de palestinieni disperați să dea peste cap apărarea uneia dintre cele mai mari și mai înarmate și pregătite armate, armata israeliană.

Sunt trecute sub tăcere informațiile apărute chiar în presa evreiască, conform cărora chiar serviciile secrete egiptene i-au informat pe ”partenerii” israelieni din Mossad că în Gaza ”se pregătește ceva mare”.

Și atunci, întrebarea legimită care se pune este: DACĂ ISRAELUL A ȘTIUT DIN TIMP DE ATACURI, DE CE NU S-AU PREGĂTIT ȘI NU LE-AU ÎNABUȘIT DIN PRIMUL MOMENT ?!

Răspunsul este unul îngrozitor atât pentru victimele evreiești cât și palestiniene deopotrivă. Au știut, dar nu au făcut nimic să preîntâmpine masacrul, pentru că aveau nevoie de el. Și nu doar că au știut, ci și l-au și dorit, ba chiar provocat, dacă este să privim retrospectiv la acțiunile armatei israeliene împotriva palestinienilor, din ultimele 6 luni.

Netaniahu avea nevoie de starea de război pentru a împiedica revoltele ce amenințau să îl dărâme de la putere. Cu o țară aflată în stare de război, vechile probele de corupție sunt date uitării și cetățenii se unesc în jurul liderului.

Și nu în ultimul rând, sioniștii de la guvernare aveau nevoie de această agresiune palestiniană pentru a-și justifica ”rezolvarea problemei palestiniene”, adică genocidul împotriva populației civile non-evreiești.

Soluția finală” a naziștilor din IDF (Israel Defence Forces) avea nevoie de o scuză suficient de puternică pentru a justifica masacrul și raderea de pe fața pământului a ultimelor așezări palestiniene din Israel. Căci chiar și denumirea dată acestor trupe este una înșelătoare: NU, NU E VORBA DE FORȚE DE APĂRARE, CI DE TRUPE DE ASALT, care asasinează civili, prin bombardamentele lansate asupra unor blocuri în care locuiesc oameni ce nu au nici o altă vină decât că s-au născut și trăiesc în lagărul palestinian.

Iar cu o presă aservită intereselor evreiești, povestea livrată nouă este plină de manipulări – în primul rând de ordin semantic. Astfel, în presă când se vorbește despre victimele evreiești, se vorbește despre ASASINATE, CRIME, UCIDERI, OMORURI. Când se vorbește despre victimele palestiniene se folosesc cuvinte precum ELIMINARE, DISTRUGERE, NEUTRALIZARE, REZOLVAREA PROBLEMEI.

Când ni se prezintă imaginile suferinței evreiești, avem prim-planuri cu imagini de OAMENI încătușați, bătuți, omorâți. Când se prezintă imaginile suferinței din Gaza avem doar imagini AERIENE, de la distanță, cu blocuri bombardate, care se prăbușesc, ca nu cumva să ne impacteze emoțional suferința miilor de oameni uciși, prinși sub dărâmături.

 

Acești escroci sentimentali specializați în ”monetizarea suferințelor Holocaustului – cum îi numea scriitorul Roger Garaudy utilizează astăzi cu o cumplită măiestrie arma victimizări pentru a-și justifica genocidul împotriva a ceea ce a mai rămas din poporul palestinian.

Iar pentru asta, palestinienii nu trebuiesc văzuți în nici un caz ca oameni, ca având dreptul elementar la viață. Ei sunt, conform spuselor Ministrului apărării al Israelului doar niște ”animale umane” ce pot fi vânate și ucise !

Din fericire, în Israel mai există și oameni care nu-i tratează pe palestinieni ca pe animale și deplâng ferocitatea și crimele guvernului sionist, cum este și jurnalistul Gideon Levi, care a avut curajul de a-și exprima opinia deschid, în publicația Harez.

Când am văzut filmarea cu afirmația acestui ”mare om”, mi-am adus involuntar aminte de modul în care Ion Iliescu afirma în iunie 1990 despre protestatarii anti-comuniști din Piața Universității că nu sunt altceva decât niște ”golani”, ”elemente declasate, legionare” și că minerii sunt îndreptățiți să vină ”să facă curățenie” ! Încă îmi răsună în urechi acel ”măi animalule !” lansat de Ion Iliescu.

În aceste condiții, nu pot decât să mă declar solidar cu ”animalele” închise în ghetoul numit Gaza, căci și eu – în viziunea unora precum politrucul comunist Ion Iliescu, decât un ”animal” ce nu merită drepturi elementare cetățenești.

”Curățenia” pe care Israelul o face astăzi în Gaza nu va face altceva decât să oripileze întreaga lume și să grăbească declinul complexului militar israeliano-american.

Dacă Israelul crede că va putea face față întregii lumi musulmane care va răspunde suferinței palestiniene, se înșală amarnic. Netaniahu ar trebui să ia foarte în serios declarația președintelui chinez care a avertizat că ”nedreptățile istorice făcute poporului palestinian nu ar trebui lăsate nesupravegheate pe termen nelimitat”. Ceea ce înseamnă că și China ar putea interveni în conflict, dacă partenerii ruși și iranieni susțin cauza palestiniană.

Nu în ultimul rând, sunt uluit de avalanșa de pupincuriști ai cauzei israeliene, care susțin ”lupta împotriva atrocităților Hamas” aplaudând atrocitățile armatei ”de apărare” israeliene împotriva civililor din Gaza. Astăzi, când acțiunile ipocrite și criminale ale Israelului sunt principala sursă generatoare de antisemitism, poate că ar trebui să ne gândim de două ori, CU ONESTITATE, cine sunt în realitate victimele și cine sunt călăii.

Categoryinternational
 1. October 10, 2023

  Foarte bună analiză. Cred că este oportună o prezentare in extenso a istoriei postbelice a zonei pentru a se lămuri cititorii unde este rădăcina răului

 2. October 13, 2023

  Deci să avem grijă, să nu privim direct lumina intensă care radiază din chakrele maeștrilor autentici, putem orbii. Se poate și mai rău însă, zic eu, unii poate ajunge în rochițe de spital cu mâneci extra lungi care se leagă la spate… ecce cazuri de exemplu în care sifilisul a intrat prin sfinkterul inițiatului și s-a urcat până la creier eventual, în stagiul terminal, tragic… maiales pe vremea lui Eminescu când nu era antibiotice. Devastatoare infekție, numai virusul HIV a mai făcut asemenea ravagii printre poeții iubirii aproximativ un secol mai târziu…Dar mai pe subiect așa eu aș zice că Paraziții trăiește cel mai comfortabil prin noi 😎

 3. October 25, 2023

  Un alt poet al sifilisului, pardon, al iubirii ecce Edgar Allan Poe. Cu toate că kuriștii vremii i-au aranjat-o de nevastă pe verișoara lui de 13 ani n-a ieșit prea bine… Prăbușirea casei Usher ecce o poveste interesantă, posibil o fantasmagorie autobiografică. Evident efecte secundare ale unor infekții există, pe lângă desființarea sistemului reproductiv uman, probabil ienerjiile în loc să se “risipească” pe-acolo se pun pe treabă pe altundeva prin cerebel, mai mult sau mai puțin eficient sau productiv… uneori spectaculos ecce adevărat.

 4. October 27, 2023

  Aici, la “mai animalule”, nu aveti pentru ce sa-mi multumiti.

 5. October 28, 2023

  La 30 si de ani balabusta cafegioaica (aia care bea cafea de la cafea la fiecare stop si niciodata nu se pisa), aia din spatele lui “mai animalule”, inca vorbeste pe deasupra de romanii din Romania,
  Mult protejata “Free Spirit, Visionary, Highly Attractive” are consens cu altii sa nu se lase romanii sa se bucure de revolutie.
  Si cu mortii in casa fiind acestia, nu s-a vrut ca ei sa-si gaseasca alinarea, niciodata ca ei sa se vindece.
  Pana aici a fost!

  AM MOTIV DE URA!

  Ni s-a tinut viata in loc,
  Nu ne-am vazut dreptate facuta, pentru ca daca ne-o vedeam realizata, aveam motiv de mandrie si
  Nu s-a vrut din cauza de gelozie.
  S-au pus toate piedicile posibile si imposibile sa se stagneze.
  Mergem prin lume raniti sau stam indiferenti acasa, suntem dezbinati, vedeti asta?
  Nu s-a vrut sa se judece javra comunista, de fapt cuplul pentru ca dogma din casa.
  El, tiganul, o curta pe ea. Ea indragostita pana peste urechi simtea fiori de la sula lui din coaste.
  Nimeni n-a indraznit pana acum sa atace o femeie. Probabil ca doar eu am stricat ceva la mansarda.
  Nu va faceti griji, oricum imi sterge Rapcea postarile!
  Ce vrei, Rapceo? Mi-a plecat neuronul de acasa dupa modelul tau si a ramas culcusul gol, ok?

 6. October 28, 2023

  Aici scrie de Bercovici:
  https://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42648-cine-este-ion-iliescu-adevaruri-socante.html
  Nu stiu cine este autorul, dar eu salvez articolul pentru ca se poate sa dispara.
  Dezinformarea a si sarit sa apere povestea de dragoste a celor doi.
  Ce poveste de dragoste sa existe intre 2 pesti? Fac pleasca-pleasca unul pe altul? Aia e poveste?

 7. October 31, 2023

  “„E o femeie foarte puternică. De la început mi-a spus: eu rămân alături de tine în orice împrejurări, dar să n-ai pretenția că eu să fiu prezentă la probleme de protocol”, a mai spus fostul președinte.”
  Capital in https://www.capital.ro/anunt-trist-ion-iliescu-nina-iliescu.html

  De la inaltimea ei nu putea sa se jigneasca sa fie langa tigan.
  Apoi faza cu copiii. N-a vrut copii cu el, nu ca n-a putut. Era prea baietoaica si prea lenesa sa mai faca si copii.

  Prea tarziu citesc printre randuri!

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer