Reticența la serul anti-Covid este prezentă în țările cu venituri ridicate din Asia, unde un procent mic din populație își exprimă dorința de a face vaccinul – este vorba de state ca Japonia, Coreea de Sud și Singapore. Un sondaj efectuat de Imperial College London arată că asiaticii nu se grăbesc să obțină imunizarea prin vaccin.

În Japonia, unde vaccinarea nu va începe până la începutul lunii aprilie, doar 5% dintre cei chestionați au declarat că au încredere în vaccinurile Covid-19 în general, comparativ cu 48% în Marea Britanie – cu toate că, și aici, încrederea a fost pe o traiectorie ascendentă de la mijlocul lunii ianuarie. Deși Japonia nu are o mișcare anti-vaccin comparabilă cu cele din Europa sau SUA, există un nivel relativ ridicat de ezitare în fața vaccinului datorită experienței țării cu vaccinurile ROR și HPV.

Ministerul Sănătății a încetat să mai ofere vaccinurile ROR combinate la începutul anilor 1990, după ce mai mulți copii au suferit reacții adverse. Guvernul a pierdut apoi o serie de procese de despăgubire intentate de familiile copiilor care au murit sau au rămas cu dizabilități grave. Efectele secundare au fost rare și unele au fost raportate ca fiind legate de vaccin atunci când ar fi trebuit să fie atribuite altor cauze.

În Coreea de Sud, unde doar 31% dintre cetățeni și-au exprimat dorința de a face vaccinul, dacă acesta va fi pus la dispoziție, guvernul a optat, de asemenea, pentru a întârzia lansarea campaniei, în timp ce observă eventualele efecte secundare din alte țări – în ciuda faptului că a comandat suficiente doze pentru a inocula toți cei 52 de milioane de locuitori.

Întârzierea se datorează parțial succesului relativ al Coreei de Sud în limitarea epidemiei. Cu rate de infectare mult mai mici decât în ​​majoritatea Europei, un program urgent de vaccinare în masă nu ar fi avut sens.

Sursa: https://www.smartradio.ro/tarile-asiatice-bogate-nu-se-grabesc-sa-si-vaccineze-cetatenii-japonia-coreea-de-sud-sau-singapore-nu-au-demarat-campania-de-vaccinare-inca/

Elveţia a amânat aprobarea pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca, a anunţat miercuri Agenţia elveţiană a medicamentelor Swissmedic, cerând mai multă eficacitate şi date de calitate înainte de a da o undă verde care a obţinut aprobarea Uniunii Europene săptămâna trecută, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Ţara a anunţat separat că a comandat mai multe milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 de la alţi producători.

Elveţia, care a comandat deja 5,3 milioane de doze de la AstraZeneca, a declarat că aşteaptă rezultatele studiilor efectuate în urma vaccinărilor în America de Nord şi de Sud, studii la care au participat zeci de mii de oameni, după ce cele anterioare nu au produs date clare inclusiv cu privire la eficacitatea la persoanele în vârstă.

”De îndată ce s-au primit rezultatele, o autorizaţie temporară conform procedurii în vigoare ar putea fi eliberată în foarte scurt timp”, a indicat Swissmedic într-un comunicat, adăugând că au fost necesare date suplimentare despre siguranţă, eficacitate şi calitate.

”Datele disponibile în prezent nu indică o decizie pozitivă în ceea ce priveşte beneficiile şi riscurile”, a menţionat Swissmedic. AstraZeneca nu a răspuns imediat la cereri privind eventuale comentarii.

Compania şi partenerul său Universitatea Oxford au susţinut vaccinul, afirmând că are o eficacitate de 76% împotriva infecţiei simptomatice timp de trei luni după o singură doză şi care creşte dacă a doua vaccinare este întârziată.

Cu toate acestea, unele ţări europene restricţionează vaccinul la anumite grupe de vârstă, citând lipsa de date, în special la vârstnici.

Sursa: Elveţia amână aprobarea vaccinului produs de AstraZeneca şi comandă mai multe doze din alte ţări – 04.02.2021 | BURSA.RO

CategorySănătate
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer