Sâmbãtã 23 aprilie a fost sãrbãtoritã și în România Ziua Internaționalã a cãrții și a drepturilor de autor. Aceastã zi a fost organizatã pentru prima datã de cãtre UNESCO în anul 1995 în scopul promovãrii lecturii, publicãrii și a drepturilor de autor, iar din 2005 România a instituit și ea prin Ordonanțã de Guvern “Ziua Bibliotecarului din România”, ce se sãrbãtorește în aceeași zi de 23 aprilie, concomitent cu ziua internaționalã a cãrții și a drepturilor de autor.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare noapte de 23 aprilie sã se organizeze o noapte a bibliotecilor deschise, pentru a încuraja publicul sã descopere plãcerea cititului.

Ei bine, în acest an, Biblioteca Asociației Mișcarea pentru Integrare Spiritualã în Absolut (Biblioteca MISA) din București, și-a propus sã participe și ea la acest eveniment, deschizându-și în noaptea de sâmbãtã spre duminicã (23-24 aprilie 2016) larg ușa pentru cititorii avizi de literaturã ezotericã, fiind permis cititorilor accesul în premierã în Camera Albastrã, unde se țin toate lucrãrile originale din care sunt plagiate diversele cursuri și cãrți publicate la MISA.

Însã, pentru a ilumina într-un mod cât mai inițiatic spiritele și mințile celor care au avut șansa karmicã deosebitã de a afla despre acest eveniment unic și de a beneficia de el, bibliotecarii MISA și-au propus sã realizeze aceastã participare într-un mod inedit, pe mãsura școlii de yoga dar și a mentorului lor Gregorian Bivolaru.

Ideea a pornit de la conducerile diferitelor Universitãți din țarã, care cu ocazia acestei deschideri cãtre marele public a tainiței comorilor de culturã și cunoaștere stânse în Bibliotecile universitare, au propus și votat un soi de amnistie literar-științificã: astfel, s-a decis ca toți plagiatorii de teze de doctorat ale cãror titluri doctorale sunt în pericol de a fi retrase, sã participe la acest eveniment unic, în care sã fie supuși unor probe de testare a cunoștiințelor.

Astfel, cei care în urma lecturãrii unor pașaje din propriile publicații și lucrãri vor reuși sã îi recunoascã cu voce tare pe autorii reali ai pasajelor plagiate, vor primi absolvirea de la pedeapsa pierderii titlului doctoral, și o diplomã de iertare a pãcatului plagiatului, emisã de cãtre Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Marele câștigãtor al ediției a fost fostul premier Victor Ponta, care a reușit sã se recunoascã în mai multe personaje istorice în care ar fi fost încarnat anterior, acesta refuzând sã recunoascã deschis faptul cã pur și simplu a plagiat, ci afirmând faptul cã el a însuflețit la un moment dat – cu spirit, idei și chiar suflet, autorii pe care i-a copiat în lucrarea sa de doctorat:

Sã alegi o carte, una singurã, este cel mai greu când natura „poligamã” a omului se reveleazã și în aspectul lui de consumator intelectual. Și totuși…aleg nuvela „Leo Africanus” a lui Amin Maalouf, cititã în versiunea sa orginalã, în adolescența mea parizianã. Este o carte mai puțin despre personajul principal, cãlãtorul narator, și mai mult despre personajele istorice plasate în context cu acesta, precum Suleiman Magnificul, Selim I, Papa Clement, regele Ferdinand al Spaniei și alte figuri politice și culturale ale Renașterii. Este cartea – și personajul – de la care am învãțat cel mai mult cã viața este un ocean rareori liniștit, cã trebuie sã te bucuri de acalmii, iar în fața furtunilor neașteptate te lupți sã nu te îneci“, a declarat Ponta.

La acest proiect a dorit sã se ralieze și biblioteca MISA, care a chemat la sediul ei pe toți autorii de cursuri și lucrãri de yoga publicate în cadrul Școlii de Yoga MISA, invitându-i sã participe la o lecturã publicã de noapte a propriilor lucrãri, pentru a-i cunoaște și eventual recunoaște pe adevãrații autori ai pasajelor plagiate.

Au rãspuns invitației mai mulți membrii de marcã ai MISA, în frunte cu noul lider al Mișcãrii, inginerul Nicolae Catrina. Acesta a trecut cu bine primele teste, recunoscând cu jumãtate de gurã diverși autori plagiați în cuprinsul lucrãrilor de shivaism publicate de el, însã s-a poticnit la un document olograf surprizã, furnizat în premierã de istoricul Gabriel Andreescu, direct din arhivele CNSAS, semnat de un anume Zappa, document pe care nu a fost în stare sã îl recunoascã public cã îi aparține.

Evenimentul a avut parte și de câțiva auto-invitați-surprizã din partea SPIR – Jandarmeria Românã, care prin apariția lor intempestivã, cu sirene și girofaruri, au dat fiori participanților.

Glumeți, mascații Jandarmeriei Române au declarat cã de aceastã datã au venit sã dea, nu sã ia, aducând cu ei cãrți confiscate de autoritãțile române atât în 2004 cu ocazia descinderilor, cât și anterior, din perioada comunistã.

Marele absent al competiției a fost Gregorian Bivolaru, mentorul școlii de yoga MISA, aflat într-o incomodã pușcãrie francezã în executarea unei pedepse de 6 ani închisoare, la care a fost condamnat pe nedrept de cãtre pudibonda justiție din România pentru infracțiunea de comunicare telepaticã cu o minorã din Pleiade.

Acesta a declarat prin intermediul rapcea.ro cã recunoaște orice, numai sã i se dea drumul, cãci deja a pierdut alte 3 târguri de carte spiritualã veche, unde se gãseau spre achiziționare lucrãrile unor autori necunoscuți pe piața româneascã, care abia așteptau sã fie plagiați în cursurile de yoga de an 29 precum și în cãrțile și caietele de vacanțã cadou oferite în cadrul Taberelor Spirituale Yoghine de la Herculane și Costinești.

Cu toate acestea, Gregorian Bivolaru este așteptat pe data de 11 mai 2016 sã participe la ediția francezã a acestui concurs, ce se va desfãșura în fața judecãtorilor Curții de Apel din Paris, unde va fi întrebat dacã bulgarul prins de poliția francezã are vre-o legãturã cu Gregorian Bivolaru, Magnus Aurolson sau individul cu perucã din Vama Nãdlac, precum și dacã el este autorul pașaportului bulgãresc gãsit asupra sa. Câștigarea acestui concurs de cunoștiințe inițiatice ar putea avea ca mizã aflarea adevãrului adevãrat și eliberarea acestuia într-o formã esențializatã, cãtre cititorii MISA, într-un foileton de 69 de episoade, despre abuzurile Justiției Divine la adresa Profesorului Yoga Gregorian Bivolarov Aurollson, ce va fi publicat pe yogaesoteric (în caseta roșie !)

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer