Un nou tratat european despre care aproape nimeni n-a auzit vorbindu-se, bate amenintator cu barosul in usile noastre ! Intr-adevar, este vorba despre un tratat care  priveste toate tarile din zona euro. Si nu e intimplator ca in majoritatea tarilor respective nu circula nici o informatie despre acest tratat: este extrem de periculos pentru cetateni! Nu sinteti indriduiti sa aflati nimic despre el inainte ca lucrurile sa fie definitive!

Acest tratat stabileste o noua administratie europeana, numita Mecanismul European de Stabilitate (MES). Nu-l confundati cu precedentele, fondurile de ajutor european MESF si FSFE, despre care auzim des in jurnalele televizate!!! FSFE numara 440 miliarde euro in momentul de fata. Asta inseamna 1.320 euro pe cap de cetatean din zona euro.

MES le va inlocui pe cele doua si va avea autoritatea de a goli Rezervele de Stat cind vrea si oricit de des vrea – MES va fi nelimitat!

Cosiliul MES va fi alcatuit din 17 ministri de Finante care ii vor deveni Guvernatori. Deciziile le vor apartine. Parlamentele nationale nu vor avea nici un cuvint de spus nici la adresa MES, nici la adresa guvernatorilor, care vor beneficia de o imunitate extrema (ca de altfel toti cei care vor lucra acolo).

Pina in prezent, Bruxelles n-a facut public decit un singur exemplar al tratatului. In engleza! (96,5% din populatia zonei euro vorbeste alte limbi!)

TREATY ESTABLISHING THE EUROPEAN STABILITYMECHANISM (ESM) http://consilium.europa.eu/media/1216793/esm%20treaty%20en.pdf

A fost semnat la 11 iulie 2011. Este curios ca nici un ziar francez sau international nu i-a consacrat nici macar un titlu. Tratatul va deveni definitiv dupa ce va fi ratificat de catre parlamentele nationale. De obicei, asemenea ratificari sint o simpla formalitate. E foarte putin probabil ca parlamentarii au priceput ca textul inseamna sfirsitul puterii supreme a parlamentului, aceea de a hotari bugetul. Si cind Rezervele vor fi goale, vom fi si noi siliti sa stringem cureaua din ce in ce mai mult ca sa salvam euro si bancile.

Bruxelles vrea ca Parlamentele din zona euro sa-si dea acordul inainte de 31 decembrie 2011.

Daca actionam repede, putem alerta opinia publica si incerca sa impiedicam ratificarea.

Articol de Rudo Ruijter

Acesta este viitorul Europei? Aceasta este noua UE? O europa fara democratie suverana? Vreti asa ceva?

(sar peste apelul la petitie)

Sprintul bruxelez

Pe 17 decembrie 2010, Consiliul European a hotarit ca nu este nevoie de un mecanism de stabilitate permanent care sa preia sarcinile Mecanismului European de Stabilitate financiara (MESF) si pe ale Facilitatii de Stabilitate Financiara Europeana (FSFE). Acestea sint cunoscute sub numele lor englezesc European Financial Stabilisation Mechanism (EFSM) si European Financial Stability Facility (EFSF). Sint doua organizatii care s-au impus rapid, respectiv in mai si iunie 2010 pentru a furniza imprumuturi tarilor cu prea multe datorii. Totusi, acestor 2 organisme le lipseste o baza legala.

Observati ca deja cele doua organizatii erau concepute explicit pentru interventii financiare, insa amendamentul din Tratatul Functionarii UE, pentru impunerea MES, permite de asemenea stabilirea altor organizatii pe terenuri total diferite. Acest amendament este dat pe 25 martie 2011. Pentru evitarea unor noi referendumuri in Europa, ei se folosesc de art. 48.6 din Tratatul UE care-i permite Consiliului European sa hotarasca modificari ale articolelor tratatului, cu conditia ca acestea sa nu duca la extinderea competentelor UE. (Aceste hotariri trebuie totusi sa fie ratificate de Parlamentele nationale, insa in general, e o simpla formalitate).   Amendamentul consta intr-o adaugire aparent nevinovata la un paragraf al articolului 136. Pe scurt, adaugirea stipuleaza ca “tarile din UE care folosesc moneda euro sunt autorizate sa stabileasca un mecanism de stabilitate pentru mentinerea stabilitatii zonei euro in ansamblul ei”. Aici nu mai este vorba explicit despre stabilitatea financiara. In aceeasi masura, represiunea revoltelor, supravegherea cetatenilor treziti la realitate sau lupta impotriva oricarui element destabilizator din zona euro, via acest amendament, va putea fi deferita acestor noi organizatii sub drapel european. Cu alte cuvinte, acest amendament constituie cu siguranta o extindere a competentelor UE. Este deci opusul articolului 48.6 din Tratatul UE. Si cu toate acestea, nici un ministru, nici un parlament national n-a tresarit macar, in timp ce la Bruxelles continuau intr-o veselie sa puna la cale tratatul MES.

La 20 iunie 2011, Parlamentele nationale permiteau ca sarcinile tratatului MES sa fie indeplinite de catre UE si BCE.

La 11 iulie 2011, tratatul era semnat. Desi semnarea fusese anuntata mai tirziu in aceeasi zi, la deschiderea unei conferinte de presa la care asistau zeci de ziaristi, a doua zi n-a existat nici un titlu despre semnarea acestui nou tratat european. Nici in Franta, nici in ziarele din strainatate. Poate pentru ca Juncker facuse anuntul in franceza, inainte sa continue conferinta de presa in engleza?

In acest moment tratatul asteapta sa fie ratificat de catre Parlamentele nationale. Ratificarea este asteptata intre azi si 31 dec. 2011.

Tratatul nici n-a intrat bine in vigoare, ca deja se pune problema cresterii capitalui de la 700 miliarde (= 2.100 euro pe cetatea din zona euro) la 1500 sau 2000 miliarde, adica de doua pina la trei ori pe-atita.

Conform tratatului, acesta trebuia sa intre in vigoare in iunie 2013. Acum vor sa-l introduca in 2012.

Logic, vor cere Parlamentelor sa se grabeasca sa-l ratifice. In Germania, subiectul este in dezbatere zilele astea. Se pare ca trebuie sa se grabeasca: din ce in ce mai multi germani se trezesc!

Daca vrem sa ne folosim de ultimul fir de par de care mai atirna democratia si sa impiedicam aceasta dictatura, trebuie sa-i trezim in viteza pe cit mai multi cetateni si sa trimitem cit mai multe mail-uri si scrisori de protest posibile parlamentarilor, politicienilor si partidelor politice. Sa stai si sa astepti sa vezi daca altii reusesc poate fi catastrofal in starea de lucruri actuala.

Daca aveti contacte in strainatate, trimiteti-le si lor informatiile. In majoritatea tarilor euro nu se stie nimic sau mai nimic despre acest subiect.

De indata ce un dicator se instaleaza pe tron, nu-l mai poti da jos in urmatorii 30 de ani. Nu le putem face una ca asta copiilor nostri, nu-i asa?

Poze pentru posteritate Serie de fotografii cu persoane pe care le vom intreba intr-o zi de ce au pus capat democratiilor suverane din Europa… Linck-uri pentru o serie de 30 de fotografii : http://consilium.europa.eu/council/photographic-library.aspx ?command=PIC&pic=1&bid=170&lang=en&rubrique=3736&dateEvent=11/07/2011&id=&picid=60bec2d5-00c7-43eb-8822-7970df493f13 Cu multumiri din inima lui Gabi pentru semnalare si Dacianei pentru traducerea prompta!  Lumea dupã Eufrosin]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer