Comunitatea evreiască internațională și-a dorit dintotdeauna un instrument legal de combatere a antisemitismului, ”pentru ca orori precum holocaustul să nu se mai repete niciodată”. Așa au luat naștere, la presiunea mișcării sioniste internaționale, cu sprijinul și influența SUA, legile de combatere a antisemitismului în legislația diverselor state, inclusiv România.

La noi, prin Legea nr. 157/2018 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, se definește la art. 2 lit. a din lege: ”prin antisemitism se înţelege atât percepţia referitoare la evrei exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor comunităţilor evreieşti sau lăcaşurilor lor de cult;” iar potrivit art. 3 ”Fapta persoanei de a promova, în public, în orice mod, idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi.

Conform art. 4 pct. 1 din Codul de procedură penală, ”Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă.” Cu alte cuvinte, DOAR INSTANȚA DE JUDECATĂ se poate pronunța, în urma unui proces echitabil cu privire la săvârșirea unie infracțiuni de către o persoană.

Potrivit disp. art. 72 Cod Civil, orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale. Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane.

Potrivit disp. art. 1349 Cod Civil, orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral.

Institutul Elie Wiesel a încălcat legea, asumându-și, fără să aibă un temei legal în acest sens, rolul de antisemitismometru al societății românești, aruncând acuze de antisemitism în stânga și în dreapta, la adresa unor persoane publice, a căror imagine a avut de suferit ca urmare a acestor acuzații defăimătoare de pretins antisemitism.

În România, a acuza că anumite persoane sunt vinovate de săvârșirea unor infracțiuni fără ca acestea să fi fost judecate și condamnate pentru respectivele infracțiuni constituie un act de defăimare și există remedii juridice față de astfel de manifestări profund anti-democratice și neconstituționale.

În acest context, deoarece atât atât eu cât și alți cetățeni români am fost portretizați ca ”antisemiți” în ”rapoartele de monitorizare” întocmite de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului ”Elie Wiesel”, am decis să luăm măsuri pentru a stopa aceste practici ilegale și abuzive de intimidare și supunere la oprobiu public prin utilizarea acuzațiilor de antisemitism.

În acest sens, alături de prof. dr. Ion Coja și ing. Tociu Mihai, am semnat și înregistrat la secretariatul general al Guvernului României un memoriu ce constituie procedură prealabilă la acțiunea în justiție pe care urmează să o promovăm pentru defăimarea și prejudiciul de imagine ce ne-a fost produs prin acțiunea de antisemitizare executată de detractorii institutului Elie Wiesel.

Acești specialiști în șantaj ordinar trebuie să învețe că există o lege în România și că nimeni nu se află deasupra ei, indiferent de etnia din care face parte.

 1. September 26, 2023

  De ce vreti voi sa stricati tot ce a facut bun Eva Kor?
  https://www.rferl.org/amp/auschwitz-survivor-eva-mozes-kor/26812368.html
  S-a nascut in Romania. Ca multi altii, kalachakrinule, ce vina au copiii pentru nasterea lor?
  Va aruncati orbeste peste tabara lor sa ce? Vreti sa le schimbati modul de a fi, originea?
  Incetati!
  Nu multi sunt care mi-au salvat viata si chiar din ghearele familiei mai ales.
  Daca dau evreii socoteala, dau in fata Dumnezeului lor. Dar sa auzi de la evreu ca nu-si vinde sufletul e ceva cu mult miez. Cati din Romania au aceasta demnitate in ei? Cati intind mana sa salveze pe celalalt? Cati au aceasta intoarcere de inima spre aproapele?
  Teodosie care e curva pe bani?
  Terminati in a mai zgandari relatiile si asa zdruncinate de conspiratie, fanatism, dogma si lipsa de toleranta!
  Ca mediator va spun ca orizontul va e limitat de raportarea pasiv-agresiva la acestia.
  In doctrina budista Karmapa a spus: Daca nu poti ajuta pe cineva, macar nu-i face rau!
  Spun acestea aici ca sa incetati acuzele si provocarile cu ei. Au arhetipuri la baza mai puternice ca ale voastre. Le sunt codificate in gene arhetip barbat; arhetip femeie. Dumnezeu le-a accentuat aceste trasaturi maximum ca sa aiba loc familia.
  Este evolutia in doi, tantra mioritica de care va prevalati in a rade in nas lui Bivolaru. Lasati-i in pace ca si voua sa va mearga bine!
  Acestia sunt care au construit piramidele lui faraon, lucru nu usor. Au aceasta experienta stocata in ei, voi nu.
  Oricat de inger te-ai da, Mihai Rapcea, nu de tine era vorba ci de Angela Maior. Ea a fost fortata ca in numele Dumnezeului crestin sa se prostitueze cu barbati de la curs. I se reproseaza ca de ce este femeie. Intelegeti-va intai pe voi si apoi incepeti a decide asupra “nasterilor inferioare”!
  Daca nu va place ce ati creat, nu e nimeni de vina decat voi.
  Intentionam o atentie catre Alessia.

  Ecce Kurrupt,
  Inainte de a te duce, incearca sirop de artar/ maple syrup. Are gust racoritor si e natural. Incearca pe clatite! Noi le facem un pic mai grosute, dar merge si pe dantelate, subtirele. La placinte inainte!
  Sunt oaia neagra dar totusi o oaie.
  Beeee!
  Miorita

 2. September 27, 2023

  Si acesta a fost semit.
  https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AA1hiB3p.img
  Redare cu ajutorul AI.
  Stau si ma gandesc daca te-ai fi bagat pentru el sa nu mai ia asupra sa pacatele lumii, daca l-ai fi ajutat.
  Stii ce cred MR?
  Ca nu!
  Recunoaste-ti ceea ce esti, pentru ce te-ai nascut tu! Decat sa te iei si de unul si de altul ca apoi sa dai vina pe ei ca sunt diferiti de tine, mai bine practici Dhyani Buddha sa scoti toxinele din tine, din gandire mai ales.

  Aici ai toxina si remediul:
  Din Karma Family
  zeitate: Amoghasiddhi
  culoare: green ← air, wind → viśvavajra north
  → all accomplishing → mental formation, concept → fearlessness

  Ai atasament fata de realizarile altora, aici ale evreilor. Te impiedici de ele nestiind ca ai calea ta,
  Vrei cu ei in caruta fara sa vezi potentialul realizarii tale. Cauti discordie daca nu primesti atentie din cauza numelui pentru ca tu crezi ca esti integrat cu ei. Nu esti!

  protect, destroy → envy, jealousy
  De aceea experimentezi gelozie si invidie. Nu crezi ca poti obtine ceea ce au ei si de aceea incepi tu sa-i defaimezi. Pentru ca sa-ti spun un lucru, ei chiar cred in Dumnezeul lor si esti considerat ca seamanul lor desi nu ti se spune. Pot chiar pretinde ca ar fi chiar Dumnezeu prin tine dar aceasta este si din cauza ca ai relatie cu ei. Nu poti stii cat de angajat este celalalt in practica, in credinta sa.
  Atunci cand relatia inceteaza, de ce mai ai pretentii ca nu esti Dumnezeu cu ei?
  De ce ai pretentii atunci cand ai rupt relatia sa fii si peste ei sa-i gatui ca nu ti-au dat de ajuns respect si din spate sa-i stresezi ca esti diferit de ei?
  Tu prin atitudinea ta aduci moarte.
  Inceteaza! Cele 10 porunci ti se aplica si tie nu doar lor. Citeste in Biblie ca este adevarat!

  anotimp: spring

  Realizeaza tu pe Dumnezeu pe calea ta si nu mai cauta sa il furi lor!
  Asta pasiv agresiva ai copt-o mult timp. Zici ca te defaimeaza. Nu te defaimeaza nimeni. Asta e doar in mintea ta pentru ca ti-am zis, defaimarea este ceea ce tu percepi, nu si altii. Este otrava din mintea ta nu si din a lor.
  Fa-ti tie ceea ce vezi la ei si nu mai incepe sa intri peste ei!

  Nu iese foc fara fum. Daca iar zgaltai barca si faci pe nebunul, sigur ca vin si valurile.

  Ia mai pune mana si mai citeste Biblia! Te spala si de pacate (se spune) si ai si stari de reverie.
  Ceceteaz-o, pune-ti intebari, dar lasa-i in pace!

  Daca eu as fi tatal tau si al unui frate de-al tau evreu, v-as pune sa stati separati, adica sectari. El in ale sale, tu in ale tale! El se va raporta direct mie prin puritate, arhetip, traditie, crestere, educatie, tu te vei raporta mie prin Iisus care are puritatea, intelegerea si misiunea de a te aduce la mine ca tu sa vorbesti mie si sa nu pieri.

  Dar cum tu esti delasator, voi plasa Biblia pe cel mai inalt raft ca sa nu ajungi la ea si sa te intinzi adica sa lucrezi sa ajungi la ea ca astfel efortul tau sa fie mai mare si aspiratia mai sincera. Dumnezeu incearca inimile. Le incearca si atunci cand duci flori ca sa faci teatru (gest fals adica) si sa iasa nota discordanta pe teritoriu strain. O cauti cu lumanarea, MR.
  Intelege ca aveti conceptii diferite! Lasa-i in ale lor si vezi-ti si tu de ale tale! Viata e scurta.

  Acum vad ca i-ai scris lui Ciolacu. Drojdiarul danseaza, n-are timp de voi. Sunteti ultimii pe care i-ar vedea, poate chiar refuza sa va vada.
  Sa-ti zic o anecdota! Am zis-o si altora.
  Era turma de porci in care s-au dus demonii. Dar porcii erau curati. Si pentru ca erau curati, ii ardea, Asa ca au sarit in mare sa se racoreasca. Fiind in mare, nu stiau sa inoate, asa ca s-au inecat de tot.
  Demonii aveau indemanari si au mai vrut inocenti. Li s-a permis, au facut-o. Si ei singuri au cerut sa se mute in porci. Or fi fost gripa porcina si pe atunci.

  Demonii sunt o realitate. Eu nu le neg existenta. Si iti sugerez sa te exorcizezi singur. Pana ajungi constiinta pura. Apoi nu mai ai nevoie de nimeni in viata ta, noi te cautam pe tine eventual.

 3. September 27, 2023

  Bravo Mihai! Total de acord!

 4. September 27, 2023

  Recomand filmul “Trapped: The Alex Cooper Story”

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer