CEDO inventează parteneriatele civile și intenționează să ni le impună. CEDO a dat o decizie eronată afirmând că Rusia a încălcat Convenția Europeană a Drepturilor Omului și, în plus, impunând Rusiei obligația să legifereze parteneriate civile pentru cupluri de același sex. Decizia nu este una juridică, ci una primordial politică. Un exemplu mai grăitor, dar și tragic de activism judiciar este greu de găsit. Din nefericire, un număr în creștere de judecători aleg calea activismului judiciar devenind, în acest fel, legiuitori și politicieni, subminând astfel separarea puterilor în stat.

Flagelul activismului judiciar

Îndrăznim să mergem chiar mai departe și să afirmam că, de fapt, activismul judiciar este o formă de fraudă intelectuală, o agresiune la adresa democrației și a statului de drept. Judecătorul activist de ultimă instanță își spune, simplu, „Sunt judecător. Nimeni nu mă poate da jos. Nimeni nu poate contesta ori schimba deciziile pe care le dau. Sunt deasupra legii. Nu dau socoteală nimănui pentru deciziile mele”. Modul acesta de gândire e iresponsabil și incompatibil cu jurământul dat în momentul investirii.

Privind Rusia, aspectele părtinitoare ale celor 14 (din 17) judecători care au imputat Rusiei încălcarea Convenției sunt mai mult decât evidente.

Cazul Fedotova a fost de fapt finalizat în 2010 în Rusia și, corect vorbind, acțiunea la CEDO e tardivă. Fedotova deja a acționat Rusia la CEDO imediat după 2010 și a pierdut. Fedotova însă a făcut recurs la Camera Superioară / Marea Camera a CEDO pentru a schimba decizia inițială. CEDO a ținut cazul Fedotova într-un stadiu inactiv vreme de 10 ani. A rămas pe rafturile Marii Camere fără a fi decis.

Între timp, un contingent nou de judecători tineri și „progresiști” care a fost investit în funcție la CEDO a schimbat componența instanței. Judecătorii cu mai multă experiență și ani în funcție, au respins activismul judiciar, dar generația tânără e nerăbdătoare să schimbe rânduielile stabilite de cei care au transpirat înainte de ei stabilind rânduielile societății. Jurisprudența se transformă într-un câmp intelectual, politic, progresist, devenind o potențială unealtă de nimicire în mâinile statului secular pentru a implementa viziunea și ideologia statului secular totalitar. Deconstructivismul, o ideologie care până în deceniile recente afecta mai mult filosofia, teoriile politice și politica, a penetrat și tribunalele, inclusiv CEDO.

Decizia Dobbs a Tribunalului Suprem din SUA din iunie 2022 privind avortul a stopat, pentru o vreme și cu un vot de 6 la 3, activismul judiciar din Statele Unite. A fost o decizie corectă care reflectă o filosofie judiciară conservatoare, temperată și prudentă, cu care și noi ne identificam.

Decizia Fedotova este tocmai reversul lui Dobbs. În Europa, activismul judiciar a luat un nou avânt grație deciziei iresponsabile dată în Cazul Fedotova. Decizia e tragică, iar consecințele ei negative sunt greu de exprimat în cuvinte. Repet: activismul judiciar subminează democrația, procesul legislativ (atât național, cât și unional), statul de drept. Este un afront la adresa cetățenilor Europei.

Politicizarea procesului judiciar

Ca urmare a războiului din Ucraina, Rusia a fost expulzată din Consiliul Europei și s-a retras din CEDO. Înainte de a fi Rusia expulzată din Consiliul Europei, CEDO își extindea mandatul asupra a 1 miliard de ființe umane. Acum îl extinde doar peste 850 de milioane. 14 judecători au emis o decizie care, putem spune, sfidează valorile și tradițiile a 850 de milioane de cetățeni. Raportul de putere este de 1 judecător la 60 de milioane de cetățeni. Un judecător, pe care nimeni nu l-a ales în funcție în urma unui proces democratic, își impune astfel voința asupra a 60 de milioane de cetățeni.

Nu doar că acest lucru este incredibil ori ireal. L-am numi si antidemocratic, disprețuitor și defăimător la adresa a 850 de milioane de cetățeni ai Consiliului Europei. Vor fi consecințe? Fără îndoială. Credibilitatea și încrederea cetățenilor în CEDO și în tribunale, în general, va scădea. Iar politic vorbind, polarizarea curentă a Europei va continua. Nu doar Vest vs Est, dar și țări musulmane vs țări occidentale. Își face cineva iluzii, de exemplu, că Erdogan va reacționa pozitiv dacă i s-ar spune ca Turcia, conform unei decizii CEDO, va trebui să legifereze parteneriate civile? Ba mai mult, acele parteneriate civile care sunt, de fapt, un pas decisiv spre impunerea căsătoriilor între persoane de același sex într-un spațiu geografic în care locuiesc 850 de milioane de oameni.

Spicuiri din Opinia Dizidenta

Continuam aici cu mai multe paragrafe (în limba română) din opinia dizidentă a judecătorului bulgar. Le recomandam ca lectură obligatorie tuturor cetățenilor preocupați de transformarea tribunalelor în instituții ostile statului de drept.

***

Am votat împotriva constatării unei încălcări a articolului 8 din Convenție. Starea actuală a jurisprudenței și lipsa evidentă a unui consens european în această chestiune nu permit, în opinia mea, interpretarea Convenției ca impunând o obligație generală pozitivă de a asigura recunoașterea legală a cuplurilor de același sex.

În Rezoluția CM/Res (2022) privind încetarea calității de membru al Federației Ruse la Consiliul Europei, adoptată de Comitetul Miniștrilor la 16 martie 2022 a Deputaților Miniștrilor, Comitetul Miniștrilor a decis că Federația Rusă încetează să mai fie membră a Consiliului Europei începând cu 16 martie 2022.

Ca urmare a Rezoluției și în conformitate cu Rezoluția privind consecințele încetării calității de membru al Federației Ruse la Consiliul Europei în lumina articolului 58 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, adoptată de Curtea plenară la 22 martie 2022, la 5 septembrie 2022, Curtea plenară a luat la cunoștință că, întrucât Federația Rusă va înceta să mai fie o Înaltă Parte Contractantă la Convenție la 16 septembrie 2022, biroul de judecător la Curte în ceea ce privește Rusia Federația ar înceta să mai existe.

Cazul a cunoscut o soartă radical diferită. După ce a rămas pe rafturi timp de mai bine de zece ani, a fost ales drept principala cauză care a permis o îndepărtare de la precedent de către „noua generație” de judecători de la Strasbourg. Astfel, în 2021 reclamanții au reușit să convingă Camera să-și susțină cererea inițială din 2010, care era inadmisibilă la acea vreme, cu o constatare unanimă de încălcare.

Metoda utilizată de Curte pare de la început extrem de discutabilă, în opinia mea, cu atât mai mult cu cât determină o inversare a poziției anterioare a Curții cu privire la ceea ce este o problemă socială sensibilă într-un număr semnificativ de țări. Mai mult, atât Camera unanimă, cât și majoritatea Marii Camere au presupus în grabă că între reclamanții respectivi ar exista „viață de familie”, chiar dacă la dosarul cauzei nu exista o astfel de indicație și unii dintre aceștia și-au pierdut vădit interesul, relevând astfel o lipsă. de angajament.

Trebuie să recunoaștem că prezenta hotărâre nu este inspirată de înțelepciune. Drept urmare, este cert ca va cauza probleme uriașe în ceea ce privește legitimitatea și acceptarea, dar și să submineze și mai mult autoritatea Curții și jurisprudența acesteia. Efectele ei dăunătoare vor rezona mai ales dincolo de statul pârât, întrucât acesta din urmă nu mai este parte la Convenție. În termeni mai generali, a fost inoportun ca Curtea să ridice nivelul Convenției într-o asemenea măsură încât să solicite recunoașterea legală a cuplurilor de același sex, în ciuda circumstanțelor sociale obiective semnificative cu care se confruntă multe state părți în acest domeniu. În loc să încerce să realizeze „o unitate mai mare” pe baza unor valori cu adevărat comune și împărtășite, în conformitate cu Statutul Consiliului Europei, este mai probabil ca hotărârea să aprofundeze diviziunea și să intensifice ciocnirea rezultată din viziuni societale divergente din Europa.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI

Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: “Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. … Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului“. Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

JOIN US ON FACEBOOK / URMARITI-NE SI PE FACEBOOK!

Publicam comentariile noastre de joi si pe Facebook. Va rugam sa ne urmariti si sa deveniti prietenii nostri pe Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Alianta.Familiilor/

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

 1. February 2, 2023

  Ca sa deschid eu discutia, aceste parteneriate nu sunt inventate, ele exista. Nu sunt impuse ci primesc recunoastere prin lege.
  Un individ care se comporta ca personajul din “I am dragon”, ce vrea de la victima sa in continuare? Sa ce? Sa ramana dulce si suava forever? Nu poate! S-a contaminat suava de exact mizeria care a fost impinsa pe ea.
  Este vina ei ca nu se regaseste si nu consimte? Este vina ei ca nu traieste “povestea de dragoste” cand e de fapt o ura urata la mijloc si nu vrea sa continue minciuna ca ar fi iubire cand nu e?
  Trebuie create povesti cu printese in viata precum Alexandra si Luiza ca sa fie cuminti parintii rupti de durere?
  Ce va face Dumnezeu cu toate aceste cazuri? Nu va trimite nici un Mantuitor care a fost deja. Asta e trista realitate.
  Sa-si refaca viata? Ha, ce gluma sinistra! Sa-si vindece singure corpul? Haha, de parca acum pocite si naucite de violenta or sa invie sa ia petrecerea de la capat de ca si cum nimic nu s-a intamplat pentru ca practici yoga si Sinele prin cele 4 teoretice vindeca orice si auzi tu povesti cretine: te face nemuritor adica iti da si cancer.
  – Alta gluma sinistra care nu convinge!
  Nu! Petalele sunt rupte, kundalini nu dovedeste nimic, ceea ce parea drum linistit a devenit cosmarul vietii.
  Din puritatea intentiei de a ajuta s-a ajuns sa ti se impute ca de ce esti in viata.
  Ca vreti voi sau ca nu vreti, ca urlati ca blasfemie, sororitatea si bunavointa vor continua sa existe in lume.
  Scopul nu este reproducerea pentru ca nu este intentia pentru care persoanele se aduna.
  Sa toarne 16-20 de copii precum cea pentru care s-a construit Taj Mahal? Ce sinistru rol!

  “cei care”
  Aveti consimtamantul bisericii, ce vreti mai mult de atat?
  Nu, nu veti fi parte vreodata din parteneriate. Va stiu toti ca ceea ce afisati este fobie. Aveti fobie cand altul vrea as traiasca si demonul de suferinta ii cere sa se bucure de viata. Ce pervers sa ii negati dreptul la viata si la a fi cu persoana cu care doreste de ca si cum ati fi voi chirurgii anatomiei interioare a simtamintelor proprii.
  De ce sa impingem adevarul sub pres?
  Sa se vada si ceea ce nu vor “fericitii wasp” perfect imbatraniti de prostia si uratenia sufleteasca sa se vada!

 2. February 2, 2023

  Griul puritanic, moralistic si legalistic…
  Nu va scarbeste asa la nas cand vreti social media de la mult hulita 24/24 America dar fara accentele de libertate pe care le primesc minoritatile?
  De ce nu v-ati gandit ca exista si astfel de impedimente cand v-ati infipt sa va luati drepturile?
  Mai in suferinta sunteti cand nu aveti FB, YT, Twitter decat cand va vine prin CEDO confirmarea ca mergeti foarte bine daca lasati deoparte rautatea gratuita fata de altii. Ar fi trebuit sa nu luati/vreti/cereti fructul oprit daca va cauzeaza atata discomfort existenta altora si ce fac ei fara acordul vostru.
  De ce nu va extindeti pudoarea la caini si sa le faceti nunta si sa-i imbracati frumos iar catelei in calduri sa-i luati tot ce-i trebuie pentru ca sa nu se rusineze ea de mensa ei?
  Sau nu, voi sunteti ca Rinpoche si rusinati iacii ca se ascund pe sub stanci. Destepti iacii astia! Se pretind fecioare iar R. ii aproba.
  Grav, trebuie facut ceva!
  Nu se mai poate! Femeile se vor barbati, iacii se vor femei si tot asa. Cand or sa se opreasca dorintele acestea de avans social?
  Iacii femei – cine a mai clocit asa ceva cand aici e vorba de f. importanta piesa de legislatie?
  Familia! Familia e de baza!
  Iacul comunal al iacelor e R. Hm, sa vedem cum le-o arde karma!
  Aici la fel de bine pot sta de vorba cu Mila: Ce alt spectacol ar mai fi de urmarit? A da, familiotii! Se aduna si-si dau medalii pentru rezistenta in convingeri.
  Poate alta data! Nu sunt eu asa viteaza.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer