Dacã eu produc zarzavaturi în propria grãdinã, de ce ar trebui sã plãtesc mai mult pentru acestea decât m-a costat pentru a le produce?   Astfel aratã topul țãrilor cu cele mai bune prețuri la pompã: 10. Algeria – 0,32 dolari /1,04 lei/l 9. Oman – 0,32 dolari / 1,04 lei/l 8. Egipt – 0,30 dolari / 0,97 lei/L 7. Qatar – 0,24 dolari / 0,78 lei/L 6. Kuwait – 0,22 dolari / 0,71 lei/L 5. Bahrain – 0,21 dolari / 0,68 lei/L 4. Turkmenistan – 0,19 dolari / 0,62 lei/L 3. Libia – 0,14 dolari / 0,45 lei/L 2. Arabia Saudita – 0,13 dolari / 0,42 lei/L 1. Venezuela – 0,05 dolari / 0,16 lei/L E drept, informația publicatã ieri de media, e veche și trebuie corectatã:

In Venezuela deja pretul este de peste $ 0.30/galon, dar tot este cel mai mic din lume!! Imi aduc aminte ca un prieten venezuelean imi spunea ca in 2010 s-a marit pretul la benzina de la 0.24 la 0.27/galon si au fost nemultumiri si revolte populare. La noi in afara de pungi cu maruntisi, nu s-a intamplat nimic. Romanul tace si se lasa calcat in picioare!
Și totuși.. Observați vã rog cã toate acele țãri sunt producãtoare de petrol și gaze naturale și orice pãrere ați avea despre regimurile lor politice, acelea nu pot fi mai rele decât haita de bandiți și trãdãtori cu care s-a pricopsit România prin rotație de 22 de ani. Diferența e cã în vreme ce acele guverne obțin redevențe de 50% din partea companiilor vestice care le exploateazã resursele, penalii “noștri” își umflã conturile elvețiene, în vreme ce statul român încaseazã mizilicuri. La fel vor face și cu metalele prețioase și semi-prețioase ale Apusenilor noștri, dacã le permitem. Doar un guvern naționalist mai poate salva ce este de salvat din România și asigura cã vom mai exista ca țarã peste 10 ani, cãci ãștia de acum ne terminã cu rapiditate: înfiorãtorul Pact fiscal european (MES), a fost semnat astãzi, iar UE a desemnat anul 2012 cã “an al solidaritãții între generații”, datoritã îmbãtrânirii populației europene. Ați pomenit un titlu mai plin de propagandã neo-kominternista ca ãsta? Între timp, 1,500 de pensionari dintr-un singur județ (Vaslui), sunt executați silitdatoritã neplãții impozitelor, facturilor la energie și a ratelor bancare. Haideți sã zicem, statul își vrea partea chiar și de la muritorii de foame, cãci acesta le asigurã pensia de batjocurã și “serviciile” de sãnãtate pe care omul oricum și le-a câștigat într-o viațã de muncã, dar cum rãmâne cu privații, bãnci și furnizori de energie, care pot da omul afarã din propri-ai casã – ce fel de legislație permite una ca asta, ce fel de guvern a compus și aprobat aceastã abominație, ce fel de oameni se lasã batjocoriți în halul ãsta? Ce mama mã-sii de stat reprezentativ mai e unul care nu dã doi bani pe viețile cetãțenilor români, în timp ce ne dezbinã și ațâța dupã criterii de categorie socialã, etnie, vârstã? Ce suntem noi oameni buni, mãmãligi sau urmași ai Dacilor? Iatã cineva a spus-o acum 80 de ani, iar TLC a avut bunãvoința sã ne reaminteascã de acest sfânt al neamului nostru, aici pe blog. Dacã cuvintele și faptele sale au fost atât de urâte de cãtre dușmanii României încât sã îl asasineze, e clar cã a avut dreptate și tot atât de clar cã modelul pe care l-a oferit e unul demn de urmat, chiar și așa de cãtre niște nevolnici care se mulțumesc cu fãrâmiturile cãzute de la masa argaților care se cred stãpâni:
“Lumea politicienilor trãieºte în lux ºi în petreceri scandaloase, în imoralitatea cea mai dezgustãtoare, pe spinarea unei þãri din ce în ce mai demoralizatã. Cine sã se mai ocupe de nevoile ei? Politicienii aceºtia cu familiile ºi cu agenþii lor, au nevoie de bani. Bani pentru petrecere, bani pentru a-ºi întreþine clientela politicã, bani pentru voturi, bani pentru cumpãrarea de conºtiinþe omeneºti. Rând pe rând, cetele lor se vor nãpusti ºi vor spolia þara. Aceasta va însemna, în ultimã analizã, guvernarea ei, opera de guvernare. Vor secãtui bugetele statului, ale prefecturilor, primãriilor. Se vor înfige ca niºte cãpuºi în consiliile de administraþie ale tuturor întreprinderilor, de unde vor încasa tantieme, de zeci de milioane, fãrã nici o muncã, din sudoarea ºi din sângele muncitorului istovit (…) Vor da naºtere la afaceri scandaloase care vor îngrozi lumea. Corupþia se va întinde în viaþa publicã a þãrii ca o plagã, de la cel mai umil slujbaº ºi pânã la miniºtri. Se vor vinde oricui. Oricine va avea bani, va putea sã-i cumpere pe aceºti monºtri ºi prin ei þara întreagã. De aceea, când þara stoarsã nu va mai putea sã le dea bani, vor ceda consorþiilor de bancheri strãini, rând pe rând, bogãþiile pãmântului ºi cu ele ºi independenþa noastrã naþionalã. O adevãratã pletorã de oameni de afaceri se va întinde ca o pânzã peste toatã România, care nu vor mai munci, care nu vor mai produce nimic, ci vor suge vlaga þãrii”
sursa Ziare.com via Lumea dupã Eufrosin]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer