NATURAL NEWS: German researchers successfully implant, then delete, false memories in people’s minds

Cercetători germani au implantat în mintea oamenilor și apoi au șters cu succes amintiri false

(Natural News) Ți-ai amintit vreodată ceva din trecut dar care nu s-a întâmplat niciodată? Dacă da, atunci acest fenomen este cunoscut ca fiind o memorie falsă, iar oamenii de știință din Germania susțin că au găsit o modalitate pentru a induce și a implanta amintiri false în creierul oamenilor.

Cercetători din mai multe universități au efectuat o serie de experimente pe pacienți voluntari pentru testări în care au fost induse artificial în mintea lor amintiri false. Folosind tehnici psihologice și trucuri care se bazează foarte mult pe puterea sugestiei prin repetare, echipa de cercetători a implantat cu succes amintiri false în subiecți.

Ceea ce au făcut cercetătorii a fost să creeze povești fictive despre copilăria participanților la teste, dar care conțineau adevăruri amestecate cu câteva minciuni. Apoi au repetat acele povești iar și iar, până când participanții au început să le creadă ca fiind adevărate.

La început, participanților li s-a spus să se joace între timp, deoarece știau ce porțiuni din povești erau minciuni. Cu toate acestea, după un timp, elementele fictive au devenit din ce în ce mai neclare până la punctul în care participanții nu mai puteau deosebi adevărul de ficțiune.

Odată ce acest proces a fost complet, cercetătorii au inversat cursul și au folosit tehnici similare pentru a anula toate amintirile false pe care le implantaseră. Acest lucru s-a dovedit a fi un proces aproape la fel de ușor ca și injectarea amintirilor false în primul rând.

„Ei au cerut voluntarilor doar să identifice sursa memoriei, subliniind în același timp faptul că amintirile false pot fi create printr-un proces de amintire repetată, susținută, că ea însăși poate deveni o formă de condiționare”, relatează RT.

Oare oamenii legii abuzează psihologic suspecții în timpul unui interogatoriu pentru a le implanta amintiri false?

Pe parcursul mai multor sesiuni, voluntarii au fost înștiințați treptat de prezența amintirilor false, permițându-le să le identifice ca fiind ficțiune. Părinții voluntarilor testați, care au participat împreună cu cercetătorii la implantarea amintirilor false, au contribuit și ei, de asemenea, explicând copiilor lor ce s-a întâmplat de fapt.

După un timp, majoritatea participanților au revenit la normal. Un studiu ulterior, un an mai târziu, a constatat că 74 la sută, sau aproape unul din trei participanți nu numai că au respins complet toate amintirile false, dar au și uitat că au fost vreodată implantate.

„Dacă poți aduce oamenii în punctul în care sunt conștienți de asta, îi poți împuternici să rămână mai aproape de propriile amintiri și să excludă sugestia din alte surse”, spune psihologul Aileen Oeberst de la University of Hagen.

Partea înfricoșătoare a tuturor acestor aspecte este că are implicații de anvergură, în special în domeniul aplicării legii și al justiției penale. Dacă cercetătorii au reușit să implanteze cu succes amintiri false folosind astfel de tactici, este posibil ca procurorii, ofițerii de poliție și alte elemente ale forțelor de ordine să facă același lucru.

„Este posibil ca memoria falsă să nu aibă importanță în viața de zi cu zi – dacă îți spun că am avut pui aseară în loc de pizza, s-ar putea să nu mai conteze”, spune Elizabeth Loftus, expertă în memorie falsă.

„Dar memoria foarte precisă contează atunci când vorbim despre aceste cauze legale. Contează dacă tipul rău avea părul creț sau părul drept sau dacă mașina a trecut pe la semafor când era lumină roșie sau verde. ”

Comentând povestea, mulți cititori RT au speculat cu privire la măsura completă a acestei forme de manipulare psihologică. Sentimentul general este că aproape totul în societatea modernă conține un anumit grad de control al minții, care este folosit pentru a manipula societatea prin inginerie socială.

„SUA are ceva mai eficient care funcționează atât ca tortură pentru unii, cât și pentru controlul minții pentru alții. Ei o numesc CNN”, a glumit un comentator al RT.

„Asta face mass-media occidentală”, a scris un altul. „De îndată ce mass-media începe să scrie niște propagandă, adică povești inventate despre orice țară, oamenii intră în isterie.”

Mai multe dintre cele mai recente știri pot fi găsite la Propaganda.news

Sursele pentru acest articol includ: RT.com

  1. April 4, 2021

    De pe FB:

    Nina Ștefan is feeling excited.
    5h ·
    Încă o cititoare curajoasă care s-a alăturat în concursul „Scoate cartea la plimbare, Inclusiv peste hotare!”
    „Războiul sufletului” unește oamenii și le întregește sufletele!
    Te poți înscrie și tu până pe data de 15 aprilie!
    Dacă nu ai cartea mea încă, o poți cumpăra pe link-ul de mai jos
    https://bookzone.ro/landings/razboiul-sufletului-bonus/

    Nina Ștefan
    5h ·
    Bună ziua dragă Nina!
    Ieri am terminat de citit cartea ta, care m-a impresionat mult. Mi-a amintit că pe ici pe colo, mai erau unele lucruri din viața mea, care trebuiau rezolvate, adică tocmai acele întâmplări similare care m-au făcut să plâng.
    Știi, eu am fost un copil înfiat, într-o familie de la țară, destul de înstărita, însă nu am simțit niciodată iubirea mamei mele care se lăuda peste tot cât mă iubește, însă… mai mult, cu ea am avut de dus cele mai grele războaie, până într-o zi când i-am trimis o scrisoare în care îmi ceream iertare pentru tot ce-i greșisem, dar am iertat-o și pe ea pentru toate suferințele crunte pe care le-am suferit atât eu în copilărie, cât și împreună cu soțul meu (am stat la ei 6 ani).
    După ce i-am trimis acea scrisoare, bolovanul de gheață pe care îl simțeam pe cap de câte ori trebuia să plec la țară la ai mei, a disparut pur și simplu, apoi, la scurtă vreme ea a decedat și nu ne-am mai vazut.
    Cartea ta e un adevărat balsam pentru sufletele rănite, e o dovadă că în viață chiar poți să treci peste toate greutățile și să te realizezi așa cum îți dorești.
    E o încurajare de care au nevoie mulți oameni. Te felicit din toată inima pentru realizările tale, îți doresc să fii mereu sănătoasă și fericită, iubită, apreciată, așa cum și meriți pe deplin.
    Și da, mare adevăr ai spus, IERTAREA ESTE ESENȚIALĂ în depășirea tuturor problemelor sufletești!
    Te felicit încă o dată și îți urez tot binele din lume. – Adriana Petrișor

    Eduard Urse
    Mi s a facut pielea de găină, sublim
    1 Like · 5h

    Author Nina Ștefan
    Ajung atâtea povești la mine… rămân fără cuvinte zilnic în fața sufletelor deschise! Sunt recunoscătoare pentru ceea ce primesc! Mi-am atins scopul… acela de a atinge suflete, și chiar dacă știu că răscolesc rănile, se deschid căile de vindecare!
    2 Like · 5h

    “Îți multumesc, Nina, pentru această călătorie. O călătorie a copilului interior, care de multe ori, rătăceste drumul. Citind cartea am avut sentimentul că acel copil este permanent ținut de mână și ajutat, îndrumat spre destinația lui, spre a ajunge acel adult sigur, relaxat, fericit, acel adult care merită să devină. Această carte este o cărare pe care de-abia aștepți să pășești, desculț, prin iarba proaspătă. O carte ca o adiere de primăvară din care se desprind toate experiențele Ninei, de coach, de trainer, de om de echipă, așa cum o cunosc eu. Mulțumesc pentru oportunitate!” – Marius Simion (Autor, Trainer, Fondator NLP Mania)

    Nu știu ce ar mai fi de spus – încălțăminte copii?
    Dar fii atent că se produce miracolul și fără încălțăminte copii!
    “om de echipa”
    Pfoahaha! Desculță în raft stătea – poză de profil: https://www.facebook.com/nyna.ștefan

    Nici Târziman nu era așa de paralelă. Stătea pe scaun și citea ziarul.
    Sau mă rog stroll-uia pe afară. Stăteam eu s-o taxez când venea și când pleca? Lucram, nu stăteam!
    Le spune Institutul național de cercetare dezvoltare în construcții, urbanism și dezvoltare teritorială durabilă urban acun. Deci ne-au mâncat dreacu de tot până la urmă. Am fost haliti, bagă-mi-aș pixurile în geantă!

    Hahaha- au scuipat Arhitectura afară. Iar am scăpat! :)) Mulțumită dnei Dobrescu!
    Mulțumesc doamna! Sunteți o comoară! M-ați salvat în Postul Paștelui Ortodox.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer