Americanii renunțã la controversatul program de cercetare, arãtat de multe ori cu degetul ca fiind vinovat de producerea unor cutremure devastatoare, tsunami-uri și chiar uragane

Celebrul program american de cercetare, High-frequency Active Auroral Research, cunoscut publicului sub numele de HAARP, urmeazã sã fie închis, la solicitarea Forțelor Aeriene. Acestea și-au pierdut interesul pentru controversatul HAARP și au notificat în acest sens Congresul Statelor Unite ale Americii. HAARP a fost construit în 1993 și a primit finanțare de la Forțele aeriene, Marina americanã, Universitatea din Alaska și proiectul DARPA Defense Advanced Research Projets Agency.

Gigantica infrastructurã construitã de americani în Alaska, la 400 de kilometri de Anchorage, este, de fapt, un program pentru crearea de câmpuri electromagnetice, prin care pot fi provocate tulburãri ale ionosferei și magnetosferei pãmântului. Conform specialiștilor, radiațiile emanate de acest sistem sunt în stare sã pãtrundã sub pãmânt și sã descopere buncãre și tunele ascunse, sã întrerupã partea electronicã a armelor sau a sateliților cosmici. În plus, sunt elaborate tehnologiile de influențare a atmosferei, care provoacã schimbãrile meteorologice.

HAARP, vinovat de seisme și tsunami-uri?

Adepții teoriilor conspirației au pus seismele din Iran și cele de la granița ruso-nord-coreeanã, ce au avut loc anul trecut, pe seama rãzboiului electromagnetic dus de Statele Unite prin intermediul sistemului HAARP.

În aprilie 2013, douã cutremure majore au lovit Iranul în mai puțin de o sãptãmânã. Un seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs la frontiera dintre Rusia și Coreea de Nord. Totodatã, mai multe regiuni ale Chinei au fost zguduite din cauza mișcãrilor pãmântului. Adepții teoriei conspirației nu au acceptat ideea ca producerea acestor mișcãri telurice într-un interval atât de scurt sã fie o simplã coincidențã. Atât Iranul, cât și Coreea de Nord, au fost trecute de administrația de la Washington pe celebra „Axa a Rãului”, din cauza programelor nucleare dezvoltate. Astfel cã, luând în considerare și numeroasele amenințãri lansate de la Phenian sau din Teheran, adepții teoriei conspirației au concluzionat cã este posibil ca americanii sã fi recurs la arma lor secretã: celebrul sistem HAARP.

Însã aceasta nu a fost prima datã când s-a vorbit despre implicarea HAARP în producerea unor dezastre nucleare de proporții. „Experimentele” americanilor de la baza din Alaska au fost considerate vinovate inclusiv de tsunami-ul ce a avut loc în 2004 în Indonezia, de uraganul Katrina care a lovit SUA în 2005 și de cutremurul devastator din Haiti, din 2010.

HAARP, ținut la secret

Cele mai multe aspecte legate de HAARP nu au fost dezvãluite, din motive de „securitate naționalã”. Cu toate acestea, se știe cã în 2003 programul dispunea de 48 de antene uriașe, înalte de 20 de metri, legate toate la un emițãtor de 1 MW. Proiectul final prevedea însã instalarea a 360 de antene – 3 megawați, fiecare. Se mai spune cã uriașele antene amplasate în Alaska sunt „urechea” imensã prin care Pentagonul reușește sã intercepteze comunicațiile din toatã lumea. Baza militarã de la Gakhona, din nordul SUA, este înconjuratã de sârmã ghimpatã, întreg perimetrul este pãzit de pușcași marini, iar spațiul aerian de deasupra sa este închis oricãror avioane.

„HAARP este, de fapt, un bombardament al ionosferei cu unde radio extrem de puternice, care afecteazã diverse zone ale Terrei. Undele electromagnetice revin pe pãmânt din ionosferã ºi penetreazã totul pe scoarþã, generând fenomene devastatoare”, a spus Nicholas John Begich, expert în HAARP.

sursa: ziuanews.ro

comentariu rapcea.ro:  Anuntul oficial al inchiderii programului, fara un raport de activitate, fara o evaluare, mi se pare suspect. Nu cred ca vor inchide cu adevarat acest program. Probabil ca evolutia tehnologica i-a dus la un nou nivel, iar vechea tehnologie cu antene uriase este abandonata, in favoarea noilor anteme mai mici, care inca nu sunt cunoscute de public. In plus, au avantajul ca de acum oamenii nu vor mai da vina pe americani pentru cutremure, inundatii si alte catastrofe “naturale” 🙂

]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer