Armata israelianã a început o anchetã în cazul soldatului Mor Ostrovski (20 de ani), care a postat pe internet o fotografie în care þinteºte spre capul unui copil palestinian.

LUNETIST Israelianul a postat fotografia pe site-ul Instagram Sursa: electronicintifada.net
Fotografia, care a fost postatã pe site-ul Instagram, a stârnit un val de proteste pe site-ul de socializare. Locul unde a fost fãcutã fotografia este cu siguranþã în Palestina, având în vedere cã pe fundal se vãd minaretele mai multor moschei. Ostrovski este un lunetist în armata israelianã.
Soldatul ºi-a închis contul pe Instagram, însã fotografia poate fi gãsitã pe internet.
Breaking the Silence, o organizaþie a foºtilor soldaþi israelieni care doresc sã atragã atenþia publicã asupra greutãþilor vieþii din Palestina, a condamnat imaginea. “Aºa aratã o ocupaþie. Aºa aratã controlul armatei asupra populaþiei civile”, a scris un membru pe Facebook.
Site-ul Electronic Intifada, care se concentreze asupra problemelor palestinienilor, a descris poza ca fiind “inumanã ºi lipsitã de gust”.Nu este primul scandal de acest fel în care este implicat un soldat al armatei israeliene. În decembrie, Nisim Asis, un soldat în vârstã de 22 de ani, a postat o fotografie rasistã în care linge ketchup de pe un cuþit. Explicaþia pozei este: “Sã îi ia dracu’ pe toþi arabii. Sângele lor e foarte gustos”. Într-un alt incident, un soldat din trupele de infanterie a fost condamnat la 14 zile de detenþie într-o închisoare militarã, dupã ce a postat o fotografie în care se afiºa lângã un palestinian încãtuºat ºi legat la ochi.
Sursa: evz.ro comentariu rapcea.ro: mã întreb oare de câte ori, astfel de lunetiști, au trecut de la ochire la ucidere, fãrã a fi pedepsiți de nimeni. Grav este cã toate aceste povești  ale abuzurilor și lipsei de moralã ale soldaților evrei au ca fundament îndoctrinarea religioasã, talmudicã, la care sunt supuși – inclusiv în armatã. Soldații evrei sunt învãțați de rabini cã nu este pãcat sã iei viața unui ne-evreu, care nu valoreazã nimic, întrucât ei nu sunt oameni. Nu e de mirare faptul cã tinerii soldați, extenuați de aceastã dezumanizare la care sunt supuși, în loc sã meargã în permisii la familiile lor – în lungul stagiu militar de 5 ani pe care îl au de fãcut – preferã sã plece în Goa, paradisul drogurilor, pentru a se droga și îmbãta ca porcii, totul cu scopul de a uita de crimele și ticãloșiile fãcute. Am cunoscut doi asfel de tineri, scârbiți de mizeriile la care luaserã parte în raidurile lor în teritoriile palestiniene, care mi-au povestit cã au devenit dependenți de pastile precum xanax pentru a mai putea sã doarmã fãrã sa aibã coșmaruri.]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer