Cu o ultimă răsuflare, prelungă ca un oftat de ușurare, Emil își părăsi corpul conectat la aparate, chinuit de lipsa de oxigen. Față de agonia din ultimele zile, în care trecea de la inconștiență la durerea din starea de veghe, părăsirea corpului îi apărea ca o eliberare de o povară chinuitoare.

În momentul în care expirare aerul pentru ultima oară, simțise cum se scurge înafară ca printr-un tunel lichid, luminos, într-un spațiu plin de o prezență caldă, strălucitoare.

Se simțea relaxat, liniștit, fără gânduri, ca atunci când te relaxezi într-o baie caldă. Așa este când mori ?! Gândul îi apăruse spontan iar acest fapt îi trezi la viață mintea, curioasă să exploreze noua lui condiție.

Fusese internat cu covid în urmă cu 10 zile, pe secția de ATI a spitalului din localitate. Starea lui se agravase în ciuda tratamentelor și eforturilor medicilor însă nu încetase să spere în vindecare, agățându-se disperat, de fiecare gură de aer. Simplul fapt de a respira devenise o luptă obositoare la care în final renunțase, învins.

Gândul îi fugi imediat la Maria, soția sa și la cei doi copii, Andrei și Gabriel. Într-o străfulgerare, îi văzu aievea în apartamentul în care locuiau, agitați, preocupați de sănătatea lui. Încă nu aflaseră că el murise dar probabil că simțiseră ceva în momentul în care părăsise această lume, căci ceva, ca o presimțire funestă se așternuse peste ei. Gabriel, cel mai mic dintre băieți, începu deodată să plângă.

– De ce plângi, Găbiță !? îl întrebă Maria

– L-am văzut pe tata, răspunse copilul.

O urmări pe Maria cum formează cu degete tremurânde numărul de telefon al secției de gardă a spitalului și cum se prăbușește în ea la auzul veștii primite, încercând să nu spună nimic copiilor. Din reflex, o îmbrățișă, încercând să o liniștească așa cum făcea de obicei când era supărată, realizând că nu poate decât să o învăluie precum un abur strălucitor, pe care ea nu îl percepea. Sau poate că îl simțea ?! Căci în acel moment Maria tresări și pentru o clipă Emil avu sentimentul că se atinseseră cu adevărat…

Apoi, într-o clipă imaginea familiei se estompă și dispăru iar el se trezi înapoi în salon, asistând la scena deconectării trupului său de la aparate. Nici măcar nu încercaseră resuscitarea.

Percepea toate acestea într-o stare de ușurare și seninătate care îl făceau să se întrebe dacă chiar murise cu adevărat.

– Da, ai murit. Corpul tău a murit.

Cine rostise aceste cuvinte ?! De unde veneau ? Emil privi în jur pentru a descoperi sursa lor și văzu apropiindu-se de el, din dreapta, cumva de sus, silueta unui bătrânel.

– Și tu ești mort ? întrebă Emil

– Nu, nu sunt dintre cei morți – răspunse bătrânul. Am venit doar în întâmpinarea ta, să te conduc.

– Unde mă vei conduce ? întrebă Emil cu un pic de teamă, amintindu-și poveștile despre Rai și Iad. Făcându-și rapid o analiză, nu fusese un tip rău la viața lui, dar nici unul religios. Pe la biserică mergea doar la sărbătorile mari și nici atunci nu intra. Nu se spovedise sau împărătșise și îi era greu să își amintească când se rugase ultima dată, în afară de ultimele zile în care chemase în ajutor, disperat, toate forțele cunoscute și necunoscute din univers, blestemându-și alegerea de a nu se vaccina.

– În sălașul pregătit pentru sufletul tău – îi răspunse cu un zâmbet enigmatic, bătrânul.

Zâmbetul bătrânului îl mai liniștise într-o oarecare măsură pe Emil, căci nu ghicise nimic negativ sau răuvoitor în înfățișarea sau atitudinea acestuia.

– Atunci, te rog explică-mi ce urmează să se întample cu mine, îl rugă Emil. După cum vezi, sunt cam nou pe-aici, ricană el – forțând un ton de glumă.

– După cum în mod perspicace ai remarcat, ai murit – îi întoarse bătrânul zeflemeaua. Însă nu contează atât de mult faptul în sine, ci CUM ai murit. În funcție de asta, s-a hotărât locul în care vei merge.

– Păi nu e limpede ? Am murit de boală. Dacă muream de altceva, nu era același lucru ?

– Una e să mori ucis de boală, făcând tot ce ține de tine să trăiești, și alta este să te lași ucis sau să îți iei viața – răspunse bătrânul. Sinucigașii merg în locuri întunecate, departe de lumina vieții pe care au disprețuit-o și nu au apreciat-o, pe când cei ce au prețuit viața și au încercat să și-o apere, merg în locuri mai luminoase.

În acel moment, Emil remarcă o mișcare în salon. Un alt coleg de suferință pierduse lupta cu boala. Remarcă cum acesta se recompuse precum un abur ușor, în paralel cu corpul său fizic, modul în care redeveni conștient în noua lui stare. Emil remarcă însă că lumina în care acesta era învăluit era una roșiatică, tenebroasă, iar ființa care venise în întâmpinarea lui era de statură înaltă, amenințătoare, învăluită parcă într-o mantie întunecată. Percepu apoi cum respectivul spirit fu tras de către ființa întunecată printr-un soi de gaură neagră, ca un portal, către ceea ce el percepu cu groază ca fiind un loc plin de suferință și teroare. Îngrozit, se retrase în celălalt colț al încăperii, dar vocea bătrânului, îl liniști:

– Tu nu vei merge acolo.

– Ce este acolo ? întrebă cu voce tremurată Emil

– Iadul – răspunse calm bătrânul.

– Dar ce greșeală de neiertat a comis respectivul ? – mai îndrăzni Emil să întrebe

– S-a vaccinat – răspunse cu tristețe bătrânul.

CategoryUncategorized
 1. November 9, 2021

  Lol, domnule Rapacea, se vede ca nu v-ati dat deloc concursul la postarea asta fantastica. Mult prea facile si la prima mana premiza si deznodamantul si prea evidenta intentia acapararii de noi reactii in numar cat mai mare pe fondul pasiunilor puternice ce insotesc subiectul abordat. Inteleg ca sunteti incurajat de “succesul” articolului precedent ce deborda de un absurd evident, tradand intentia jucausa a autorului dar lasand suficient loc pentru indoieli neavizate. As avea asteptari mai mari de la cineva cu disponibilitatea dv intelectuala dovedita in multe din celelalte postari, si anume sa nu cada prada dorintei de afirmare cu orice pret, profitand de anxietati nesanatoase si teama de irelevanta a majoritatii, cu atat mai mult cu cat singurul castig obtinut e o frectie la ego.

  • November 10, 2021

   Mă rog la Dumnezeu să ai dreptate și să fie doar egoul mei în căutarea unui succes literar îndoielnic.

 2. November 10, 2021

  O vorba romaneasca spune: “Mai bine un magar/caine viu decat un leu mort”!
  Cand esti mort, esti mort; n-am ce-ti face: esti bye cu pantofi noi in picioare iar picioarele iesind primele in fata!
  Daca insa suferi alaturi de mine maine, si deci impartasesti frisoane si/sau side effects, s-ar putea si eu sa-mi aduc aminte atunci cand conteaza de ce ai facut tu si sa spun ca poate magarul/cainele a fost bun la ceva, ca macar a ascultat de sfatul meu. Adica iti dau certificat de credinta.

 3. November 10, 2021

  MR, ți-ai pus vreodată întrebarea de ce vrei neapărat să fii un scriitor apreciat de oameni?

  • November 10, 2021

   Dacă voiam apreciere, le adunam pe toate câte le-am scris în câteva volume și dădeam autografe ca scriitor.

   • November 11, 2021

    Vad ca te-ai invatat sa faci gaslighting dupa modelul lui Trump.
    S-ajungi in iad tot dupa modelul lui Trump!

  • November 12, 2021

   @Cineva:
   Trezeste-te! Nu te mai lasa dus de mediuma! Ce naibii? Chiar asa ai ajuns jucat pe degete de individa? Cum te mai eliberezi daca tu stai la mana ei si la spusele ei? Si-a cladit o baza de aplaudaci si tu intri lejer in schemele ei.
   Dumnezeu este pentru toti, nu doar pentru ea – sadica si sirul ei de persoane care ii asculta toate infloriturile care oricum nu pot fi verificate. Trezeste-te!
   Nu te spun colegilor tai, dar daca ma silesti, o fac. Te anunt deraiat de la Dharma si asta e!

   Poti sa-ti dai jos site-ul daca tot renunti asa usor la tot ce ai cladit pana acum. Esti anulat de individa.
   Ia de la mine putina prevedere! Daca nu existi in 24 de ore, cum ai sa faci fata viitorului?

   Asa ma enervati … cand va intra o idee fixa in cap …
   Rest in peace!
   Nu vin dupa tine daca din cauza ei pentru ca are fumuri in cap, o mierlesti.

 4. November 11, 2021

  “Doi bărbați de 25 și 27 de ani, ambii nevaccinați, au murit din cauza Covid-19
  Autor: Lucian Negrea, Reporter
  Publicat: 11/11/2021 13:08
  Actualizat: 11/11/2021 14:06
  doliu lumanare
  Un pacient din județul Maramureș, în vârstă de 25 de ani, de sex masculin, care prezenta comorbidități, nevaccinat.

  Un pacient din județul Brăila, în vârstă de 27 de ani, de sex masculin, fără comorbidități, nevaccinat.”

  Aveti tineri care va mor, nu dinozauri cu țațe ca tine.
  Esti nu doar sceptic, ci si abulic, pesimist si prost invatator. Si white supremacist pe deasupra.

  Spre apus e Tinutul Pur al Buda Amitaba. “Namo Amida Butsu”
  Continua sa repeti si poate ajungi acolo!

 5. November 11, 2021

  Alta, tot de la voi:
  “Deşi era ora aceea, la ora 4 şi ceva, din spusele colegelor mele care au fost înăuntru, infirmiera şi asistenta au intrat la bolnavul respectiv pentru a încercat repoziţionarea măştii de CPAP. Asistenta a făcut manevrele necesare, după care a plecat să ia un pulsoximetru în ideea să fie monitorizată saturaţia în permanenţă. A rămas lângă pat infirmiera. Nu ştiu prin ce manevră, asta ne-o va spune ea, a izbucnit acea flamă care pe ea a luat-o de la picioare şi imediat s-a aprins combinezonul. Iar când a ieşit, pentru că era aproape de uşă, a ieşit afară şi a strigat foc, infirmiera, cea de-a doua, a venit direct cu extinctorul şi a reuşit să minimalizeze cât se poate”

  “in ideea sa fie monitorizata”
  Ce de idei mai au romancele! Nu ii era de ajuns ca-l avea cu CPAP-ul pe fata, ii mai trebuia sa il si supravegheze continuu. Daca eram eu, poate eram neglijenta si poate traia.
  Apoi ailalta i s-a aprins la picioare flama.
  Daca stie ca intra la terapia cu oxigen, de ce nu e precauta? La naiba, cati sa mai moara pana sa inteleaga romanul ca oxigenul si focul fac explozie?
  Stai asa ca la 4 am au loc heart attacks! Dimineata intra hormonii in functie si nu tine organismul si de aceea face poc care poc la pacient a fost ca s-a miscat doar.
  Hai ca nu sunt chiar asa idioata sa nu le stiu!

  Asta a murit sau nu pentru ca a fost la shiftul de de dimineata cand lumea iese de prin closeturi de pe unde a dormit. Aia a vrut sa-l monitorizeze continuu pe el/ea pentru ca a dat vina pe pacient ca are hormoni in loc sa se ocupe de protectie adica sa se asigure ca fiind ei in oxigen toate sunt cum trebuie.

  Sunt greseli mici si nu poti sa ai pretentii ca toti sa gandeasca ceas la orice ora.
  Dar, nu, MR si nevasta-sa stiu ei mai bine si mai multe si de aceea vor sa sustraga foile de tratament cu tot cu droguri ca eventual sa faca ei pe doctorii acasa. Ce de-a cretineala!

  Vii Domnului sa ne rugam!

 6. November 11, 2021

  “Cineva nevazut de mine,imi spune fara glas ca sa merg si la al doilea intrerupător din camera mea.
  Ma indrept spre al doilea intrerupător, si cand il ating cu palma mea, cu degetele mele,intrerupătorul se îmbraca in Soare auriu precum Aureola de Soare de deasupra Sfantului Cap al MANTUITORULUI,tot la fel arata intrerupătorul al doilea,dar si primul intrerupător.

  În urmatoarea clipă fratilor,vad in mijlocul camerei mele, o INIMA mare,o INIMA formata din trei culori.
  Acestea erau :ROŞU,GALBEN si ALBASTRU !
  Era TRICOLORUL ROMÂNIEI sub forma de INIMĂ vie,INIMA care batea ,precum inima din pieptul nostru.

  Totul a durat cateva secunde bune,după care, a disparut. ”

  Din care se intelege acum cine i-a pocnit inima acestuia in spital. Ca nebuna mai e mediuma! Chiar ca de dat afara din tara si trimis si ea si chilotarda cu copilul handicapat la naiba ca doua demente ce sunt!

 7. November 11, 2021

  Face ce vrea ea si nimeni n-o gaseste vinovata. Cum sa fie vinovata protejata serviciilor cand isi rostogoleste corpul pe sub mese de biserica si-si schimonoseste si vocea de zici ca e o minge cauciucata? Ea e considerata sfanta si adulata de j de mii, de toata tara.
  Sanctissima Muerte are si CNP nu numai nume. Poate careva dovedi ca e vreo legatura intre inexplicabile din spital si ce face ea in camera ei?
  Din moment ce BOR nu tine de nimic, fiecare vrajitoare face ce vrea ea si e greu s-o prinzi asupra faptului! Face ca gumilastica, da cu un pic de alibi si scapa sa repete gestul de cate ori are chef.

  A zis sefa s-o las in pace? A zis! O las in pace. Nu-i comentez nimic.

 8. November 11, 2021

  Si ultima:
  https://roxanamchirila.com/2021/11/11/ma-mai-citesc-yoghini-daca-da-sa-stiti-ca-lui-grieg-nu-i-pasa-daca-muriti/
  Zice maestrul Bivolaru:
  “Se constată că, din păcate, numărul imbecililor și al imbecilelor care se îmbolnăvesc de COVID-19 și care fac parte dintre cursanții acestei școli este în creștere. Inconștiența, letargia și lenea de care astfel de persoane dau dovadă este șocantă. Unele persoane au ajuns deja să fie internate în spital în stare gravă. Ne facem datoria să semnalăm înmulțirea acestor cazuri.”

  Maestrul care te inspira MR, nu te lasa la greu, te informeaza.
  E important sa fii informat. Mai important decat sa fii vaccinat.
  Exista urmatoarele cazuri:
  1. Informat si vaccinat – acesta sunt eu. Traiesc deci nu pot fi in iad. :))
  2. Informat si nevaccinat – acesta esti tu. Poti ajunge fiind informat in rai.
  3. Neinformat si vaccinat – acestia sunt aia care se gandesc numai la ei ca or sa ramana in viata. Nu numai ca sunt lasi ca s-au vaccinat dar au si tradat cauza desarta a celui care se crede impenetrabil de un ac de siringa.
  4. Neinformat si nevaccinat – aici e Dumnezeu. De unde sa stie Dumnezeu ce are de gand maestrul Bivolaru care e in continua conexiune cu El? Una din doua: fie Dumnezeu e plafonat, fie maestrul n-a mancat de ajuns mujdei.
  Ori castiga Bivolaru, ceea ce si MR vrea, ori castiga Dumnezeu, ceea ce iar nu vrea MR.
  Ar insemna sa-si schimbe icoanele cu Bivolaru si sa-si ia altele noi. De unde atatia bani?
  Lasa ca ramane maestrul Bivolaru si Dumnezeu sta pe locul doi!

  Na ca le-am aranjat cum trebuie! Fiti fericiti cei saraci cu duhul! Imparatia Cerurilor se apropie!
  A intrat pe culoar, si,
  Si prin gratia maestrului deja traiti in Ea.
  Aliluia c-am gatat-o si agitatiunea si corelatiunea! Pa!

 9. November 11, 2021

  Deci erau doi:
  “DOSAR PENAL în urma incendiului cu doi morți din spital: Ce infracțiuni cercetează procurorii
  Autor: Remus Vlad, Redactor
  Publicat: 11/11/2021 19:42
  Sursa foto: facebook”
  https://www.stiripesurse.ro/dosar-penal-incendiu-spital-ploiesti-procurori_2091720.html

  Iar dincoace tot de doua ori a lucrat individa.
  “În aceasta dimineata in zori de zi ,ma trezeste o lumina puternica, si astfel,vad stand in pat cu ochii inchisi, ma vad pe mine cu mâna pe intrerupătorul de curent electric.
  Vreau ca să aprind becul,iar cand am atins cum palma ca sa apăs,spre uimirea mea,vad cum tot intrerupătorul de jur imprejur ,si-n mod mai special la partea de sus,se-mbraca intr-un Soare auriu cu multe raze aurii de jur imprejurul lui.
  Era asa ,precum un Soare mic ar fi acoperit întrerupătorul, cand eu am atins cu mâna mea.
  Era orbitor de stralucitor si cu raze aurii sub forma de Coroana imparateasca, la partea de sus.
  Cineva nevazut de mine,imi spune fara glas ca sa merg si la al doilea intrerupător din camera mea.
  Ma indrept spre al doilea intrerupător, si cand il ating cu palma mea, cu degetele mele,intrerupătorul se îmbraca in Soare auriu precum Aureola de Soare de deasupra Sfantului Cap al MANTUITORULUI,tot la fel arata intrerupătorul al doilea,dar si primul intrerupător.
  În urmatoarea clipă fratilor,vad in mijlocul camerei mele, o INIMA mare,o INIMA formata din trei culori.
  Acestea erau :ROŞU,GALBEN si ALBASTRU !
  Era TRICOLORUL ROMÂNIEI sub forma de INIMĂ vie,INIMA care batea ,precum inima din pieptul nostru.
  Totul a durat cateva secunde bune,după care, a disparut… ”

  Se cheama tainuire daca nu raportezi acestea la politie, MR.
  Este declaratia ei de pe site-ul ei: http://mariaghiorghiu.blogspot.com/
  din: joi, 11 noiembrie 2021
  titlu: ROMÂNIA ÎN INIMA LUI DUMNEZEU SI A MAICII DOMNULUI !

 10. November 12, 2021

  Statul este autoritatea peste cetatenii sai.
  Daca statul spune ca te duci in armata, te duci si nu comentezi. Nu esti tu deasupra legilor statului ca sa te tot sustragi de la autoritatea sa, in acest caz de la campania de vaccinare. Asa cum maica-ta te-a vaccinat cand erai mic, asa te vaccineaza statul acum si primesti vaccin gratis.
  Cauta acest cuvant in dictionar si intelege “compulsory”, adica obligatoriu. Exact cum ai fost obligatoriu pionier si soim si utecist in vremea comunistilor ca tot tragi a comunist devotat babelor, asa este acum obligatoriu pentru tine sa te vaccinezi ca in baza acestei actiuni sa fii in acord cu statul. In momentul in care esti in dezacord, nu vii la mine sa iti repar relatia ta cu statul roman pentru ca eu nu mai am nici-o treaba cu autoritatile romane.
  Autoritate inseamna ca este vointa lor peste a ta, nu a ta individuala peste a lor! Ei te pot conditiona, pot face ce vor cu tine, eu nu ma bag: dura lex, sed lex.
  Eu mi-am luat boosterul si am stat ieri acasa cuminte ca sa nu-l starnesc. Azi deja nu doare locul, doar vocea mi-e putin ragusita. Atat! Atat nenica! Nu-i nimic din ce anuntati voi ca se moare din vaccin.
  Voi in loc sa luptati cu boala, va luptati cu statul.
  Si va dovediti inca o data imaturi ca vreti ca statul sa alerge dupa voi prin gradinita sa va prinda sa va vaccineze. Nu are sa se intample. O s-o patiti ca in povestea “Puiul” daca nu ascultati pentru ca nu aveti minte sa pricepeti ca nu va puneti cu autoritatile pe care chiar voi le-ati ales sa va conduca.
  Va contraziceti singuri, asta e incoerenta voastra.

 11. November 13, 2021

  Ce consimtamant informat? Tu te uiti la tine ca esti plin de corona din cap pana-n picioare?
  Tu daca ai de gand sa cazi in Dambovita, ies pestii afara din ea.
  Drepturile tale nu exista atunci cand le pui pe ale altora in pericol. Se anuleaza din start. Nici nu incep sa apara. Daca apar, le dam la cap cu bata. Adica certificatul verde de care tie iti place asa de mult.

  Faptul ca tu esti nevaccinat si mai esti si purtator de virus, e absolut intolerabil. Omori pestii si altii nu-s.
  Pe cale de consecinta, (gagiul cu vino-incoa :D) , tu stai frumusel acasa ca inca nu ai in ce fel dovedi ca nu infectezi pe altul care sta de vorba cu tine crezandu-te si vaccinat si dezinfectat.

  Esti si purtator de virusi si ma mai si enervezi cu drepturile tale in carca mea.
  N-am nici un chef sa-ti car tie drepturile tale pe spinarea mea. Tu stai acasa, eu am voie pe strada pentru ca eu mi-am facut temele iar tu nu pentru ca inca stai ca trantorul. La munca, nu la intins mana! Vaccineaza-te!

  Legea 46 din 21 ianuarie 2013 Ma pipi pe ea. Daca tu ma infectezi, ca ai consimtamantul parintilor sau nu, te aranjez eu inainte de a muri de corona de la tine. Sau poate alegi sa stai la 6 feet distanta.

  Da, adica vrei sa fii si informat? Dar cu mine cum ramane? Mie imi vei fi onest sa ma informezi ca ai corona? Vezi ca minti? Numai in fata statului bati plocoane pentru ca in fata mea esti subiectiv, ermetic, evaziv si mincinos. Ia, daca era vorba de copiii mei, cum ai fi facut? Nu te cred ca ai avea curajul sa vii sa spui ca ai corona ca eu stiind aceasta sa-mi pot proteja copiii. Esti mincinos si taci in spearanta ca ma duci cu zaharelul.

  Tu nici nu ma informezi pe mine in particular, tu informezi youtube-ul. Si nu e ca raspunzi la intrebari ci spui ce vrei tu de dinainte pregatit sa nu cumva sa-ti cada galoanele.
  Eu nu am de ce sa-ti explic tie cand tu vii in preajma mea de ce iti ard una in cap. Daca statul a zis ca esti dracu, stai la 6 feet distanta si gata! Daca incerci ceva, te sprayez cu mace.

 12. November 13, 2021

  Na: https://youtu.be/5LWwKluWZSo
  Umple-te de Duhul Sfant intai!

 13. November 13, 2021

  Zice prietenul ns drag:
  “Totul a mers în numele dragostei şi al respectării libertăţii celuilalt. Ce făcea Mântuitorul? N-avea putere? – era Dumnezeu! Venea unul bolnav. Îi zicea: – Doreşti să te faci bine? Crezi tu că pot Eu să te fac bine? – Da, Doamne! – Fie după credinţa ta. Deci îi lăsa libertate. ”

  Pai mai, Iisus nu statea la taraba asteptand sa vina musterii. Hai, care mai doresti vindecare? Ia vindecarea frate care ti se da ca alta nu mai capeti… si alte strigaturi din piata.

  Nu merge! Incercarea e buna, dar trebuie sa mai slefuiesti la aceasta sceneta.

  “Şi noi acum încercăm să o luăm celuilalt, în numele binelui.”
  Adica vrei sa fii bolnav? Fiii!
  Vrei sa fii si sarac? Fii si sarac, lasa-mi mie toti banii tai! 🤣
  Te vad apoi ca-mi ceri 2 lei de-o limonada. Pai nu mi-ai lasat toti banii incluzand limonada mie?

  “Nu se poate lucrul ăsta. L-ai minţit o dată, de zece ori, mai poate omul să aibă încredere când îi vii cu alt lucru? Şi bun să fie, mai poate omul să aibă încredere? Pentru că de prea multe ori a fost minţit.”
  Manipura ta sufera din cauza bolii.
  Asta inseamna ca iti trebuie booster macar.
  Iti trebuie booster si cand intalnesti foc cu flacara deschisa, il inchizi frumos si economisesti gazele.

  “Nu-i forţa.”
  Nu te forteaza nimeni. Te-am invatat ce sa faci.

  “Să nu uite lucrul ăsta.”
  Hai, prea esti in depresie. Lasa supararea asta! Mi se face mie foame cand ma gandesc cata depresie ai pe tine. Mancam niste oua prajite? Sau tu nu mananci oua din cauza ca esti vegan?

  “Pentru că azi impui o lege care ţi se pare ţie că e bună pentru ceilalţi, dar cândva vei ajunge şi tu la legea aceea, care ţi se va impune ţie şi vei vedea, îi vei simţi greutatea, dacă a fost bună sau nu.”
  Greutatea legii comparata cu greutatea capacului de la cavou sau ce vrei tu sa-ti faci ca madam zbarlifritz?
  Ai atasamente, ai greutati. Atasamentele sunt greutati.

  “Fiecare e liber!
  Să nu uităm lucrul acesta!”
  Multa predica mai ai in tine! Nu vrei tu sa stai in casa bolnav forever si liber? Pe bune! Nu te mai deranja sa mai iesi ca automat sa aluneci in putul pesimismului!

  Tu vrei sa auzi de la mine ca pandemia se termina. Dar nu te vaccinezi, nu simti minimul de raspundere ce iti revine stand coate goale matse fripte sa vina de la mine cumva si vindecarea ta. Nu vine daca nu te vaccinezi. Nu ai cum din aer liber.
  Fiecare trebuie sa-si faca partea sa de lucru, asta este comunismul. Ca sa iesi din el nu faci pe boierul ci faci pe comunistul de la panoul de onoare. De-aia tu ai ajuns ce ai ajuns iar eu era cat pe ce sa fiu sefa cu propaganda. Ne facem fiecare treaba. Do your duty! Adica faci treaba mare. Ca sa faci treaba mare, trebuie sa mananci. Ca sa ai pofta de mancare, trebuie sa muncesti. Daca tu stai sa ma freci la cap cu teoria ta, nu numai ca esti constipat dar ma si privezi pe mine de libertatea mea.

 14. November 14, 2021

  Era o carte pentru barbati la MISA cred ca dupa Osho.
  In ea era descrisa o tehnica de stapanire a furiei.
  Recunosc ca atunci cand am fost in preajma altora, in special sagetatori, simteam cum ma cuprinde o furie surda.
  Tehnica era asa: ca atunci cand simti manie, te izolezi de mediu, de ceilalti, te asezi frumos in fund si meditezi de unde vine furia, care este originea ei.
  Te uiti la furie ca la o alta emotie, adica o energie in miscare, o poti contempla cat de mareata este, ce val de energie implica, ce forta are, si ca tu nu esti acel val de furie.
  Asta insemna ca tu erai Sinele si nu erai furia.
  Acum legat de celalalt care iti provoaca furia. Stie cumva acesta ca ti-a provocat furia? In ce masura este dusmanul tau? Sau poate nici nu stie ce spune. Ai 3 componente: tu, furia si celalalt.
  Si RAM care sa afirme ca intre un gand si celalalt exista spatiu si timp.
  Daca alegi sa dai prioritate furiei, se prea poate sa comiti un act pe care apoi sa-l regreti. Proceseaza!
  Merita acea persoana sa moara doar pentru ca vrei tu? Vei fi in final doar tu si furia ta pentru ca persoana este fragila si nu rezista unui atac de-al tau. Ti se mai da o avertizare ca sa iti aduci aminte ca esti supus legilor oamenilor. Vrei intr-adevar sa elimini aceasta persoana?
  Doar contempla cat de mareata este energia dislocata! Ai intr-adevar potential. Esti pe val acum dar cand vine caderea, vei fi foarte obosit si devitalizat pentru cheltuiala de energie pe care o faci avand astfel de emotie puternica.
  Sa recunoastem ca este puternica! Te-a schimbat complet. Arati ca o dakini fara par rozand oase umane. Luciditatea iti spune ca atunci cand ai dat stop emotiei, cand ea s-a ridicat un pic doar de pe ochii tai pe care ii acopera, ca tu de fapt iti iubesti aproapele.
  Este scris in cele 10 porunci ca iti iubesti aproapele, si ca iubesti viata si e loc indejauns sub soare pentru toata lumea. Simti aceasta ca este natural si de la sine si fara sa iti mai spuna careva ca aproapele este ca si tine.
  Dar nu dakini cum arati tu acum.
  De ce aceasta furie atunci? Ce vrei sa faci cu ea? Urmareste cum scade! Ride it out ca pe un val!
  Nu are cum sa creasca. Poti daca nu esti atent sa spargi o vena la cap. Iti permiti tu aceasta?
  Mai bine lasa furia sa coboare in intensitate si nu-i da curs!
  Sper ca te ajuta.

One Trackback

 1. November 10, 2021

  […] Mihai Rapcea […]

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer