Un martor-cheie in cazul prabusirii avionului polonez Tu-154 langa Smolensk, in 2010, a fost gasit mort, la domiciliul sau de langa Varsovia. Anchetatorii cred ca martorul s-a sinucis, a precizat un reprezentant al procurorului, Dariusz Sliepokura. Inginerul de zbor al avionului polonez Yak-40, Riemigiusz Mos, a fost gasit spanzurat intr-o suburbie din Varsovia, duminica seara. Trupul a fost gasit la parterul unei locuinte unde traia impreuna cu sotia sa, a anuntat oficialul polonez. Potrivit acestuia, nici politia nici procurorii nu au motive sa suspecteze ca alte persoane ar putea fi implicate in moartea lui Mos. Mos se afla in carlinga avionului Yak-40 ce a aterizat la aeroportul Smolensk-Severny cu doar o ora inainte ca avionul prezidential polonez Tu-154 sa incerce sa aterizeze in acelasi loc. In schimb, avionul la bordul caruia se aflau 96 de persoane, inclusiv presedintele Lech Kaczynski si alti oficiali importanti polonezi, s-a prabusit. Mos a putut auzi comunicarea dintre echipajul Tu-154 si controlorii de trafic din Smolensk prin intermediul radioului sau de bord.

(video) FSB a lichidat supravietuitorii accidentului de la Smolensk
Amintim cã o fimare a unui cameraman amator, facuta la scurt timp dupa accidentul de la Smolensk, in care si-a pierdut viata Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, a starnit controverse in presa din Europa.
In filmarea respectiva se poate vedea clar epava avionului prezidential polonez in flacari si, la un moment dat se aud clar 4 focuri de arma. Filmarea dureaza 1 minut si 24 de secunde si nu este trucata.
Mai mult decat atat, observatorii internationali au tras un semnal de alarma, in legatura cu catastrofa aeriana, sustinand ca, in alte cazuri similare de accident, mai mult de 80%dintre pasageri au supravietuit, unii chiar fara nicio rana, conform kavkazcenter.com.
Unul dintre cei mai cunoscuti refugiati politici rusi, profesorul Khomyakov a afirmat pe blogul personal ca, pe langa pasagerii polonezi impuscati dupa accident, mai mult ca sigur au fost impuscati si martorii rusi, prezenti la locul accidentului. (A.F.)
]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer