Sursa: https://www.stiripesurse.ro/cuvinte-precum-mama-sau-tata-nu-mai-pot-fi-folosite-parlamentul-european-a-elaborat-un-nou-ghid_1695435.html

Parlamentul European a elaborat un ghid prin care termeni precum „tată”, „mamă”, „gay”, „trans” sau „lesbiană” sunt interziși spre folosire. Noul ghid întocmit în PE este destinat birocraților din instituțiile europene și îmbrățișează noul trend progresist-sexist, informează publicația italiană Il Giornale.

Obiectivul este clar: să impună neo-limbajul gândirii unice progresive asupra întregii clase birocratice a Uniunii Europene, a elitei, adoptând un așa-numit limbaj „incluziv”, care să respecte minoritățile etnice și de gen (LGBT).

Prima care a denunțat deriva Parlamentului European a fost Simona Baldassarre, medic, europarlamentar al Partidului Liga și șef al Departamentului Familiei din Lazio. Ea spune că departamentul Unitatea Egalitate, Incluziune și Diversitate condusă de Direcția Generală pentru Personal din cadrul PE a elaborat ghidul limbajului „sensibil” pentru comunicarea internă și externă, adresat personalului instituției să „comunice corect cu privire la problemele legate de dizabilități, persoane LGBTI +, rasă, etnie și religie”.

De fapt, este un adevărat vocabular dedicat oficialilor, asistenților, purtătorilor de cuvânt și politicienilor care trebuie adoptat pentru a ține pasul cu vremurile culturii și corectitudinii politice predominante.

Mai presus de toate, atenția este maximă față de cuvintele care, de acum înainte, nu ar mai trebui folosite, în special față de comunitatea LGBT:

  • Este absolut interzis să se spună „homosexuali și lesbiene” și spațiu pentru expresiile mai acomodative „homosexuali, oameni homosexuali, persoane lesbiene”.

  • În cazul expresiei „căsătorie homosexuală” ea trebuie înlocuită cu termenul „căsătorie egalitară”.

  • În noul limbaj este incorect să vorbești despre „drepturile homosexuale”: ele trebuie înlocuite cu „tratamentul echitabil și egal”.

  • În noul limbaj avem „sex atribuit la naștere” și nu „sex biologic”.

  • De asemenea, este greșit să vorbim despre „schimbarea de sex”, care devine acum o „tranziție de gen”.

  • Termeni precum „tată” și „mamă” devin simplu „părinți”, mai generic.

Comentariu rapcea.ro: în Franța, încă de acum 3 ani nu mai era permisă folosirea termenilor “mamă” și “tată” cu “părintele nr. 1” și “părintele nr. 2” French national assembly votes to remove the words mother and father from school forms | Daily Mail Online

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer