Sunt din ce în ce mai mulți oameni care vând și cumpãrã on-line, însã sistemul nu este perfect pus la punct și lasã loc pentru înșelãciuni elaborate.

Din dorința de a atrage cât mai mulți vânzãtori și cumpãrãtori, site-urile de vânzãri on-line nu impun condiții celor ce apeleazã la serviciile lor, pentru a garanta siguranța tranzacțiilor. Astfel, s-a ajuns ca infracțtii inteligenți care au sesizat breșa de securitate, sã o speculeze în dauna vânzãtorilor naivi.

Iatã pãțania lui Bogdan Dumitru pe care acesta și-o descrie pe contul sãu de facebook:

Printr-o metoda foarte ingenioasa mi-am luat țeapã. Ieri 19.05.2016 am fost sunat de pe nr 0724005910 cu privire la un MacBook ce il aveam de vânzare, domnul dorind sa ii facã si asigurare coletului am stabilit sa facã el comanda la curier si respectiv sa plãteascã asigurarea acestuia, dupã câteva ore am fost sunat de cãtre „un curier” de la nr de telefon 0761748697, acesta ulterior a sosit la mine echipat cu vesta ce avea logo Cargus, a ridicat coletul si mi-a lãsat o copie de pe comanda. Azi am sunat la Cargus, in sistem nu le apare comanda mea ci o altã comanda, nr curierului nu le este cunoscut, iar atât „curierul” cât si „cumpãrãtorul” au telefoanele închise. In concluzie mi-am luat teapa, rog pe oricine poate sa ma ajute cu gãsirea indivizilor si a laptopului sa ma contacteze, ofer 500€. Nu îmi pasa dacã mai gãsesc sau nu laptopul, pe ei ii vreau ! Bunul in cauza este un MacBook 12″ retina 2015, având SN: C02M04RGCN4. Va rog daca doriți sa distribuiri aceasta postare !
 
]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer