Aud în ultima vreme de tot mai multe cazuri de persoane cu boli grave, mortale: leucemie sau cancer. Aflu ba de mama unui coleg ba de sora altuia, cã și-au descoperit cancere. Pare cã umbra morții fluturã într-un cerc nevãzut, tot mai aproape, și mai aproape, ca o fantomã purtând mãștile unor persoane tot mai cunoscute… Din ce în ce mai multe anunțuri pe net sau afișe în instituții, cu copii ce au nevoie disperatã de ajutor pentru a scãpa din ghearele acestor boli cumplite. Deja te ia un fior de panicã, mâinile îți transpirã de fricã și te gândești, plin de îngrijorare: oare nouã (mie și familiei mele, color dragi mie), când ne va veni rândul sã plãtim acest preț îngrozitor ? Interesant este cã nimeni nu publicã nici o statisticã privind creșterea ratei îmbolnãvirilor de cancer sau leucemie. Dar semnele creșterii exponențiale a acestor boli se vãd cu ochiul liber. Propun un exercițiu, fiecãruia dintre voi, cititorii acestor rânduri: faceți o listã a persoanelor cunoscute, și apoi o listã a celor despre care știți (din cei cunoscuți) cã suferã (sau a suferit) de una din aceste maladii (cancer sau leucemie). Veți obține probabil un rezultat destul de apropiat de cel al statisticilor ce nu sunt niciodatã publicate, pentru a nu revolta sau înspãimânta populația. De ce aceastã explozie de cancere ? Am citit destul de multe materiale (unele dintre ele, studii medicale serioase) despre factorii de declanșare ai bolii. Alimentația rãmâne una dintre principalele cauze, unanim acceptate, aproape la egalitate cu ereditatea. Dacã vã mai amintiți, publicasem nu demult pe blog rezultatele unui studiu despre îmbolnãvirea cobailor hrãniți cu cereale modificate genetic. Rezultatele experimentului erau clare: legãtura de cauzalitate între apariția tumorilor canceroase și hrana modificatã genetic nu a mai putut fi ascunsã. Evident, aceastã dovadã nu a schimbat cu nimic lucrurile: lumea s-a împiedicat pentru o clipã de adevãr, dar apoi s-a ridicat și a plecat buimacã, mai departe, fãrã nici o reacție. DE CE ? Pentru cã oamenii au devenit tot mai mecanici, tot mai reactivi doar la nevoile simple ale vieții. Cu regret, remarc faptul cã tot mai mulți oameni și-au pierdut capacitatea de a mai duce un raționament la capãt, pentru a trage niște concluzii juste. Spre exemplu, foarte mulți au auzit de studiul francezilor, cu șoriceii plini de tumori canceroase – datorate hranei modificate genetic. S-a dat știrea chiar și la Pro-Tv. Însã toți au trecut cu ușurințã peste ea, ca niște copii care gãsesc neplãcut faptul de a se preocupa cu lucrurile îngrijorãtoare, pe ideea cã și așa au destule griji. Am remarcat de altfel, o tendințã tot mai accentuatã a oamenilor de a respinge din start adevãrurile dure, neplãcute, un gen de fugã inconștientã de subiectele ce conțin cuvintele boalã, moarte, incurabil, etc. Cei mai mulți dintre noi au gândit deci, când au vãzut știrea: bine, dar asta se întâmplã în Franța, noi aici, în Românica, mâncãm natural, de la țãrani. Pe dracu, natural ! Asta se întampla acu 30 de ani, când Trițã Fãnițã nu cumpãra soia, grâu și porumb modificate genetic, de la Monsanto. Grâu din care se face cam 80% din pâinea pe care o mâncãm noi. Acu 30 de ani, când roșiile erau stropite doar cu piatrã acrã, nu cu tot felul de porcãrii care sã le facã sã se înroșeascã artificial. Și iarãși o sã se gãseascã tot felul de naivi, care o sã spunã: bine, dar eu nu prea mãnânc roșii, și nici pâine. Ba mãnânci, nenicã, mãnânci, cum ar spune conul Iancu. Cam 90% din ce mâncãm conține amidon, ca substanțã de îngroșare (ex. coca de pâine, sau de panificație pentru covrigi, bulionul – doar 30% roșie, restul amidon), amidon din ãla ieftin, cã este economie de piațã și tre sã iasã banul. Deci, din ãla modificat genetic. Aaaa, ții regim,  și zici cã “mãnânci sãnãtos” ? Numai pește, pui, vitã, și cât mai rar, porc ? Pãi aflã, meltene, cã porcu, vita, puiul și peștele ãla a fost crescut și procesat industrial. Adicã au fost hrãniți cu cerealele alea ieftine, modificate genetic. E drept, n-au mai avut timp sã dezvolte cancer, cã au murit la abator, însã ți-l transmit ție, prin substanțele aflate în carnea respectivã, așa, ca pe un ultim dar de adio. Și atunci, mai ai dreptul sã te miri cã, deși, în opinia ta, “ai dus o viațã sãnãtoasã”, ai mâncat chiar de la raftul de “bio” (uneori, când ți-a permis bugetul), te-ai trezit cu metastaze, precum șoriceii din experimental francezilor ? Sau, te mai miri ca prostul cã îngerașul tãu de 3 ani a fãcut leucemie ? De unde aceastã idee cretinã cã nu conteazã ce a mâncat animalul mâncat de tine ? Dacã oamenii nu se vor trezi la timp și nu vor schimba modul de a trãi, de a face comerț, punând preț mai mult pe viațã și pe sãnãtate decât pe profit, omenirea se va îmbolnãvi tot mai tare și mai tare, pânã când proporția oameni sãnãtoși/bolnavi se va inversa, iar societatea și civilizația se vor prãbuși sub presiunea tot mai mare a sistemului de sãnãtate. Rapcea Mihai]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer