Aveam problema asta de ani de zile ºi nu îi dãdeam de capãt. Akismet-ul funcþioneazã ireproºabil ºi aruncã la spam toate comentariile botilor ce posteazã reclame pe post de commenturi.

Problema este cã uneori mai dã greº ºi aruncã în spam ºi comentarii valide, ale unor persoane reale care simt nevoia sã dea linkuri. ªi nu puþine au fost situaþiile când mã trezeam cu telefoane sau mailuri de la oameni supãraþi cã nu le apar comentariile pe site (unele destul de lungi, la care trudiserã din greu !), fiind acuzat cã cenzurez “ca ãia de pe yogaesoteric”.

ªi cum zilnic se adunau câteva sute de junk-commenturi în spam, pierdeam zeci de minute bune trecând prin ele ºi ºtergându-le, pentru a culege ºi aproba cele câteva comentarii rãzleþe din spam. ªi tot scrollând pe cearceafurile de reclame interminabile, am observat cã un cuvânt se repetã cu obstinaþie: acela de outlet. ªi mi-am perfecþionat metoda.

Dau cãutare în mesaje cu cuvântul outlet, motorul de cãutare wordpress îmi selecteazã toate mesajele ce conþin acest cuvânt, ºi le ºterg direct, fãrã sã mã mai uit prin ele. Evident, mai rãmânt câteva spamuri care nu au cuvântul outlet, dar prin acelea trec rapid, cãci sunt de ordinul zecilor, nu sutelor, cum erau înainte.

Aviz deci comentatorilor de pe site-ul meu: nu folosiþi în comentarii cuvântul outlet 🙂

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer