În sfârșit a luat un premiu Oscar și DiCaprio. De fapt Tarkovsky. Dupã 30 de filme fãcute, lipsa trofeului în panoplia personalã ajunsese subiect de glume și ironii printre fani, dovadã în acest sens meme-urile care au invadat online-ul pe tema asta.

Faza aiurea este cã a reușit sã atingã trofeul cu un film ce pare plagiat integral dupã cele ale regizorului rus Tarkovsky, ceea ce îl face pe Leo un pic de Strehaia, combinat cu Moga. Ceea ce  desigur îl face pe DiCaprio un pic mai apropiat de noi, un pic mai român.

Înțeleg cã “specialiștii” americani ce decerneazã Oscarul sunt zero barat la culturã cinematograficã, altfel nu se explicã țeapa încasatã cu plagiatul.

Asta demonstreazã o ideea încãpãțânatã mai veche de-a mea, cã ãl mai prost om din lume e americanul, iar dacã îl scoți din arealul lui social și cultural, cunoștiințele lui despre lume sunt nule.

Probabil când vestea se va întinde și eventual moștenitorii lui Tarkovsky vor produce scandal în media, inculții de la Oscar vor dori sã îi retragã lui DiCaprio trofeul pe motiv cã l-a obținut prin plagiat, și astfel Leo va deveni și primul actor cãruia i-a fost retras cel mai greu obținut trofeu din istorie. Sã te ții atunci ce glume or sã aparã.

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer