Ne așteptam la vechea metodã, cu autocare alergând harnice între secțiile de vot, precum albinele, de la o floare la alta în vremea recoltei. Și la DNA-ul cel rãu, care sã le sufle în ceafã, sã-i prindã cu semnãturi multiple, pe listele suplimentare. Ei bine, se vede treaba cã PDS-ul n-a înțeles nimic din lecția dosarelor penale, a condamnãrilor și arestãrilor din ultima vreme. Baronii roșii ai reșapatului partid comunist nu vor sã accepte ideea cã vremea minciunii și a hoției a trecut. Precum niște dinozauri din altã epocã, aceste bestii ale preistoriei noastre refuzã sã disparã, nu vor sã pãrãseascã scena vieții politice de bunã voie. În loc sã își accepte pur și simplu înfrângerea, sã înțeleagã odatã pentru totdeauna cã românii s-au sãturat de ei, de metehnele lor, ei persevereazã în hoție, crezând cã le va merge încã o datã.
Așa cã au speculat slãbiciunile sistemului și au pus la punct o metodã aproape perfectã de furat, pe care au încercat-o în premierã la votul din 2.11.2014, ca o repetiție generalã pentru votul din 16.11.2014.
În ce constã metoda ?
- Se corup/cumpãrã reprezentanții unui partid sau mai multe dintr-o secție de votare – sã zicem o secție de votare din orașul Buzãu.
- Președintele secției de votare are pregãtite o listã a strãzilor din circumscripția de votare respectivã, de unde știe cu siguranțã cã anumiți cetãțeni lipsesc fie din țarã sau din localitate, fie nu vor vota din diverse motive (religioase, politice, etc.)
- Strãzile cu cei mai mulți astfel de votanți absenteiști sunt distribuite ”aleatoriu” membrilor de comisie ai PSD-ului sau al partidelor ”vecine și prietene”.
- Vine autobuzul cu votanți multipli. Liderul de coloanã, cunoscut de șeful de secție intrã și îl avertizeazã discret de sosirea ”votanților”.
Cum decurge furãciunea:
5. ”Votantul” sã zicem din București, strada Câmpului, dã buletinul șefului de secție. Acesta se uitã pe buletin și zice cãtre cei cu listele pe strãzi: cine are str. Zãgazului (din localitatea Buzãu) !?
6. Membrul ”vecin și prieten” care primise ”aleatoriu” str. Zãgazului, zice ”la mine !”.
7. Votantul se duce la respectivul, cu buletinul sãu de București, pe care membrul comisiei îl interpreteazã ca fiind taman localnicul X de pe str. Zãgazului, care de 3 ani de zile muncește cu toatã familia în Spania (și care probabil vocifereazã la coadã de vre-o 4 ore, la Ambasada României din Barcelona, încercând sã voteze), drept pentru care îl bifeazã pe tabel, îi dã ștampila și buletinul de vot, iar respectivul voteazã ”cu cine trebuie”. Apoi respectivul semneazã pentru cetãțeanul X pe care l-a votat, și pleacã liniștit, fericit cã a mai câștigat un ban cinstit, și fãrã riscul de a fi depistat ca votant multiplu, pe liste suplimentare.
Și așa, domnul Dragnea își permite liniștit în continuare sã facã glume ironice la adresa DNA-ului, invitându-l sã-i prindã pe alegãtorii multiplii care au votat pe listele suplimentare, cu votanți din alte localitãți, aidoma domnului premier Nãstase, care ne invita sã-i numãrãm ouãle.
Ce putem face ?
De lege ferenda:
Trebuie urgent schimbatã legea electoralã. Listele cu cei ce au votat ar trebui sã rãmânã afișate timp de 30 de zile la fiecare secție, astfel încât toți cei care au votat sau nu au votat sã poatã verifica existența unor posibile fraude, iar rezultatul votului sã nu poatã fi validat decât dupã soluționarea eventualelor contestații ivite în urma acestor verificãri cetãțenești.
Aceastã idee de modificare a legii electorale aparține deputatului Daniel Fenechiu și va fi depusã cât de curând ca și propunere legislativã.
Ca și cetãțeni:
Cu prilejul votãrii, când semnãm pe listã, ne putem dupã vecinii noștri, sã vedem dacã apar cã au votat. Dacã știm cã vecinul X este plecat la muncã în strãinãtate, sau e în provincie, și totuși el apare votat, sã sesizãm imediat DNA-ul cu privire la fraudã, pe numãrul de telefon de pe pagina instituției.
Dã mai departe acest material. Jos Mafia, sus Patria !]]>
Post Views: 25