Coincidențele “semnificative” se țin târlã dupã MISA și o urmeazã ca o umbrã, peste tot pe unde merge prin lume.

Am primit de la cititori niște clipuri de youtube recente (septembrie anul acesta), din care rezultã cã publicul uruguaian a descoperit și el “fiorul tainic inițiatic” al prezenței unei secte pe la ei.

Într-o țarã aflatã la mama naibii, la periferia lumii cunoscute, MISA s-a dus precum conquistadorii spanioli sã dezvirgineze – pardon sã cucereascã teritorii noi, virgine. Și a reușit atât de bine încât a ajuns precum în România anilor 2000, pe posturile de televiziune locale, asociatã cu cuvintele sectã, sex, manipulare.

Faza mișto e cã reportajele sunt atât de asemãnãtoare cu cele din anii 2000 de la noi, cã îți vine sã zici cã au fost fãcute de aceleași oameni: voce femininã de crainicã îngrijoratã care prezintã secta, pe imagini cu spirale, figura ilustrã a gurului, acuzele de sex și manipulare sub pretextul spiritualitãții, imaginea vajnicului apãrãtor MISA care repetã ca un papagal cã e doar yoga și nimic altceva, și cã dacã o practici obții efecte. Și, de pe la minutul 18.40, un “Alex” care dã detalii din interiorul organizației, sub anonimatul glugii. În toatã povestea asta, noutatea e una singurã. Alex a învãțat spaniola. Rugãm yogaesoteric sã dea furibundul drept la replicã în limba lui Cervantes. 

Le ridicãm însã celor de la yogaesoteric urmãtoarea ÎNTREBARE DE BUN SIMȚ:

  • dacã în douã locuri complet diferite de pe glob, la momente diferite, vii cu aceeași dugheanã spiritualã și oamenii au aceleași reacții, AU EI O PROBLEMÃ, SAU PROBLEMA E LA TINE ?!

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer