Am primit mai multe propuneri interesante (și inteligente) de la foști cursanți: sã scriem și sã publicãm o carte de relatãri despre MISA, o istorie a mișcãrii, însã nu în stilul aplaudac comunist de Pipera, ci una obiectivã, cu bune și cu rele, cu momente minunate și momente de dezamãgire.

Ar fi o premierã publicisticã absolutã: un grup de foști cursanți, reuniți prin forța internetului, sã scrie o carte.

Cum facem asta ?

În primul rând, stabilim un plan editorial, o structurã a cãrții. Propunerea mea este sã fie o lucrare cronologicã, cu capitole și subcapitole. Și invit pe fiecare dintre cititorii-scriitori sã publice la rubrica de comentarii a acestui articol atât propunerea de structurã a cãrții cât și relatãrile lor și locul unde cred ei cã se încadreazã cel mai bine.

În final, vom reorganiza relatãrile de așa manierã încât sã iasã o poveste întretãiatã de relatãri, gen, o parte descriptivã a unei perioade, apoi relatãri din acea perioadã. Ce spuneți ? Cine se bagã ? Pot participa și persoane sub reyerva anonimatului, cu condiția ca relatãrile lor sã fie verificabile sau confirmate de cel puțin alte douã relatãri ale unor persoane care își asumã public opinia exprimatã.

Ca și schelet inițial, propun o formã cronologicã de prezentare: Capitolul I – începuturi, Capitolul II – apogeul, Capitolul III – decãderea. Subcaspitolele le stabilim împreunã.

Poate reușim sã finalizãm un prim volum pânã de ziua lui GB și sã i-l lansãm chiar de ziua lui, cu dedicație 🙂

Start joc !

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer