Astãzi am primit cheile biroului meu de la un amic, printr-o metodã neobișnuitã. Le-am gãsit plasate pe sub ușã, însoțite de un bilet. Un bilet de… adio aș spune, cu reproșuri voalate referitoare la interpretarea datã de mine, la nivel de intenție, a anumitor gesturi ale lui. 

Și pentru cã nu a dorit sã mã sune în prealabil, sã discutãm, folosind calea comunicãrii prin epistola strecuratã pe sub ușã, am ales și eu aceastã cale indirectã, de a-i rãspunde online, cãci știu cã îmi citește blogul.
Este vorba de un amic de care mã leagã multe amintiri și acțiuni de suflet. Pe care l-am ajutat, și care m-a ajutat, așa cum numai prietenii adevãrați se ajutã. Care în urmã cu câțiva ani a virat brusc și inexplicabil, raliindu-se celor ce mã acuzau cã sunt securist în misiune… lucru peste care am trecut, cãci acela care știe cine este cu adevãrat, nu se poate supãra pentru niscava vorbe de clacã…
Acest amic, care mã frecventa des în ultimul an, criticând și el deschis conducerea MISA, a fost vãzut pe MISATV în transmisiunea live a Congresului internaþional de yoga ºi terapii alternative – 4-7 decembrie 2014 luând cuvântul dupã prima conferințã a lui Mihai Stoian, cu laude la adresa MISA și recomandãri…
Probabil cã supãrarea lui la adresa mea este aceea cã nu îl mai caut cum o fãceam odinioarã. Rãspunsul meu este unul singur: nu îl mai caut pentru cã nu mai simt. Iar eu fac ceea ce simt, fãrã sforțãri, fãrã minciuni politicoase, fãrã scuze de complezențã. Nu am nimic sã-i reproșez, cãci asta ar însemna sã-l judec. Desigur cã judec lumea și evenimentele, dar prefer sã țin judecãțile respective pentru mine. Însã recenta lui apariție ȘI ADEZIUNE – la mascarada tristã transmisã de MISATV mi-a dovedit cã intuiția mea a fost corectã.
Eu am rãmas același. Probabil cã și el. În fond, nimic nu s-a schimbat, cu excepția unui singur lucru. Exprimarea deschisã a adevãratelor lui convingeri. Revenind la chei, ele reprezentau în fond o dovadã de încredere acordatã de mine, cãtre el. Nu cunosc mulți oameni care sã dea cuiva cheile de la propriul lor birou. Ele spuneau despre mine cã nu am nimic de ascuns și cã este oricând binevenit. Faptul cã mi le-a restituit aratã cã nu mai dorește sã fie investit cu aceastã încredere. Alegerea lui.
]]>

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer