Poliþia ungarã a demarat o investigaþie la Banca Naþionalã a Ungariei în urma suspiciunilor cã instituþia a oferit Fondului Monetar Internaþional informaþii sensibile cu privire la bãncile ungare între 2008 ºi 2010. Potrivit MTI, procurorul ºef din Budapesta a cerut demararea acestei investigaþii pe baza suspiciunilor de abuz de autoritate ºi încãlcarea prevederilor privind secretele comerciale, a declarat joi purtãtoarea de cuvânt a procuraturii, Bettina Bagoly, pentru postul public de televiziune M1. Sãptãmâna trecutã, preºedintele Oficiului de Stat pentru Audit din Ungaria (ASZ), Laszlo Domokos, a declarat cã Banca centralã ºi-a depãºit autoritatea în relaþia cu FMI, acuzaþie respinsã de Banca Naþionalã a Ungariei.

Premierul ungar Viktor Orban ar urma sã desemneze în cursul acestei luni un nou guvernator al Bãncii centrale, în condiþiile în care mandatul de ºase ani al lui Andras Simor va expira la data de 3 martie. Ministrul ungar al economiei, Gyorgy Matolcsy, considerat cel mai probabil succesor al lui Andras Simor, a declarat cã noul guvernator al Bãncii centrale ar trebui sã utilizeze mãsuri neortodoxe, inclusiv mãsuri utilizate de Banca Centralã Europeanã ºi Rezerva Federalã americanã, pentru a stimula economia. 
Ungaria a cerut încã din luna noiembrie 2011 un împrumut de tip preventiv între 15 ºi 20 de miliarde de euro de la FMI ºi UE, necesar pentru stabilizarea economiei ungare. Sursa: Agerpres
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer