Voi scrie pe tema vaccinurilor pentru cã e un subiect pe care presa mainstream îl ignorã deliberat, deși mai mulți vectori mediatici din ultimele zile indicã spre vaccin – ca temã de interes național.

În primul rând, bebelușii din Argeș care mor pe capete în aceste zile. Unii bãnuiesc cã la mijloc ar fi un lot de vaccin cu probleme. Nu știu dacã pista vaccinurilor e cea corectã, însã știu cã e ocolitã cu grijã de autoritãți în discursul public. Și mai știu cã sunt mulți pãrinți care se plâng de vaccinurile fãcute copiilor.

Dacã cauți pe google, e plin de pãrinți reali cu copii cu probleme reale, de la vaccinuri. Poate cã n-aș fi crezut, dacã n-a fi aflat cã un coleg avocat din Baroul București are un copil care a devenit autist dupã vaccin, și altul a cãrui fetițã a paralizat la câteva ore de la vaccin. Oameni reali, pe care îi cunosc. Cu povești reale. Nu le voi da numele, din respect pentru suferința lor ca pãrinți. Unii au dat medicii, spitalele, Ministerul Sãnãtãții în judecatã. Medicii s-au apãrat spunând cã au administrat corect, la momentul și cu metodologia potrivitã, vaccinul prescris în programul național de vaccinare al copiilor, cu vaccinurile puse la dispoziție de Minister. Pãrinții au primit 5000 de euro despãgubire, pensie de handicap pentru copil și cam atât. Eu în locul lor mã judecam cu producãtorul vaccinului, dar realizez cã atunci când nenorocirea te lovește, nu te mai intereseazã altceva decât cum sã îți salvezi copilul.

Din ce am discutat cu un medic pediatru, vaccinul conține germenii bolii împotriva cãruia imunizeazã, în stare latentã. Germenii respectivi sunt injectați în ouã de gãinã sau diferiți embrioni de la alte specii, unde se dezvoltã. Apoi ouãle respective sunt iradiate cu radiații gamma extrem de puternice, care ar trebui sã îi omoare pe germenii letali crescuți acolo, sau mãcar sã îi amețeascã oleacã, cât sã nu mai muște. Apoi germenii sunt extreși printr-un procedeu complex, fiind transferați în serul de suspensie. Și se face câte un lot de vaccin din aceeași serie de germeni, care apoi se testeazã aleator pentru a se vedea dacã germenii sunt suficient de inactivi pentru a nu provoca boala respectivã.

Se presupune cã germenii ãia leºinaþi de radiaþii  trebuie sã se lase învinºi de plãpândul sistem imunitar al copilului, cam în stilul în care un Goliat mahmur ar fi învins de micul  David, acest David imunitar “învãþând” pentru viitor sã lupte ºi cu un Goliat activ, în caz de nevoie.

Dacã rezultatul e mulțumitor, se trece la vânzarea lotului. Vaccinurile se țin în marea lor majoritate, la frigider pânã la administrarea cãtre pacient. Uneori însã, fie din cauzã cã germenii respectivi au fost mai rezistenți și s-au adaptat (s-a constata cã de-a lungul timpului a fost necesarã o cantitate tot mai crescutã de radiații pentru a inactiva germenii, ca și cum de-a lungul anilor aceștia ar fi dezvoltat o rezistențã la radiații !), fie cã nu s-a respectat condițiile de temperaturã și luminã (unii își revin de la luminã !), fie cã radiația nu a fost suficientã, fie cã în urma iradierii, lotul respectiv de germeni/viruși a suferit mutații genetice în urma iradierii, dezvoltând proprietãți noi, în fine, și poate dintr-o mie de alte cauze pe care nu le cunoaștem, apar probleme cu unele loturi de vaccinuri.

În industria pharma se cunoaște bine acest lucru, dar nu se vorbește despre el. E o chestie periodicã, previzibilã, statistic la fel de rarã și de inevitabilã ca și avioanele care se prãbușesc. Nu cã ar vrea cineva sã se prãbușeascã, ci pur și simplu se întâmplã, fãrã nici o teorie a conspirației, fãrã vre-o minte criminalã în spate. Și atunci sistemul încearcã sã mușamalizeze cât mai repede scandalul, sã retragã pe șest lotul de vaccinuri vinovat. Și se merge mai departe, cãci nu-i așa, victimele colaterale nu fac decât sã demonstreze câte nevoie avem de vaccin ! Cãci așa este când te joci de-a știința, amestecând radioactivitatea cu virusologia. Iar de multe ori nici mãcar nu e vina vaccinului.

Administrat la 1000 de copii, doar unul are, poate, probleme de sãnãtate majore în urma lui. Iar asta din cauza lui, a copilului. Fie cã l-a prins cu imunitatea scãzutã, fie cã încã nu era dezvoltatã suficient (studenții la medicinã știu cã așa-numitul “sistem imunitar” este în realitate o ficțiune a științei medicale, cã de fapt el exprimã în realitate factorii – mulți dintre ei rãmași încã necunoscuți – ce mențin un relativ echilibru al coabitãrii florei bacteriene și virale cu celulele umane și cã recent s-a descoperit rolul crucial jucat de sistemul limfatic în asigurarea unei bune imunitãți).

Aș propune un experiment: aș lua 10 copii de vedete și pe pãrinții lor, vedetele. Dar nu de-ãștia oarecare, ci de-ãștia cu bani, lingãi ai Sistemului, care fac mișto de “fanaticii religioși” care refuzã plini de inconștiențã vaccinarea copiilor proprii. Și le-aș aduce un specialist în virusologie, care sã le explice fãrã perdea cum se fac vaccinurile, cam tot ce am povestit eu mai sus, plus amãnuntul “neglijabil” cã de multe ori substanța de suspensie folositã conține (naiba știe de ce !) tot felul de substanțe de principiu otrãvitoare (mercur, aluminiu, și alte minunãții). Iar apoi prezentarea statisticilor și a studiilor – niciodatã verificate prin repetarea experimentelor, de cãtre BigPharma, despre corelațiile dintre vaccinuri și anumite efecte – unele întârziate cu ani de zile – exemplu corelația dintre vaccinul contra HPV și infertilitatea la maturitate a femeilor vaccinate contra HPV.

Și apoi imagini cu pãrinți și copii distruși de vaccinuri. Sã îi vãd dacã nu au o strângere de inimã cu privire la vaccinarea propriului copil.

Astfel, în cunoștiințã de cauzã cu privire la riscuri, pãrinții nu și-ar mai vaccina copii cu așa o mare ușurințã, cu ideea de turmã cã “dacã toatã lumea se vaccineazã, de nu l-aș vaccina și eu pe al meu, de ce sã pãțeascã tocmai el ceva ?!”. Însã dacã veți cere medicilor care vaccineazã sã vã dea în scris cã rãspund în caz de reacții adverse în urma vaccinãrii copilului, o sã vedeți cã vor ezita, vor cãuta sã vã îmbrobodeascã cu asigurãri cã nu e cazul sã vã faceți griji, dar în final vor REFUZA sã își asume orice risc, sub semnãturã. De ce, dacã e atât de OK și sigur precum îl prezintã ?!

Însã lumea a cam realizat cã e ceva nașpa cu vaccinurile astea și se cam ferește. Și, cum profiturile scad, Big Pharma a încercat tot felul de metode. A încercat cu binișorul, cu reclame la vaccinare, n-a mers. Ne-a speriat cã pandemie și trebuie sã ne vacinãm. Nici așa n-a mers, sau – mã rog, nu așa cum sperau ei. Așa cã s-au gândit sã propunã o lege prin care vaccinarea sã devinã obligatorie. Potrivit proiectului de lege, pãrintele care refuzã vaccinarea obligatorie pentru copilul sãu, riscã sã fie decãzut din drepturile pãrintești. Cu alte cuvinte, nu își vaccinezi copilul, riști sã ți-l ia Statul și sã ți-l creascã el, eventual dându-l spre creștere unor oameni care apreciazã sfântul vaccin. Și nimeni nu zice nimic despre asta, deși legea trece prin Parlament chiar zilele acestea. Repet: O LEGE PRIN CARE STATUL NE OBLIGÃ SÃ NE VACCINÃM COPII. FÃrã sã ne ofere nici o altã alternativã. Nici o garanție, fãrã nici o rãspundere din partea nimãnui, în caz cã iese prost.

Și acum ajung la un alt subiect. A apãrut un nou vaccin. De data asta bun. E pentru o boalã consideratã pânã acum incurabilã, și puțin mortalã – numitã hepatita C. Chestia aia care la final duce la cancer la ficat și deces.

Vaccinul ãsta costã “doar” 100.000 euro în România. Ãsta e preþul pentru 84 de pastile de vaccin Harvoni, pentru trei luni de tratament. Dacã ar fi sã alcãtuiesc un top al celor mai scumpe substanþe din lume, pastilele astea s-ar situa din start în topul celor mai scumpe substanþe din lume. Nu înțeleg de ce costã atât de mult, când vaccinul CIMAVAX împotriva cancerului la plãmâni produs în Cuba costã doar un dolar !!!

Probabil cã cineva e foarte lacom, sau foarte exclusivist. Cert este cã la acest moment avem peste 800.000 de bolnavi declarați de hepatitã C la noi.  Doamnele Alina Gogoaºã ºi Ingrid Panþuru de la S.C. Angelini Pharmaceuticals SRL  – unicul distribuitor în România al acestui vaccin, împreunã cu John McHutchison – vicepreºedintele pe Europa al producãtorului Gilead Sciences – nu par foarte deranjaþi de faptul cã sute de români mor în continuare în fiecare an din cauza unei boli vindecabile sutã la sutã, doar pentru cã ei þin la preþ.

 La un an de la intrarea în farmaciile românești a acestui vaccin, aproape nici unul dintre bolnavii români de hepatitã C nu a beneficiat de el. Lista de aºteptare este imensã – desigur din cauza costului prohibitiv. ªi între timp, se mai ºi moare, la coadã fireºte. De-aia, aici e mai clar ca oriunde, cã cine are bani, scapã.

În schimb Parlamentul era cât pe ce sã accepte proiectul unor “bãieți deștepți” din pharma, de votare a unui buget de 50 de milioane de euro la finele anului 2014, pentru vaccinarea bovinelor afectate de boala limbii albastre. Țeapa a cãzut când a intrat pe fir SRI-ul, iar boala a dispãrut de la sine în urmãtorul an. Tare-aș fi curios sã aflu ce șpagã și-au luat de la Big Pharma cei ce au declarat la autoritatea național veterinarã cazurile false de boala limbii albastre. Și iar, nimeni nu a scris nimic despre asta în presã.

Printre altele, vaccinarea bovinelor împotriva blue tongue ar fi dus la paralizarea exportului de carne de vitã autohtonã pe urmãtorii 5 ani – lucru dorit evident de concurenþii noºtri europeni.

Cu alte cuvinte, se gãsesc 50 de milioane de euro – bani europeni ! – pentru salvarea vitelor, se gãsesc sute de milioane de euro anual pentru vaccinãri inutile de tot felul de boli eradicate de mult, dar pentru hepatita C, care secerã vieþi AICI ªI ACUM nu se gãsesc bani !

Sã fie asta în favoarea românilor ?!

Cred cã noi, românii, meritãm ca oameni educați, respectul autoritãților. Meritãm o dezbatere publicã oneste pe tema vaccinurilor și a riscurilor reale ale vaccinãrii, dar și al intereselor financiare ale marilor producãtori. Fãrã exagerãri, fãrã panicã, fãrã patimã. Cu cãrțile pe masã. Ce ziceți, se poate ?!

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer