Observ cã în ultimele douã zile se înregistreazã un trafic record pe site iar acest lucru nu îl pot pune decât pe seama vâlvei create de prinderea lui Gregorian Bivolaru. De la o medie de 7 – 8 sute de vizitatori unici pe zi, traficul s-a dublat – iar asta in zile de weekend, când de obicei ar trebui sã scadã. Graficele de pe t5.ro vorbesc de la sine.

În ceea ce privește accesãrile de paginã, acestea au crescut de 3 ori, ceea ce aratã cã cititorii se întorc pentru a citi noutãțile de la comentarii pe subiect.

trafic Rapcea

grafic trafic rapcea

Interesant este însã faptul cã la acest aflux de aproape 1000 de cititori noi – pe zi, numãrul comentatorilor nu a crescut. Acest lucru aratã o atitudine prudentã a unora, de tipul “cumpãrã, dar nu vinde”. E drept, am primit și multe telefoane de la colegi sau foști colegi de la MISA, cu atitudini extrem de diverse vis-a-vis de prinderea lui Gregorian Bivolaru. Majoritatea m-au rugat sã pãstrez confidențialitatea informațiilor aflate, fapt ce denotã în continuare o fricã a celor din MISA fațã de eventuale represalii din partea conducerii.

Ce m-a uimit la unii dintre ei, pe care îi știam din categoria “spãlați pe creier” a fost atitudinea fațã de prinderea lui Grieg. Parcã pãreau cumva îngrijorați, dar și ușurați cã toatã situația va ajunge la un deznodãmânt clar. Simțeam cã se sãturaserã de toatã povestea cu maestrul fugit în Suedia, dar despre care toatã lumea știe cã trãiește bine-merci la Paris.

Toatã aceastã ipocrizie impusã de conducerea MISA i-a scindat lãuntric pe cursanți. Exterior, susțin (încã) din gurã susținerea de Maestru, dar interior îi simți cã au o anumitã dozã de satisfacție. Nu mai simți la ei revolta aia din anii 2004-2005 când erau gata sã moarã cu Sistemul de gât.

Pun pariu cã dacã Gregorian Bivolaru va fi adus în țarã, nu vor ieși decât o mânã de oameni sã protesteze fațã de încarcerarea lui. Cumva, oamenii din MISA simt cã au fost folosiți ca masã de manevrã, iar lipsa de sinceritate a Maestrului – în primul rând fațã de ei își va arãta în aceastã perioadã rezultatele.

Între Gregorian Bivolaru și autoritãțile din România nu mai stau în acest moment decât o mânã de fideli naivi sau co-interesați – prin poziția pe care o dețin în conducerea MISA, care riscã enorm prin ajutorul pe care i-l dau pentru a-l sustrage executãrii pedepsei. Și desigur, o grãmadã mare de bani, plãtiți avocaților, securiștilor “de bine” și politicienilor care în toți acești au au fost plãtiți sã închidã ochii și îl protejeze.

Unde este Dumnezeu în toatã ecuația asta ?! Poate doar în sufletele naivilor, care mediteazã și se roagã plini de bunã credințã pentru eliberarea gurului lor.

Pe de altã parte, nu pot sã nu remarc planificarea mediaticã a “evenimentului” capturãrii lui Gregorian Bivolaru. Deși de ani de zile presa din ROmânia îl uitase, brusc, cu doar douã zile înainte de capturarea lui, Gâdea de la Antena 3 își “amintește” cu totul “întâmplãtor” de cazul Gregorian Bivolaru și îi alocã zeci de minute într-o emisiune la orã de maximã audiențã. Iar asta cu douã zile înainte de orice știre despre prinderea lui Grieg.

Sã fie oare o coincidențã, sau Gâdea primise misiunea de la serviciile secrete sã “reaminteascã” opiniei publice despre “monstrul” Bivolaru ?! Eu nu cred în coincidențe, la fel cum nu cred cã Bivolaru a ajuns “întâmplãtor” cap de afiș pe most wanted Europol cu o lunã în urmã. Urmãriți emisiunea, în special de la minutul 8 la minutul 25, unde se toacã numai pe tema Bivolaru: Eu cred cã se pregãtea capturarea lui, dar era necesarã punerea în scenã mediatic, a întregului spectacol, ca de obicei, cu scopul de a acoperi adevãratele porcãrii care se petrec la acest moment în România, evident cu scopul de a abate atenția opiniei publice de la ele.

Eu nu spun cã Bivolaru nu trebuie adus în fața legii, pentru a plãti pentru ceea ce a fãcut. Însã mã deranjeazã ipocrizia celor care îl acuzã. Demonizarea lui. Cum sã transformi infracțiunea de act sexual cu o minorã de 16 ani (fapta pentru care a fost în realitate condamnat la cei 6 ani de închisoare) în “pedofilie” și “pornografie infantilã” ?!

Și evident cã nu am nici o legãturã cu reținerea lui, deși unii am vãzut cã mã crediteazã cu merite în acest sens. E vorba doar de karmã și atât. E vorba de depãșirea unei limite în ipocrizia, minciuna și aroganța de care a dat dovadã Bivolaru, care se credea protejat și de neatins și își permitea sã porcãie pe toatã lumea cu emisiuni pe MISA TV sau cu articole pe yogaesoteric, în vreme ce el continua plin de un tupeu nemãrginit, sã trimitã femei la produs bani, în Japonia sau alte țãri.

În acest sens, Bivolaru și-a uitat propriile lecții, transpuse în aforismele și cugetãrile pe care i le-au publicat cei de la yogaesoteric. Dau doar câteva exemple:

Timpul ne descoperã secretele. Timpul face sã aparã ocaziile minunate. Timpul confirmã pânã la urmã sfaturile bune.

KARMA amestecã într-un mod tainic ºi dumnezeiesc „cãrþile“, ºi apoi fiinþele umane joacã, cel mai adesea fãrã a-ºi da seama cã, dincolo de aparenþe, nu existã niciodatã întâmplare, deoarece totul este o enigmaticã necesitate.

KARMA este fie ceea ce ni se petrece, fie ceea ce apare atunci când nu ne aºteptãm deloc.

Toate acþiunile benefice ce au fost în mod divin integrate ºi care au fost realizate de noi în tinereþe devin apoi comorile noastre sublime, de care putem beneficia din plin la vreme de bãtrâneþe.

A-þi da seama prompt de propria ta prostie ºi a te opri imediat sã mai acþionezi în felul acesta este o semnificativã dovadã de inteligenþã creatoare practicã.

Existã unele fiinþe umane ce sunt mai mult sau mai puþin înþelepte. Printre ele se aflã fiinþele umane ce dau dovadã de înþelepciune înainte sã acþioneze ºi existã celelalte fiinþe umane, care devin într-o anumitã mãsurã înþelepte abia dupã ce au acþionat, fiind – vrând, nevrând – silite sã înveþe tocmai datoritã greºelilor pe care le-au fãcut cu acea ocazie

Cunoaºterea adevãratã de noi înºine ne transformã apoi în bine punctul de vedere.

Anumite puncte de vedere ne înlãnþuie, altele ne elibereazã.

Modificarea punctului de vedere este întotdeauna însoþitã de efecte corespunzãtoare.

Anumite puncte de vedere ne fac fericiþi, alte puncte de vedere ne chinuie toatã viaþa.

Fiecare acþiune pe care o realizãm provoacã (datoritã proceselor de rezonanþã declanºate) efecte precise, atât în noi înºine, cât ºi în ceilalþi care sunt atunci în consonanþã cu noi.

Orice bucurie de care ne ataºãm în mod egoist în aceastã lume este, mai devreme sau mai târziu, tulburatã de teamã.

Pentru fiinþa umanã înzestratã cu discernãmânt, orice lucru sau fiinþã din aceastã lume, de care ne ataºãm, este încãrcat cu durere ºi suferinþã.

Închei acest material aici, nu înainte de a remarca faptul cã voi continua sã nemulțumesc în egalã mãsurã fanaticii susținãtori MISA&Bivolaru și fanaticii susținãtori ai ex-misa și anti-Bivolaru. Acest gen de oameni suferã de un soi de daltonism existențial; ei nu pot concepe o situație de viațã, o persoanã sau un eveniment decât în categorii absolute: de bine sau de rãu, judecându-i pe cei ce nu le împãrtãșesc poziția ca fiind împotriva lor, deci dușmani.

În viziunea acestor oameni nu este loc de nuanțe, suprapuneri de situații, paradoxuri, iar ei în general nu înțeleg faptul cã nimeni pe aceastã lume nu este fundamental și absolut bun sau rãu.

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer