La articolul cu Slãbiciunea “omului bun”, cineva pune o întrebare la care am decis sã rãspund sub formã de articol, pentru a sublinia importanța chestiunii.

Reamintesc cititorilor cã în urmã cu 4 luni am publicat un articol-mesaj al lui Petricã Groza, membru fondator MISA și practicant yoga alãturi de Gregorian Bivolaru încã de pe vremea regimului comunist.

În articolul intitulat Mesaj de acceptare a rugãminþii lui Gregorian Bivolaru – din partea lui Petricã Groza, don Pedro – cum îi spun prietenii, a dat curs mesajului audio primit de la Gregorian Bivolaru, prin care acesta îi propunea sã retragã de pe rapcea.ro anumite articole despre MISA, cu promisiunea cã dacã va face acest lucru, lui Petricã Groza i se va face dreptate în interiorul MISA, Grieg menționând în mod expres faptul cã acest lucru se va face în mod public, la douã spirale consecutive.

Petricã și-a onorat promisiunea retrãgând articolele respective, însã MISA nu și-a ținut promisiunea fațã de el. De la acel moment au avut loc 5 spirale, fãrã nici o referire la situația lui Petricã Groza, don Pedro rãmânând doar cu beneficiile meditațiilor în spiralã – pe care le apreciazã de altfel foarte mult.

La spirale participã se pare din ce în ce mai puțini oameni. La ultimele douã au fost doar 5-600 de participanți, semn cã numãrul cursanților s-a diminuat dramatic, și nu sunt semne de revenire. Probabil cã actuala conducere de la București așteaptã ca numãrul oamenilor din spiralã sã ajungã de ordinul zecilor (probabil la Costinești), cã sã își onoreze promisiunea fațã de don Pedro. Iar atunci, probabil cã nu va mai conta. Chiar și în aceste condiții, don Pedro a decis sã își ținã partea lui de promisiune și sã menținã retrase de la publicare acele articole, dovedind încã odatã cã este un om de caracter, care știe sã își respecte promisiunile, chiar dacã cealaltã parte nu o face.

Interesant totuși mesajul audio primit de Petricã Groza de la Gregorian Bivolaru. În acel mesaj, Grieg îi recunoaște lui don Pedro cã TOT CEEA CE A SCRIS ÎN ACELE ARTICOLE PE CARE ÎI CERE SÃ LE RETRAGÃ, ESTE ADEVÃRAT !

Astfel, Gregorian Bivolaru recunoaște implicit faptul (afirmat în repetate rânduri în acele articole) cã A PIERDUT CONTROLUL MISA iar actuala conducere își face de cap, nesocotind directivele primite de la Grieg și conducând dupã bunul plac.

Ei bine, cunoscând aceste lucruri, cum aș putea sã am încredere în cuvântul liderilor MISA ? Cãci, eu promițând ceva, aș fi nevoit, obligat de sentimentul de onoare, sã îmi țin cuvântul dat, lucru care se pare cã nu îi caracterizeazã pe liderii MISA.

Pe de altã parte, nu aș renunța niciodatã, pentru propriul meu confort de a face asane într-un cadru organizat, la dreptul de a critica – atunci când este cazul, lucrurile rele din MISA. Adevãrul înainte de toate.

În schimb, m-aș bucura dacã MISA s-ar reforma, corectându-și printr-un miracol dumnezeiesc de bun simț și umilințã, greșelile și aberațiile care o duc în acest moment cãtre prãpastie. Atunci aș șterge cu buretele toate criticile, tot trecutul și aș participa plin de entuziasm la continuarea unuia dintre cele mai frumoase capitole din viața mea.

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer