Scena politică românească n-a cunoscut schimbări majore în cei 30 de ani de democrație “originală”, cum o denumea, nu fără o umbră de ironie, Ion Iliescu. Foștii “tovarăși” comuniști, deveniți peste noapte “revoluționari” și-au asumat plini de zel și elan tovărășesc noile roluri pe care schimbarea de regim din România o impunea. Din activiști de partid și aplaudaci la concresele PCR, s-au transformat în politicieni și oameni de afaceri, pentru a crea falsa impresie a unei societăți democratice în care libera inițiativă privată și pluralismul politic sunt respectate.

În realitate însă, în farsa democratică de după 1990, foștii tovarăși porneau la drum în noua lor activitate sprijiniți activ de structurile vechiului regim, redenumite și ele democratic: din Miliție – Poliție, din Securitate – SRI, etc.

Așa se face că PSD a preluat tot fondul imobiliar al PCR-ului, iar “oamenii de afaceri” proveniți din vechea nomenclatură securistă au preluat activele fostelor întreprinderi ale economiei socialiste, devenind miliardari peste noapte.

Dacă un Dan Voiculescu a “curățat” conturile comerțului exterior al României comuniste, devenind mare “om de afaceri” și patron de televiziune, alți “tovarăși” sau odraslele acestora s-au lansat în sfera politică, reânviind partide precomuniste (precum cel țărănist sau liberal), sau înființând chiar partide “naționaliste” (Uniunea Vatra Românească, Partidul Unității Națiunii Române – PUNR și Partidul România Mare), controlate sau conduse de foști lucrători sau colaboratori ai Securității.

Așa s-au născut televiziunile “libere” cu talk-show-uri în care se “certau” în direct, în fiecare seară, politicieni de toate culorile, mimând difersitatea și pluralismul politic, lspectacol grotesc la care publicul român, lipsit de educație și experiență politică, căsca gura cu nesaț, căci oferta era variată și fiecare categorie se simțea reprezentată pe scena politică.

Apoi, de la un ciclu electoral la altul, publicul a început să se prindă, să vadă falsul și butaforia, pierzând interesul pentru așa-zisa luptă politică.

Românii au remarcat că actorii de pe scena politică rămân aceiași și schimbă doar culoarea politică, iar prezența la vot a scăzut constant, scăzând în mod proporțional și aparența de reprezentativitate și de legitimitate a celor aflați etern în rotație la Putere.

Ori, problema credibilității este una esențială, căci în lipsa credibilității, în mod inevitabil autoritatea Statului și ordinea de drept se năruiesc mai devreme sau mai târziu.

Deci trebuia urgent făcut ceva, găsite soluții la criza de credibilitate a clasei politice. Și astfel, din 4 în 4 ani au apărut structuri politice noi (ALDE, PIN, PUR, Pro România, PMP, AUR) sau cu denumiri noi (FSN transformat în PSDR și apoi PSD), în vreme ce partide vechi – unele chiar istorice (cum este PNȚ-CD), devenite desuete, și au dispărut din viața politică.

Marea problemă pentru cei aflați la butoanele aparatului de Stat o constituia lipsa unui reprezentant credibil al curentului naționalist, într-o perioadă în care naționalismul este în ascensiune în întreaga Europă, pe fondul tendințelor globaliste impuse de finanța mondială iudeo-masonică.

S-au făcut încercări eșuate cu personaje ieșite din laboratoarele diverselor partide: începând cu rusofilii Cosmin Gușă și Lavinia Șandru, continuând cu Bogdan Diaconu (fost membru PSD), s-a încercat construirea unui lider credibil cu veleități naționaliste. Locul lăsat de Vadim Tudor însă nu putea fi ocupat cu ușurință de personalitățile de duzină ale unor veleitari de moment, indiferent de expunerea mediatică oferită de presa aservită puterii. Respectivii n-au convins electoratul, segmentul naționalist rămânând liber, până la alegerile din toamna anului trecut.

Fideli crezului fostului director al SRI Virgil Măgureanu, care afirma în anii 90 că cel mai mare pericol pentru “democrație” îl constituie legionarii și urmașii lor, Securitatea (redenumită SRI) a dus mai departe strategia declarată public de Măgureanu: pentru fiecare mișcare autentic naționalistă, au fost create și susținute de Serviciile secrete altele două în paralel, pentru a nu lăsa să crească nimic autentic și necontrolat în spectrul politic.

Foștii comuniști sunt și astăzi la fel de speriați de ideile legionare ca și părinții lor nomenclaturiști. Teama că ar putea fi trași la răspundere pentru toate nelegiuirile făcute îi menține vigilenți, atenți ca nu cumva o mișcare naționalistă ne-controlată de Sistem să apară și să acceadă la Putere.

De aceea, Partidul Unic al Securiștilor a avut grijă să crească din timp, noi și noi personaje, pe care să le lanseze la momentul potrivit în politică, cu rolul de a mai înșela o dată și încă o dată speranța românilor în ideea de salvare prin naționalism.

Și astfel a apărut AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), având președinte pe George Simion, creația miliardarului Boby Păunescu (îmbogățit pe sistemul vechii nomenclaturi cu rădăcini SIE), copilul de suflet al “revoluționarului” Teodor Mărieș, colaborator al forțelor de ordine în anii 90, actualmente președinte al Asociației 21 Decembrie.

Noutatea demersului a constat în faptul că acești indivizi au reușit să se folosească de credibilitatea și naivitatea unor lideri de opinie autentic naționaliști, pe care i-au cooptat în partid, folosindu-i pe post de locomotivă electorală, într-un moment în care criza sistemică a adus la vot cel mai mic număr de alegători din toată istoria post-decembristă.

Toată această manevră a fost amplificată de aparatul propagare online (de inspirație rusească)  dar și de sprijinul “discret” al STS-ului care în colaborare cu SIE, a avut grijă ca rezultatele să fie cele “corecte”, în stilul pe care tot Virgil Măgureanu îl declara deschis, într-un interviu.

Rămâne de văzut dacă naționaliștii autentici din AUR, care au făcut posibilă intrarea în Parlament pe ușa din dos a partidului, a unor foști nomenclaturiști sau beneficiari ai relațiilor cu Securitatea (cei mai relevanții fiind Boby Păunescu și Francisc Tobă), vor accepta să fie în continuare tutelați de această conducere toxică, ce are drept misiune să mimeze un naționalism de operetă, denumit de ei “patriotism”.

CategoryCauze Naţionale
 1. January 7, 2021

  Si adica acesta este stilul pe care il apreciezi, modelul tau: https://twitter.com/DailyCaller/status/1346870329851981827

  Si fara apa sfintita, si fara timp de pregatire, a fost necesar sa sarim a ne apara democratia.
  Ne-a luat toata noaptea.
  Acum plangem. 🙁 Suntem copiii Domnului. Iar tara aceasta, dupa cum spunea mamaie, este tara pe care Dumnezeu o iubeste. Si tot ea spunea ca Dumnezeu pedepseste pe cine iubeste.

  Nu incerca legionarule! Nu ai sa intelegi niciodata!

  • January 12, 2021

   Nu stiu cine esti, dar sarit de fix, sigur esti! Omul asta e avocat, cunoaste istorie mai bine decat tine, iar tu, un Neica Nimeni, un rahat cu ochi, iti permiti sa-l jignesti.Si ce daca agreaza legionarismul.? Membrii acelui partid au fost patrioti adevarati, care si-au dat viata pentru tara, nu rahatii astia contemporani, pusi pe capatuiala.
   Dle Rapcea.Sunt Femeie, dar daca este permis de lege, jur ca as reinfiinta partidul legionar.Sunteti avocat, stiti mai bine si puteti da o mana de ajutor.

   • January 17, 2021

    Crezi tu ca nu se tin asasinate. Voi ziceti ca sunteti Europa si gardienii ei. Gardienii ei sunt cei care au facut designul UE ca sa nu iasa toate mizeriile anti-democratie trecute ca de exemplu, legionarismul.
    Chiar recent, un individ care era in death row, a fost executat de admin. lui Trump.
    El a facut cerere de gratiere caindu-se cu tot cugetul sau si tot nu s-a luat in considerare. Dumnezeu sa-i primeasca sufletul!
    Trump putea sa-i aprobe cererea daca era crestin practicant, dar el in sinea sa, nu este. Vezi Daily Beast – Trump iti spune tot ce vrei despre relatia cu tatal sau:
    “Donald Trump’s father was a study in cruelty and tyranny, producing a son who, in order to get paternal approval, or even be noticed, had to be at least as cruel. Fred Trump still pulls on his son from beyond the grave, still hovers over him, whispering to him that emotions and empathy are shameful signs of weakness. None of us should underestimate the force of that relationship. Fred Trump may be gone, but his son still feels the sting of his rebuke, is still roiled by a desperate desire to have his father like him more than anyone else. He is still the kid at the dinner table trying to get daddy to like him best. ”

    “If our democracy goes down in flames, and there is no guarantee that it won’t, it will be at the hands of a boy who learned early on to be the meanest kid in the neighborhood, to pull the wings off every angel.”
    Tu nu cunosti cum sa ai grija de o tara, de oamenii din ea.
    In 1906 a fost un cutremur in San Francisco, un cutremur cu efecte devastatoare care inca exista inmagazinate ca traume in celulele multora din americani.
    A supraincarca oamenii de pacatele lor ca apoi sa duca si pe ale altora in plus, nu este calea corecta. Nu la nivel de natie! Daca nu a decis nimeni aceasta, o decid eu ca si urmasa a lui Ruth Bader Ginsburg. Am primit aceasta onoare deloc intamplator. Peste multe poti trece, dar nu peste voia mea.

 2. January 12, 2021

  dupa cum spunea mamaie, este tara pe care Dumnezeu o iubeste.

  Ma-ta mare era spalata pe creier de biserica.
  Asa iubeste Dzeul vostru tara asta? Lasand sa fie tradata, vanduta si rascumparata? lasand-o prada tradatorilor si profitorilor(securisti si comunisti)?

  Si tot ea spunea ca Dumnezeu pedepseste pe cine iubeste

  I-auzi! Pai daca -i asa, inseamna ca pe aia pe care-i uraste,nu-i pedepseste, ii ajuta?

  Tu esti normal, baiete?!

  Mi-am dat seama ca esti dus cu pluta dupa link-ul expus in comentariul tau.
  Daca si tu crezi ca Trump este Antihristul si provocatorul evenimentelor din 6 ianuarie, inseamna ca lumea asta e plina de dementi

  • January 16, 2021

   Ma-ta mare era spalata pe creier de biserica.

   Iegzact! Stia a face cozonaci, placinte, mancaruri cu fructe (aia de prune – bleah!), dulceturi, a croi rochite, a face copii, a spala rufe, a face cunostinte in autobuz, a fugi pleca in Turcia, a face injectii, etc. Era spalata F. Bine pe creier de biserica si avea si buletin lunar de la biserica. Probabil era ca certificatul de curatenie. Nu se mai fac persoane ca ea.
   Bunicii mei au fost felicitati la 50 de ani de cazne, pardon caznicie, nu ca la voi, sa steie toti cu legionarii in casa.

   I-auzi! Pai daca -i asa, inseamna ca pe aia pe care-i uraste,nu-i pedepseste, ii ajuta?

   Pai bunica-mea era programator sa stie? Mai cauta! Sigur era fata mare.
   Si sigur am auzit-o strigand la tataie: Gigi, nu mai freca la oalele alea ca de-aia suntem saraci!
   Adica tataie le dadea cu Tix sa le curete de funingine ce se punea pe ele. 🙁 🍜

   Mi-am dat seama ca esti dus cu pluta
   Nu eu ti-am furat sticla 🍾Tu singura ti-ai furat-o. 🍷

   Daca si tu crezi ca Trump este Antihristul si provocatorul evenimentelor din 6 ianuarie,

   Ei, asta-i culmea!
   Trump antihristul – valoare de adevar: 0.
   Trump provocatorul evenimentelor – valoare de adevar: 1
   Atunci 0 si 1 e conjunctie de seturi, da? 0 si 1 dă 0, adică nu-i adevarat.

   inseamna ca lumea asta e plina de dementi
   Maruham, 🍎🍏🍑🍐🍍🍓🍌🍋🍊 sunt in bucatarie, da?

 3. January 17, 2021

  De aceea zic Rapcica sa cari tu femeia aceasta. A vazut la dibilica mai multe treburi pe care nu vrea a le spune.
  A vazut cand a fost el carat de ingeri pe brate si cum a fost vai de genunchii lor.

  Iar altadata a vazut cum le desfacea picioarele si le folosea pe post de lanturi la crucea lui preacredincioasa ce era ea sa para ca e o ancora. E tehnica dubla acolo. Pentru ca tu nu-l vezi, dar era si un scaun de acela special din care iesea un ceva care forta femeile sa isi supuna vaginul lor scaunului ce intra in ele.
  Maestrul le tragea de picioare pentru ca astfel spune ca le indrepta sa steie in asanele lui.
  Daca intorci postura cuplului respectiv cu 90 de grade si ocultezi maestrul, se vede de ca si cum ele stateau direct in fund pe pamant.
  Cu alte cuvinte, un copil daca se aseaza pe pamant speriat, poate sa nu fie deloc in siguranta.
  Si aceasta frica a fost introdusa tot de dibilica in Randul copiilor.

  Cunoasterea adusa de el nu este de acelasi gen cu cunoasterea indusa de profesorii de la scoala, o cunoastere despre care stiu parintii copilului acasa si copilul are incuviintarea lor.
  Nu spun ca ai facut rau crezand ca ajuti pe cineva pe care l-ai crezut crestin, dar uite ca persoana nu are Cainta iar individul nu este crestin si exista consecinte!
  Aceasta este explicatia pentru care mai vin din cand in cand pe aici sa vad cum ii este la fata mea, daca are tot ce-i trebuie si daca este respectata.
  Multam fain de ascultare!

  @Maruhan: Mai du-te cu fixurile tale! Nu se face sa te culci cu avocatul tau.
  Incearca la Mihai Rapcea! Na batista!

 4. January 17, 2021

  Tot catre Maruham:
  Despre faptele legionarilor, din Wikipedia:

  – În 1936 un grup de zece legionari, studenți în teologie, au pătruns în spitalul în care era internat și l-au împușcat pe Stelescu în patul de spital, după care i-au ciopârțit cadavrul cu topoarele, dansând în jur și cântând psalmi pentru odihna celui ucis. Grupul criminali trimiși de „Căpitan” să-l pedepsească pe disident a primit porecla „Decemviri”

  – În noaptea de 26-27 noiembrie 1940 un detașament al „poliției legionare” a declanșat Masacrul de la Jilava, în care 64 de generali, politicieni, fruntași ai parlamentarismului și ai politicii române sunt asasinați în timp ce se aflau în stare de arest preventiv la închisoarea Jilava.

  – A doua zi, Traian Boeru cu o echipă de legionari i-au ridicat de la domiciliile lor pe economistul Virgil Madgearu (vezi Asasinarea lui Virgil Madgearu) și pe istoricul Nicolae Iorga și i-au asasinat.

  – Au urmat rebeliunea legionară și Pogromul de la București.

  Regasirea lui MAGA de Romania: „Să facem o țară ca soarele sfânt de pe cer…” – Corneliu Zelea Codreanu

  Tocmai tu care te declari Femeie, tocmai tu le iei apararea unor astfel de personaje care in marea lor majoritate lovesc in cei care sunt deja in postura de victima?

  Ce sens are sa lovesti intr- o persoana care este deja cazuta?
  Tot pe acelasi fir al logicii, de ce nu te duci de exemplu sa pui bombe in cimitir pentru ca vorba unuia, sunt “suckers and losers” in ele?

  Daca esti pro-life, esti pro-life si nu omori.
  Dar daca esti pro-moartea pacatosului, asta nu cumva te face pe tine asasin? Asta vrei sa fii: asasin platit?

  Decide in sinea ta ce vrei sa fii si nu ma mai ataca pe mine pentru neajunsurile tale!
  Bunica mea avea bunul simt de a intra ca la mantuire in biserica, asta credinta avea, iar tataie chiar gatea de post. Mamaie si stia a scrie correct romaneste. Avocatul tau, Rapcea Mihai, nu stie a scrie corect romaneste. Ar sti, dar e rau intentionat si nu vrea. La el cuvantul “vreo” se scrie “vre-o”, incat individuandu-o mai mult decat necesar pe fiinta respectiva, sa ii poata mai usor nega ajutorul pe care ar trebui sa-l primeasca.
  Rapcea al tau e si parsiv si misogin, iar budist e doar cu numele si atunci doar cand nu mai are scapare.
  Atunci cand e budist, abia atunci vede ca putea sa iubeasca toate aceste fiinte carora le poate vrea binele si fara sa le vrea raul mai intai. Se scarpina peste ureche cum l-a invatat IL pentru ca desi stie istorie si are diploma de avocat, si el realizeaza ca “vre-o” al lui il scoate din categoria intelectualilor.
  Se considera aparat de faptul ca are licenta. De aceea isi face socoreala ca nu-i trebuie sa mai si gandeasca, sa fie integrat cu familia, cu societatea. In asta rezida lenea sa.

  AUR insa nu au ei cum sa vada ca e lenes. AUR se sperie de posibile hartii ale lui prin care i-ar putea santaja. Asta e conexiunea lui cu postarea lui.

 5. January 17, 2021

  Sa-ti explic de ce nu-ti merge un link pe care l-ai primit!
  Este pentru ca persoana care ti l-a dat, cu ai ei e cam de prin Turcia si astfel nu prea ii are la inima pe romani: unii crestini, altii cu si in religia lor.
  Dar nu numai ca nu prea ii are la inima dar isi si exprima intr-un mod aparent nevinovat aceasta ura.
  E vorba de expresia ei “a pune botul” care o tradeaza.
  Este ca vine din poezia lui Arghezi, Zdreanta, mai exact din versurile,

  [quote] Pune laba, ia cu botul si inghite oul cu totul.[/quote]
  ?

  Ce face ea este ca loveste in cultura romaneasca si in Arghezi, creatorul personajului.
  Face praf totul cu ura ei de Zdreanta, de Arghezi, de copii si de romanii lor de parinti.

  Wikipedia:
  Tudor Arghezi was a Romanian writer, best known for his unique contribution to poetry and children’s literature. Born Ion N. Theodorescu in Bucharest, he explained that his pen name was related to Argesis, the Latin name for the Argeș River.
  Si tot acolo la studii e trecut Colegiul Sf. Sava.

  Acest college era considerat cel mai bun liceu din Bucuresti, mai bun si decat al lui Rapcea. Si decat al meu. De ce Te Ador-escu si-a schimbat numele in Arges/Arghezi este pentru ca, exact, Sf. Sava i-a dat ghes s-o faca. Nu e nici primul si nici ultimul.

  Sa revenim la tipesa care din lenea de a face cozonaci, proclama ca nu sunt buni, ca sunt uscati, ca au chestii in ei … mofturi!

  Zice gooooooooooooooooool la tv. Tottenham l-a dat. Conduce cu 1 – 0.

  Sunt multi care nu au verticalitate in ei. Atunci ce asteptari ai tu de la mine? Fii binevenita in cultura romaneasca, si te descurca! Exact ce am eu, ai si tu la dispozitie, in termeni de resurse ma refer.
  Mie nu-mi mai scrii ca sunt scelerata sau accelerata. Nu! E pandemie, te descuurci ca de-aia esti shakti iar eu shaktoza. Inveti tu de la mine, nu eu de la tine.

  P.S. Am vazut ca se elibereaza reteta de Antonoral. Cere sa-ti deie si tie! Nu e rau sa ai prin casa. In caz de nevoie zic si eu.

  V-am distrus Duminica.
  Scuzele mele,
  Neele

 6. January 17, 2021

  Prin 2018 Trump ne vinde lui Putin.
  A fost o vanzare urata. https://youtu.be/iPh1gFp1vBs

  Daca urmariti filmul de atunci, Putin a fost intrebat de media de ce l-a otravit pe Skripal si fiica sa. Inconjurat fiind de privirile nedumerite ale tuturor (am fost si eu prezenta online), a raspuns cu manie de ca si cum eram toti in Rusia pentru ca isi facuse inainte exercitiul de a explica cum e el sef la poporul rus si tinandu-ne in puterea lui si cu toata puterea lui, ne-a aplicat un ciocan virtual in cap cum ar veni.

  Cel mai urat m-am simtit eu pentru ca eram in cautare de refugiu la Trump, la oricine numai sa nu ajung indarat in Rusia in care fusesem trimisa dintai si despre care imi povestisera ai mei destul.
  Ma uitam la Trump daca intervine iar el isi pusese bratele incrucisate si facea pe ganditorul.
  Dupa gestul lui, Putin oboist, mai ca ii sarea in brate lui Trump asa ca acesta i-a facut invitatie la casa alba.
  Asa am ramas noi descoperiti pentru ca asta sa deie cu ciocanul in noi.

  Ajunsa acasa, mi-a cazut internetul, ok?

  Nu zice nimeni nimic. E liniste! Floricele pe camp macar sa fie!

  Carpeta rosie, 24 de salve de tun, pe el nu l-a afectat, intelegi? S-a departat de Putin si a inceput a ne impila pe noi in contul ca ne-a dat Putin cu ciocanul in cap. Da, e inclusa si Romania pentru ca toate acestea aveau loc pe deasupra si a capetelor voastre.

  Nu mai cautati pe Domnul intre cei morti! Cautati-l acasa in rugile voastre! El e Calea, Adevarul si Viata.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer