Știu că sunt mulți oameni iritați de neîncrederea mea în “miracolul” AUR-ului, în șansa extraordinară pe care naționalismul românesc pare să o aibă prin intrarea în Parlament a unor patrioți.
Îmi încep pledoaria în favoarea prudenței și neîncrederii, citându-l pe “magicianul” David Coperfield, care la întrebarea ce i-a fost pusă despre secretul actelor sale de iluzionism, acesta a răspuns sincer: “Secretul este acela că le ofer spectatorilor ceea ce aceștia se AȘTEAPTĂ să vadă“.
Cu alte cuvinte, AȘTEPTĂRILE noastre, dorințele noastre ca realitatea să fie într-un anumit fel, ne fac să ignorăm dovezile trucului, ale falsificării, și să luăm drept aur toate tinichelele, cu speranța copilărească că, CREZÂND in ceea ce vedem, realitatea se va transforma miraculos, conformându-se dorințelor noastre.
Asemeni împătimiților de jocuri de noroc, care speră că șansa li se ascunde după următoarea învârtire a ruletei sau următoarea aruncare de zaruri – sfârșind faliți, românii nutresc speranța renașterii demnității și prosperității naționale punându-și speranțele, proiectându- și visele și dorințele asupra celui ce pare să fie omul providential al momentului naționalist: George Simion.
A ignora trecutul lui “Georgică harta mică” cum i se mai spune ironic in mediul naționalist autentic (căci și-a început cariera de “naționalist” prin a promova o hartă a României Mari fără teritoriile istorice din Transnistria), a ignora parcursul dubios, lipsa lui de ocupație lucrativă (din ce trăiește și se întreține un om fără meserie, care n-a fost angajat nicăieri nico macar o zi), a ignora sursa finanțării acțiunilor sale “naționaliste” din ultimii 10 ani, a trece cu vederea legaturile sale cu miliardarul Boby Păunescu (îmbogățit și tutelat de SIE) și Teodor Mărieș (informatorul miliției din anii 90 din Piața Universității) – ar însemna să ignorăm realitatea, să clădim un vis naționalist pe o fundație șubredă, de nisip, sperând că el se va înălța fără să se prăbușească, la înălțimea idealurilor și așteptărilor noastre.
Un proverb latin spunea că “nu tot ce bâzâie face miere“, tocmai pentru a avertiza că nu este suficient să declami din Eminescu și să declari că dorești Unirea, pentru a fi un patriot veritabil.
Căci bunele intenții se demonstrează prin FAPTE, iar nu prin vorbe. Iar faptele autentice lasă mereu ceva bun, durabil în urma lor.
Poate că cer prea mult și prea repede de la George Simion. Poate că viitorul va demonstra că m-am înșelat, criticându-i trecutul și anturajul, bănuindu-l de impostură și obediență față de păpușarii care i-au scris destinul politic din laboratoarele serviciilor secrete.
Și eu imi doresc să mă înșel. O parte din mine își dorește să trăiască visul naționalist aievea. Cealaltă parte însă, cea rațională, ce analizează date și fapte concrete, mă temperează în avântul idealist, îmi insuflă prudența câinelui care trece pe lângă oameni având proaspătă memoria șuturilor primite în trecut.

Pentru mulți dintre noi, tentația miracolului este atât de mare încât uităm că ultimul făcător de minuni autentice a sfârșit crucificat de semeni, iar istoria “răsplătirii” miracolelor cu moartea celor ce le-au produs a fost din păcate o regulă a istoriei. Aș aminti doar de mucenicia legionarilor români, ignorată de George Simion, care au fost martirizați pentru că au îndrăznit să lupte pentru o Românie că soarele sfânt, de pe Cer.
Suntem un popor vechi de cel puțin 2000 de ani. Ar fi păcat ca încă o generație să fie păcălită de securiști, irosită pe speranțe deșarte. Merităm să fim lăsați să ne alegem lideri patrioți autentici, nu cârpe ale serviciilor secrete. Avem resursele necesare ca popor.

Până la urmă, e o chestiune de demnitate națională.

CategoryCauze Naţionale
 1. January 9, 2021

  Hai sa vedem ce este despre George Simion
  -A ignora trecutul lui “Georgică harta mică- faina expresie …bine ca ai tu harta mai mare( cel care a inventat expresia)
  -lipsa lui de ocupație lucrativă (din ce trăiește și se întreține un om fără meserie, care n-a fost angajat nicăieri nico macar o zi), a ignora sursa finanțării acțiunilor sale “naționaliste” din ultimii 10 ani, a trece cu vederea legaturile sale cu miliardarul Boby Păunescu (îmbogățit și tutelat de SIE) și Teodor Mărieș (informatorul miliției din anii 90 din Piața Universității)
  Poate da ,poate nu…dar doar atat..in rest etichete, judecati de valoare, comparatii…nimic important(judecata de valoare)
  Crezi ca era mai bine fara aur in parlament si fara Sosoaca?..ar fi fost mai bine cu Ponta Tariceanu si Basescu?

  • January 10, 2021

   Tu privești la rezultat. Da, au intrat în Parlament, este o realizare, hai să o folosim, să nu facem nazuri dacă avem o șansă.
   Problema este: e o șansă reală sau o nouă păcăleală, o nouă speranță ratată menită să ne țină agățați de ideea că democrația românească funcționează ?
   Ăsta era în esență mesajul meu, nu George Simion ca persoană

 2. January 10, 2021

  Iti zic eu de ce nu crezi in George Simion. Este pentru ca tu pe ascuns, cu plapuma in cap si o lanterna, citesti Constitutia Americii, iti faci fituici cu amendamentele, si bati matanii in fata fiecarui rand din Constitutie, so help you, God!

 3. January 10, 2021

  Tocmai pentru ca ti se pare ca a murit democratia in SUA, sa nu cumva sa indraznesti sa vrei sa calci incoace!
  Ti-o spun cu toata blandetea si tie si lui Florin. Nu aveti ce cauta incoace!
  Nu ne intereseaza ce sfori trageti voi cu Brexit, ca va faceti socoteli pe spinarea SUA ca trage ca magarul tot dupa ele. Nu e voie!

 4. January 14, 2021

  Da, eu am tras de Arafat sa se mobilizeze. Ai ceva impotriva mea? Si de ce acum si nu cand trebuia sa intervii?
  Unde erai si de ce te-as scuza?

 5. January 18, 2021

  Ce de le mai minte pe FB!
  Ii perie pe bucovineni de nu se poate. Dar cand am intrat in biserica aceea si am vrut sa aprind lumanari albe, nu mi s-a spus nimic pe moment, dar dupa mi le-au smuls si aruncat jos la cutie ca erau albe si nuc a ale lor.
  Apoi dormeau tiganii pe jos in sala de asteptare in gara, mama cu copiii pe paturi. Spuneau ca sunt acolo mai rai ca in restul Moldovei. Si ii cred cata saracie am vazut la Moldova…
  Fierbe business-ul in ei si ura.
  “Adera …”.
  Nu adera! Nu au iertare, mila fata de aproapele. De aceea poti sa urli la mine cat vei vrea, am avut o slabiciune asa fata de aproapele pe care n-ar fi trebuit sa o am, pentru ca ei de fapt sunt niste crunti si incruntati.
  Cica cea mai curata lb. romana. Poate cea mai curat amestecata cu ucraineana dupa cum convine te vand si tu nici nu stii. Cica bijuteria tarii bla-bla, au taiat padurile acolo de au facut ravagii. Si cum te uitai la dealul respectiv cu taieri salbatice, ziceai ca a fost tornada pe el.
  Nazi de-a binelea. Si nebuni ca isi bat animalele, si betivi si curvari, nici nu se sfiesc sa spuna ca-si pun si sotia si soacra cu rotile in sus. De unde sa vina Firea daca nu de la Moldova?
  Un dezastru.

  • January 19, 2021

   Nu te contrazic, nu e pădure fără uscături. Fiecare cunoaște oameni conform karmei sale, percepțiile sunt subiective. A mea este să întâlnesc aici oameni cumsecade.

   • January 20, 2021

    Dragule, imi dai voie sa zic asa sau vrei sa te intep cu mica lightsaber ce tu ai oferit tuturor?
    Ziceam ca s-a intamplat prin 2006-7, de Pasti, oricum inainte de a pleca eu si de a fi dat peste marele avocat Mironosil despre care s-au speriat crestinii ceilalti ci si fara teologie.
    Iata cum: am pregatit cos de Pasti gol sau plin si am plecat cu trenul vreo 15 ore, dupa care Mocanita, in sfarsit la Moldovita.
    Si in padure mergand dupa motanul lu’ tanti Frosa, ajunseram la un deal care era cum am zis ciuntit nu de covid, ci de psd si poachers, am uitat cum le spune. Si in loc sa dorm in casa, am luat-o frumos inapoi spre o pensiune din Moldovita. Erau sa-mi ramana oasele pe acolo. Am vazut destule. Fiecare incerca sa traiasca dupa cum putea. Moldova e saraca, multi cersetori, copii sarmani, babe cu cojocul in spinare tot anul. Bucovina e ca Elvetia Moldovei, se tin mandri, se falesc cu ce gasesc si cu apropierea de granita chiar. Am mancat acolo prima oara Balmos facut pe soba.
    Oamenii sunt peste tot aceiasi. Care cum a prins de si-a cumparat pamant, are, isi face casa, pensiune, ce vrea, infloreste. Altii insa sunt corupti si mana in mana cu hotii. Nu-i de mirare atunci ca desi paradis, sunt si escroci care abuzeaza ceea ce li s-a incredintat.
    Poate tu nu stii, Zuckerman pleaca, cine ii mai preseaza atunci pe BOR si psd-eii locali? Toate manastirile ce tu ai vazut, cine le tine sa nu cada? Cine tine satenii care tin bisericile?
    Din 2006-7 pana acum desigur ca a pus Iohannis toti copacii indarat in padure. El care nu deschidea o vorbulita la casa alba, o data s-a infuriat si a impadurit tot ce s-a taiat in Romania.
    Potential sigur ca are zona, sigur ca mi-a ras Soarele in zi de Pasti, dar cati de la curs nu cara indarat de toate la ai lor?
    Alta zona, alta limba, Hristo sacrie, dar stii ceva? Tot pestele de la cap se impute, de la Bucuresti adica.
    According to own karma bla-bla.
    Adica ce am de admis si n-am admis?
    Stii ceva? Te-ai nascut in socialism, esti comunist, nu ma mai irita cu Trump si legionari! Daca te duci la legionari, nu esti anti-comunist. Te duci pentru ca ei au fost anti-comunisti, nu tu. Cauta in interiorul tau fara proptelele altora de ce nu esti comunist!

 6. January 21, 2021

  Eu cred ca tot ce ti se intampla negativ iese din multimea cu care te complaci caci se spune ca cei care se aseamana se aduna. Ma refer la faptul ca te-ai lipit de faptele rele si de condamnat ale lui Trump.
  Daca Dumnezeu nu ar vrea sa piarda pe nimeni, atunci in trecut nu ar fi trimis potopul. (conditia 1)
  Dar asa sunt unii de ajung avocatii dracului si si-o iau pe coaja atunci de la Dumnezeu direct. (conditia 2)
  Si daca cel care era pe sosea chiar nu te-a vazut fiind mai apasat de necazuri si nu zbura cu tine rasculatul cu ea in sus sa nu-s ce pe sosea?
  La nivel vizual da, a avut un blocaj, in sensul ca nu avea de unde sa stie ca trece Rapcea pe sosea si ca trebuie sa faca temenele in fata lui pentru ca el e budist si asta il scuteste de orice responsabilitate.
  Nu te mai urca la volan daca esti in starea aceasta de ebrietate de faci praf pe toti care ii intalnesti in cale! Sa-ti ia autoritatile carnetul ca altadata sa inveti sa respecti viata aproapelui! Aceasta inseamna iubirea de aproapele si nu a zbura pe sosea ca nebunul ca esti tu de-al lui Trump si ca ai avea reflexe bune. Nu ai! Esti taur. Nu inteleg cum de iesi din casa de incet ce te misti ca sa-mi citez clona.
  Daca ai tinut post Marti a fost ca sa iti activezi pe Marte care probabil era cam visator prin Balanta. Daca nu e asa, atunci ai procedat gresit. Eu nu am tinut nici-un fel de post desi ar trebui si sunt bine mersi si fara caznele iogaristice ale lui Bivolaru de ca si cum Dumnezeu numai de plecatul meu la drum nu mai are grija.
  Foc in foc nu e distrugere maxima. Nici macar nu a fost de ajuns pentru a activa privirea trecatorului pe strada, asa mari necazuri probabil ca avea. Dar tu nu aveai nici-unul. Deci tot ti-ai fluturat sabia pe strada ca un puradel scapat de la ma-sa.

 7. January 26, 2021

  Prietenul tau are nevoie de afrodiziace. Le gaseste pe piata.
  Azi e ziua impuscatului. A si uitat de mana care l-a hranit, i-a dat uniforma, apartament in care sa nu-l ploua in cap, diploma cu onoruri, toate in premiera. Pana si Revelioane sau curent electric.
  Ha ha ha, l-am ajutat.

 8. January 28, 2021

  Voi faceti asertiuni gresite despre mine ca as fi pe o cale spirituala. Nu ma consider pe o cale spirituala. Ar presupune sa-mi iau niste angajamente pe care sa le respect. Ori eu nu le respect.
  Hai mai bine sa ne uitam la trenuri! Uite acesta: https://youtu.be/rSCSo3Uc7yM !
  Uite la 1:23 parca ar avea fata umana. Si ce mizerie face! Daca nu-ti place cand trece, trebuie sa fugi inainte de a trece pe langa tine sa te prinda sa te traga sub roti. Adica trebuie sa fii precaut/a.
  Sau acesta: https://youtu.be/eJUgalJXNsI La acesta am stat si am numarat 200 de vagoane. Dar ce imi place cel mai mult e cum se apropie locomotiva si cel care filmeaza isi trage camera inapoi, dar nu doar o data, ci de doua ori.
  And this cracks me up. Pentru ca il vad de de foarte departe, il vad de departe si il vad apoi de foarte aproape. Si apoi stai si numeri vagoanele.
  Erau aia care puneau urechea pe calea ferata sa asculte cand vine trenul. Nu cred ca mi-ar trece prin minte sa-mi pun cerceii de calea ferata. Cred ca niciodata.
  Si mai e un tren dar nu mai dau link. Ii spune trenul zburator din Germania. Cand te plimbi cu el te simti ca un ou de paianjen. Rad pe infundatelea in plapuma ca sa nu fac prea mult zgomot ca sunt de aia care se ataca din nimic.
  Pentru ca intrebarea mea atunci ar fi, dar ce am facut de nu am voie sa numar trenurile? Si de ce trebuie sa urli la mine ca nu gandesc ca tine?
  Hai pa!
  Jane Doe

 9. February 11, 2021

  Va dau dreptate. Da, este o strategie de manipulare a Ocultei- dă-le oamenilor ce vor și vor face ce vrei. Plus “calul troian” – liderii dizidenți sunt de fapt lupi în piele de oaie. Vis a vis de Simion sa nu uitam legătura lui cu George Dancu- grupul de la Cluj

 10. February 11, 2021

  Errata: Vasile Dancu

One Trackback

 1. […] Autor: Avocat Mihai Rapcea […]

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer