Mai multe organizaþii non-guvernamentale, printre care ºi fundaþii care militeazã pentru drepturile familiilor, dar ºi asociaþii ale meºterilor populari, îºi manifestã îngrijorarea faþã de atacurile împotriva predãrii religiei în ºcoli.

„Stimatã Doamnã Ministru Ecaterina Andronescu, (…)De ani buni, la fiecare debut de an școlar, aceste organizații, care, deși nu au reprezentativitate realã, se pretind a fi reprezentanți ai societãții civile, încearcã pe toate cãile posibile nu numai eliminarea simbolurilor religioase din școli, ci și eliminarea predãrii religiei, în paralel cu promovarea secularismului agresiv și a unei pretinse „toleranțe” fațã de anumite categorii „discriminate” religios”, atrag atenþia reprezentanþii ONG-urilor.
Despre noua solicitare de modificare a manualelor de religie, spun cã „este o altã diversiune”, ce are ca scop scoaterea materiei din curricula ºcolarã.
„Întrucât nu au reușit sã obținã modificarea legii în sensul dorit (eliminarea orei de religie), secular-ateiștii urmãresc sã facã practic inutilã predarea acestei materii prin transformarea cursului de religie într-unul de istorie cãlduțã, din care sã fie scoase referirile la sistemul de valori tradiționale, moral-religioase. Cei în cauzã își motiveazã acțiunile prin pretinsa grijã fațã de copiii îndoctrinați cu o „religie intolerantã și agresivã”, însã ei înșiși promoveazã o agendã ideologicã agresivã și realmente intolerantã la adresa persoanelor cu convingeri moral-religioase”. Semnatarii scrisorii contestã ºi modul în care se încearcã intimidarea directorilor ºcolilor. „Am aflat, de asemenea, cu stupoare despre o tentativã, de inspirație bolșevicã, de intimidare a directorilor de școli, amenințați cu plângeri penale pentru vini închipuite privind modalitatea de organizare a orelor de religie. Dorim sã vã informãm și vã rugãm sã transmiteți celor vizați cã vã oferim asistențã juridicã gratuitã prin juriștii și avocații noștri. De altfel, vã reamintim cã în urmã cu 6 ani am avut o astfel de colaborare de succes. Atunci a avut loc o încercare de îndepãrtare a simbolurilor religioase din școli, coordonatã de aceleași persoane, cu sprijinul unei instituții a statului (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminãrii). Spre meritul comun, ministerul pe care îl conduceți și organizațiile noastre au reușit contracararea în instanțã a acestui atac”. Printre semnatarii acestei scrisori se numãrã Asociaþia Provita, Alianþa Familiilor din România, dar ºi Asociaþia Meºterilor Populari din Bucovina ºi Asociaþia „Artã ºi Tradiþii Meºteºugãreºti” din Alba.
sursa: EVZ.ro ]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer