Potrivit sursei citate, Vladimir Putin intenþiona sã meargã douã zile la Mãnãstirea rusã Sfântul Pantelimon ºi la Mãnãstirea Vatoped, la aceasta din urmã pentru a-l vizita pe stareþul Efrem, recent eliberat din închisoare dupã trei luni de arest preventiv. Refuzul cererii liderului forte al Rusiei a fost explicat de autoritãþile elene prin faptul cã instituþiile au vacanþã de Sãrbãtorile Pascale ºi în consecinþã nu pot organiza vizita premierului rus.
Potrivit agenþiei elene, Kremlinul ºi-a manifestat „marea dezamãgire” faþã de acest refuz neaºteptat din partea autoritãþilor Greciei.
Pãrintele Efrem, unul din cei mai cunoscuþi ºi apreciaþi duhovnici din Sfântul Munte Athos, care s-a aflat în arest preventiv de la sfârºitul lunii decembrie în închisoarea Korydallo din capitala elenã, a fost eliberat vineri dupã trei luni de detenþie, în urma unei decizii a Consiliului Curþii de Apel din Atena, care a decis punerea sa în libertate condiþionatã. El fusese arestat sub acuzaþia de comiterea unor ilegalitãþi într-o afacere de schimb de terenuri între mânãstire ºi stat, care ar fi adus prejudicii statului grec, potrivit Agerpres. Arestarea în ajunul Crãciunului a stareþului Mânãstirii Vatoped, consideratã un vârf al spiritualitãþii monahale ortodoxe, a provocat multã îngrijorare ºi nedumerire ºi a ridicat mai multe semne de întrebare în lumea creºtin-ortodoxã, mai mulþi ierarhi din Grecia, Rusia, Bulgaria, România luând atitudine faþã de gestul autoritãþilor elene.
sursa: evz.ro]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer