Este Sorin Ovidiu Vantu implicat in mortile suspecte ale “colaboratorilor” sai din Serviciile Secrete ale Romaniei ? Martorii care îl puteau incomoda pe Sorin Ovidiu VANTU in dosarele penale pe care le are in curs de cercetare ori pe rolurile instantelor de judecata, au murit, unul cate unul, in conditii mai mult decat suspecte, ceea ce confirma declaratia lui Catalin HARNAGEA, fostul sef al SIE, care spunea ca VANTU a dispus asasinarea sa. 

 
Fara ca NIMENI sa se aplece asupra acestor morti suspecte, complicii care l-au ajutat pe SOV sa comita infractiuni, sunt acum, aproape toti – cu execeptia lui POPA – la doi metri sub pamant.
 
Și fostul director al SRI, Radu TIMOFTE, a decedat in conditii neelucidate pana acum. 
 
Mihai TIRIGAN – fost ofiþer DSS, devenit un personaj – cheie în Gelsor, alãturi de colonelul Victor Veliºcu ºi de colonelul Constantin Rudãreanu (fost ofiþer DIE ºi ex-ºef de cabinet al lui Virgil Mãgureanu), a murit subit, fara ca medicii sa gaseasca vreo explicatie. 
 
Chiar și Sebastian Ghiþã, managerul Realitatea TV a devenit ținta asasinilor aflați la ordinele lui Vântu. Iatã ce îi spune Vântu lui Ghițã, în discuția interceptatã de procurori, ce a avut loc, pe 2 aprilie, într-o benzinãrie: „Ca tine, la modul cel mai serios, am îngropat prin dealurile de prin Moldova. (…) Eu nu glumesc cu astea. M-am gândit dupã aceea cã ai venit cu inima deschisã. Fii atent aici. Þi-au ºuierat gloanþele pe la urechi. Mã refer la propriu. Când ai vorbit de moarte þi-am spus sã nu vorbeºti de ce nu ºtii. Deci bãtrâne, la propriu m-am gândit!” , îl avertiza Vîntu pe Ghiþã. Decesul „oportun“ a dus la dispariþia unui alt important martor al afacerilor derulate între cadrele SRI ºi Vîntu.  Camenco PETROVCI – fost preºedinte al CEC, semnatarul contractului de cauþiune-fidejusiune cu SOV Invest, inculpat în dosarul FNI, a decedat si el subit, dar CAND?  Cand, afland, în august 2004, ca Ministerul Public a solicitat schimbarea încadrãrii juridice (fiind pasibil de o pedeapsã cu închisoarea de pânã la 20 de ani), s-a lansat într-o serie de acuzaþii la adresa lui SOV. 
Vasile ALEXOAIE – înainte de 1989 fost ºef al Securitãþii din Roman, locul unde VANTU a fost recrutat ca informator – a fost cooptat la ºefia SRI Iaºi, însã ulterior a trecut în rezervã, devenind preºedintele FNI Iaºi ºi director al filialei Gelsor Iaºi.  În 2001, dupã cãderea FNI, Alexoaie a fost reactivat în SRI, fiind numit adjunct la Iaºi.  Ulterior reactivãrii, Alexoaie – pion important în mecanismul Gelsor-FNI – a decedat.  Tot SUBIT! Gabriel TISLER– fost director-adjunct al Direcþiei pieþe de capital din Banca Agricolã, pus sub învinuire, alãturi de Vîntu ºi de Liviu Istrate (ex-preºedinte al Bãncii Agricole), pentru sãvârºirea unor infracþiuni în urma cãrora Banca Agricolã a fost prejudiciatã cu 94,51 mld. ROL, a dat si el ortul popii, in conditii suspecte.
Respectivul dosar, coordonat de cãtre procurorul Luminiþa ªEGA, devoala scenariul ºi regia prin care VANTU, în complicitate cu Istrate ºi Tisler, a prejudiciat Banca Agricolã. Procurorul Luminiþa ªEGA, ulterior finalizãrii anchetelor în marile dosare în care a fost implicat SOV (FNI – FNA – Banca Agricolã) a fost îndepãrtatã sub pretextul “restructurãrii postului” ºi a fost hãrþuitã ani de-a rândul în diverse moduri (inclusiv în presa aflatã la picioarele lui SOV, ori prin intermediul serviciilor de informaþii conduse de fideli ai acestuia). Luminiþa ªEGA a semnat, în 2003, extinderea cercetãrii penale în dosarul FNI împotriva „tatãlui“ FNI, Sorin Ovidiu Vîntu, sub aspectul sãvârºirii a nu mai puþin de ºase infracþiuni pedepsite de Codul Penal.  ªega a fost lovitã de “blestemul” Vantului: a fost asasinata prin intoxicare lentã cu sãruri de aluminiu. Desi toti cei enumerati mai sus au decedat subit, Parchetul General nu a deschis nici macar un dosar penal de cercetare a cauzelor mortii. 
Nu-i cam ciudatã “liniștea” din Justiția Românã ?!
]]>

CategoryUncategorized
Tags
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer