Bunã, el este Mihai. El muncește de la 15 ani. Toți cei din familia lui, ca de altfel toți cunoscuții și prietenii sãi muncesc, înafarã de cazurile rare în care sunt bolnavi. În tot acest timp, Mihai a reușit sã facã și o școalã, și sã învețe o meserie. Atât el cât și prietenii și cunoscuții sãi au fiecare cel puțin un membru al familiei care muncește în strãinãtate și eventual trimite bani acasã. Mihai plãtește taxe și impozite la Stat și are ratã la bancã pentru casã. Nici un membru al familiei sale nu se aflã în pușcãrie. Mihai vrea sã se cãsãtoreascã cu prietena lui și sperã ca peste câțiva ani sã își permitã sã creascã și un copil.

Mihai și prietenii lui nu voteazã cu PSD și nu vrea grațierea colectivã, pentru cã vrea sã trãiascã liniștit, în siguranțã, cu infractorii condamnați la pușcãrie, nu în libertate.

Bunã, el este Parpanghel. Nu a muncit nici mãcar o zi în viața lui, ca de altfel toatã familia lui. Ei sunt “asistați sociali”, deși nu suferã de nici o boalã serioasã. Nu au o casã a lor, deci au ocupat una aflatã în proprietatea Primãriei (eventual în centrul orașului), sau a primit o locuințã socialã, unde refuzã sã plãteascã chirie sau întreținere și de unde nimeni nu îl dã afarã. Parpanghel nu prea știe sã scrie și sã citeascã și nu are nici o meserie. Are 7 copii și continuã sã facã, pentru cã primește ajutoare sociale pentru fiecare dintre ei. Atât el cât și toți prietenii și cunoscuții sãi au cel puțin o rudã în pușcãrie. Nu a plãtit niciodatã taxe sau impozite la Stat, însã circulã de când se știe fãrã bilet, cu RATB-ul, ca de altfel toate rudele, prietenii și cunoscuții sãi.

Parpanghel a votat cu PSD iar acum el vrea grațierea colectivã datã de Guvern pentru cã vrea sã își vadã rudele și prietenii mai repede acasã.

Mihai și Parpanghel sunt România realã. Votul de anul trecut a dovedit cã în România trãiesc mai mulți Parpangheli decât Mihai. Iar numãrul de Parpangheli continuã sã creascã de la an la an, în vreme ce toți mai mulți Mihai pleacã din țarã.

Oare cât o sã-l mai suporte Mihai pe Parpanghel ?!

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer