Dalai Lama: China este construita pe minciuna
 Dalai Lama a declarat sambata printr-o videoconferinta ca statul chinez este “construit pe minciuna si oficialii sai sunt ipocriti”. 
El a facut aceste afirmatii dupa ce problemele legate de viza l-au impiedicat sa se alature aniversarii zilei de nastere a arhiepiscopului Desmond Tutu din Africa de Sud.
Evident, refuzul acordãrii vizei de catre autoritãțile sud-africane se datoreazã puternicei influențe exercitatã de statul chinez, ca investitor de prim rang, care încearcã în acest fel sã limiteze popularitatea pe plan internațional a liderului spiritual tibetan.
“Unii oficiali chinezi m-au descris ca pe un demon”, a subliniat liderul spiritual tibetan, mimand cu mainile coarne de diavol, in aplauzele celor care l-au ascultat, informeaza Reuters. “In realitate, pentru sistemul comunist totalitar… ipocrizia (si) a spune minciuni a devenit din pacate parte din vietile lor”, a blamat Dalai Lama situatia politica din China. El a accentuat ca guvernul chinez se simte inconfortabil cu oamenii care spun adevarul. Este de parere ca acestia traiesc mai mult si isi doreste, pe aceasta cale, sa participe la cea de-a 80-a aniversare a lui Tutu. Chinezii au decis saptamana trecuta sa investeasca 2,5 miliarde de dolari in cea mai mare putere putere economica africana, o reprezentanta a economiilor emergente, mai ales odata cu intrarea sa in randul principalelor state in curs de dezvoltare, grupate in BRIC (Brazilia, Rusia, India, China), acum BRICS, dupa alaturarea Africii de Sud (South africa). Arhiepiscopul, care a implinit vineri, 7 octombrie, 80 de ani, s-a retras acum aproximativ un an de obligatiile publice, insa este vazut in continuare ca un simbol al moralitatii.
]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer