Când unii primesc un supliment de drepturi, altora li se taie din rație. Este noul model de democrație, în care excesul de „corectitudine politicã” limiteazã dreptul la liberã exprimare a opiniilor. Toleranța e doar un laitmotiv pe care numai unii îl pot invoca, fãrã ca, în practicã, ei sã și demonstreze cã știu ce înseamnã asta.

Richard Page are 69 de ani și e tatãl a trei copii. Vreme de 15 ani, el a fost judecãtor specializat în dreptul familiei la Judecãtoria Centralã din Kent, Marea Britanie. Un judecãtor care crede în Dumnezeu.
Ȋn 2014, Page a trebuit sã dea o decizie într-un dosar în care se propunea încredințarea unui copil, prin adopție, unui cuplu gay. Copilului i-ar fi mai bine „cu o mamã și un tatã” decât cu niște pãrinți homosexuali, a hotãrât judecãtorul Page. Ȋnainte de a lua aceastã decizie, el s-a consultat cu câțiva colegi și a declarat cã nu poate fi de acord cu acea adopție, atâta vreme cât obligația lui legalã e sã acționeze doar în interesul superior al copilului.
Atitudinea lui fermã a ajuns imediat în atenția Biroului pentru Investigarea Conduitei Judiciare (Judicial Conduct Investigations Office – JCIO) care a decis cã judecãtorul Page „s-a lãsat influențat de convingerile sale religioase, și nu de probele din dosar”, conform declarațiilor purtãtorului de cuvânt al JCIO, citat de ziarul The Telegraph.
Drept pedeapsã, judecãtorul a fost suspendat și obligat sã urmeze un „curs de reeducare în probleme de egalitate și toleranțã”. Cazul lui a ajuns în atenția presei, iar Richard Page și-a exprimat opiniile public. „Ca judecãtor, trebuie sã acționez pe baza probelor din fața mea. Pur și simplu, eu cred cã nu existã suficiente dovezi care sã mã convingã cã plasarea unui copil în grija unui cuplu homosexual poate fi la fel de beneficã pentru el, precum ar fi plasarea lui cu o mamã și un tatã, lãsați de Dumnezeu și de naturã”, a declarat Richard Page, pentru BBC.
Emisiunea în cadrul cãreia judecãtorul și-a exprimat punctul de vedere avea ca subiect discriminarea creștinilor. Punctul de plecare era un raport întocmit de Comisia pentru Egalitate și Drepturile Omului despre libertatea de religie și credințã în Marea Britanie.
Și, deși judecãtorul Page urmase „cursul de reeducare”, recidiva sa în exercitarea dreptului la liberã exprimare l-a adus din nou în fața Biroului pentru Investigarea Conduitei Judiciare.
S-a constatat cã observațiile fãcute de domnul Page pe postul național de televiziune, despre care orice persoanã rezonabilã ar putea concluziona cã au fost pãrtinitoare și pline de prejudecãți împotriva adoptatorilor homosexuali, constituie o abatere gravã, care a discreditat magistratura. Prin urmare, s-a decis înlãturarea domnul Page din magistraturã”, a anunțat purtãtorul de cuvânt al instituției.
Excluderea din magistraturã a judecãtorului s-a produs cu doar o lunã înainte ca el sã poatã solicita pensionarea.
Richard Page a anunțat cã va contesta aceastã decizie, care este „profund neliberalã și lipsitã de toleranțã”. „Sã mã pedepseascã și sã caute sã mã reducã la tãcere pentru cã am exprimat o opinie contrarã, acesta este un lucru profund îngrijorãtor”, a declarat el, citat de KentOnline.
Este vital ca instanțele de drept al familiei sã aibã întotdeauna în vedere interesul superior al copiilor”, a adãugat judecãtorul Page.
El este susținut acum în demersurile sale de Centrul Juridic Creștin. Excluderea din magistraturã a lui Richard Page „demascã noul chip al religiei politice, unul deloc amabil. Se încearcã reducerea la tãcere a opiniilor diferite și, dacã ele nu sunt reprimate, se pedepsește persoana care deține aceste puncte de vedere. Sã elimini pe cineva ca Richard din magistraturã e o nebunie a timpurilor moderne. El are o viațã în serviciul public. Și este motivat de credința sa creștinã și de o profundã compasiune pentru oameni”, a declarat Andrea Williams, directorul executiv al Centrului Juridic Creștin.
sursa: activenews.ro

comentariu rapcea.ro: “corectitudinea politicã” din țãrile occidentale capãtã forme monstruoase. Decizia de excludere din magistraturã a unui judecãtor englez este cu atât mai șocantã cu cât, în sistemul de drept anglo-saxon, principiul independenței judecãtorului este sacru.

Ãsta este unul din rarele momente în care mã bucur cã totuși, România este cu 50 de ani în urma Occidentului, și poate învãța din greșelile lui.

Totodatã, putem înțelege cât de agresivã și de puternicã este propaganda homosexualã, ca și componentã indispensabilã a instaurãrii Noii Ordini Mondiale.

Cãci Noua Ordine Mondialã nu va putea fi niciodatã instauratã cu adevãrat dacã oamenii nu renunțã la rãdãcinile și tradițiile lor. Și, ce poate fi mai tradiționalist decât familia !? 

]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer