Producãtorul britanic de procesoare ARM a lansat Cortex-M0+, despre care reprezentanþii sãi spun cã este “cel mai eficient microprocesor din istorie, din punct de vedere al consumului de energie”, scrie Huffington Post. Cei de la ARM spun cã noul dispozitiv va permite dispozitivelor precum frigiderele, echipamentele medicale ºi aparatele care ponteazã parcarea sã se interconecteze.

Firma ARM, cunoscutã pentru cã produce majoritatea procesoarelor pentru smartphone-urile ºi tabletele de pe piaþã, spune cã noul Cortex-M0+ va folosi doar o treime din energia dispozitivelor de astãzi.
Pe lângã calculatoare, smartphone-uri ºi alte gadget-uri, milioane de alte produse cum ar fi aparatele electrocasnice, jucãriile sau maºinile conþin deja microprocesoare. Noul procesor se diferenþiazã însã prin tehnologia superioarã, scrie Huffington Post. Cortex-M0+ funcþioneazã pe 32 de biþi, faþã de 8 sau 16 biþi, în cazul altor microprocesoare. Prin noua tehnologie, cei de la ARM vor sã creeze un “internet al lucrurilor”, adicã sã interconecteze tot felul de alte obiecte, care nu fac parte din clasa PC-urilor, laptop-urilor, smartphone-urilor sau tabletelor. Microprocesoarele au ajuns sã reprezinte o parte importantã a veniturilor ARM, ele atingând, în ultimul trimestru din 2011, vânzãri de un miliard de dolari, cu 40% mai mult decât în urmã cu doi ani. Asta în condiþiile în care, conform Huffington Post, un microprocesor costã 20 de cenþi. Sursa: Gândul.info]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer