Iranul, pregatit sa traiasca si fara petrol
Iranul a declarat ca va opri exporturile de petrol daca presiunile occidentale continua si ca exista un plan alternativ care permite economiei iraniene sa reziste si fara a vinde titei. Statele occidentale, la initiativa SUA, au impus sanctiuni economice dure Iranului, in incercarea de a destabiliza regimul de la Teheran, noteaza New York Times. “Daca sanctiunile se intensifica, suntem pregatiti sa sistam complet exporturile de petrol“, a declarat ministrul Petrolului din Iran. Declaratia este ultima dintr-o serie care ameninta cu masuri pe care Teheranul le poate lua impotriva partenerilor occidentali. In situatia in care renunta la exporturile de petrol, Iranul poate inchide stramtoarea Hormuz, esentiala pentru traficul cu petrol dinspre statele arabe inspre clientii occidentali. In prezent, Iranul continua sa produca in jur de 4 milioane de barili pe zi, cantitate considerabila, in ciuda scaderilor impuse de catre noile sanctiuni ale UE.
Rusia va bloca orice motiune ONU care ar permite interventii militare in Iran
Avântul rãzboinic israeliano-american a fost temperat recent de cãtre Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a declarat, marti, ca Moscova va bloca, prin dreptul de veto, orice rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU, care ar permite interventii militare in Iran.
Nu vom mai permite un nou caz asemanator Libiei”, a spus Lavrov, informeaza Novinite. Occidentul si Statele Unite suspecteaza Iranul de derularea unui program pentru obtinerea armelor nucleare, insa Teheranul sustine ca singurul scop este cel a obtine energie din surse nucleare. Lavrov a apreciat nu exista absolut nicio dovada care sa sprijine acuzatiile indreptate impotriva Iranului.
]]>

CategoryUncategorized
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer