Pe facebook se întâmplã multe chestii. Fiecare vrea ceva acolo. Unii intrã sã vadã ce mai fac alții, pe unde s-au mai plimbat, ce au mai mâncat, etc. Alții intrã la agãțat. Alții promoveazã evenimente, mici sau mari afaceri, cursuri și concursuri de tot felul. Așa se face cã am cam început sã le dau cu flit celor care își imagineazã cã nu am altã treabã decât sã le dau like la nu știu ce concurs radio de câștigat tricouri moca, sau la de-aștia care își promoveazã marfa. Cum e și cazul tipei de mai jos femeia fantastica

 Și e trist sã vezi pe unii cum încearcã sã importe brand feminist de peste hotare, în povești stereotipe cu ”stalking” și ”sexual harassment” când de fapt NOI suntem cei ce avem cu adevãrat de oferit povești necunoscute occidentalilor cu babe violate în județul Vaslui, violuri la discotecã și neveste bãtute la ceas de searã.
 Oricum, ideea de a strânge ”relatãri” de genul acesta mi se pare la fel de morbidã ca o colecție de tãieturi din ziare cu articole despre femei batute, gãsite în casa unui violator în serie. La ce dracu folosesc și cui ? O sã spuneți cã sunt publicate sã sensibilizeze bãrbații ? Aștept mãrturia unui singur bãrbat (homalãii nu se pun !) care sã spunã cã a citit cartea aia, iar chestia asta l-a oprit sã-și mai batã femeia.
 Dupã copertã, clar ea este destinatã femeilor, cu un mesaj gen – emanciparea fã ! nu te mai lãsa învinețitã de bãrbat, cucerește-ți drepturile și libertatea. Numãai cã la noi, genul acesta de mesaj nu prinde și nu va prinde niciodatã. Știu o grãmadã de muieri trecute de 35 de ani, disperate sã aibã și ele o relație și care, vorba unui amic, ”s-ar fute și cu un câine mort”. Așa cã, vorba moldovencelor, dacã te bate, înseamnã cã s-a întors acasã și n-a rãmas la aialaltã, deci trebuie sã te bucuri. Sau poate cã e doar un cretin, bețiv sau idiot care nu te meritã – și atunci mai bine îl pãrãsești și cauți altul.
Acu, sã nu înțelegeți greșit, nu sunt adeptul bãtutului la femeie. Dar oricum nu mã prea atinge ce veți crede despre mine. Deja am fost fãcut ”yoghin rãtãcit”, ”mason”, ”securist”, ”trãdãtor”, o etichetã în plus nu mai conteazã.
În final însã, cred cã femeilor bãtute le face mult mai bine învãțãtura ce poate fi trasã din urmãtorul banc decât cartea aia de mai sus.
Cicã o femeie batuta rau se duce la doctor. Doctorul: -Ce s-a intamplat ? -Nu stiu ce sa ma mai fac. De fiecare data cand sotul meu vine acasa baut, ma bate de ma rupe. -Am un leac foarte bun pentru asta. Cand sotul tau vine acasa baut, tu imediat iei o cana de ceai de musetel si faci gargara si tot faci gargara. Doua saptamani mai tarziu, femeia, aratand proaspata si renascuta, se intoarce la doctor. -A fost o idee stralucita. De fiecare data cand sotul meu venea acasa baut, eu faceam doar gargara cu ceai de musetel, si el nici macar o data nu m-a atins. -Vezi daca-ti tii gura ?
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer