CNN: Evaziunea fiscala, "distractie nationala" in sudul Europei
In urma cu ceva timp, premierul italian, Silvio Berlusconi, spunea ca evaziunea fiscala este un “drept natural”. Mai toate studiile, recente si mai vechi, arata ca opinia lui Berlusconi este larg impartasita de populatiile din tot sudul Europei. Ce inseamna asta pentru restul lumii? Clasa de mijloc, salariata, ajunge sa plateasca mai mult. “Economiile negre”, acele zone unde nu ajunge niciodata Fiscul, sunt mult mai ample in Grecia, Italia, Spania si Portugalia, decat in nordul continentului, scrie CNN.Evaziunea fiscala este un sport national in estul Europei, si joaca un rol important in actuala criza financiara. Trebuie spus ca exista si o relatie de cauzalitate intre taxele ridicate si economia neagra – asadar, in tarile anterior mentionate, unde contributiile la serviciile sociale sunt ridicate, la fel ca si taxele si impozitele, economia subterana reprezinta in jur de un sfert din Produsul Intern Brut.Doar in Italia, in 2011, ministrul Industriilor, Paolo Romani, a estimat ca veniturile nedeclarate din tara se ridica la uriasa suma de 320 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, statul italian, care in 1992 nu are o datorie mai mica de 100% din PIB, este in permanenta sarac. Este un stat in care oamenii isi tin bogatiile departe de ochii autoritatilor – mai putin de 800 de italieni au declarat un venit de peste un milion de euro in 2010. Autoritatile ar dori sa dubleze, in doi ani, sumele recuperate de la cei care fenteaza fiscul, de la acei “parassita della societa”, parazitii care ocolesc taxele si impozitele, insa Comisia Europeana nu este convinsa ca vor reusi sa isi echilibreze bugetul, avand in vedere cat de raspandita si longeviva este aceasta practica. Grecia este renumita pentru lunga istorie de evaziune fiscala, evaluata anul trecut la 4% din PIB, adica 11 miliarde de dolari, cu toate ca, potrivit unor voci, s-ar putea ridica pana la 30 de miliarde de dolari pe an. Ce se intampla, de fapt? Sunt, spre exemplu, medici in Atena care declara venituri sub 45.000 de dolari pe an, insa isi tin copiii la scoli particulare, au piscina, iacht si alte simboluri ale avutiei. Profesorul Herakles Polemarchakis, spre exemplu, a descoperit ca oraselul Larisa are mai multe masini Porsche Cayenne SUV per capita decat orice alt oras din lume, desi veniturile – declarate – ale locuitorilor sunt mai mult decat modeste. Necesitatea imbuntatirii sistemului de colectare de taxe si impozite este evidenta in toate aceste tari – insa nu are succes, cu atat mai mult pe buza unei noi recesiuni. In Spania s-au facut ceva mai multi pasi in sensul abordarii evaziunii fiscale – spre exemplu, au fost identificati 200.000 de indivizi care nu si-au declarat venitul din inchirierea proprietatilor, o sursa majora de evaziune fiscala.
Ceea ce nu se spune în astfel de materiale pe tema cauzelor crizei și ieșirii din crizã, este faptul cã cei mai mari evazioniști sunt BÃNCILE, adevãrații declanșatori ai crizei financiare actuale. 
Din ce în ce mai des auzim însã de “scoaterea la luminã a econimiei subterane”, sau “blocarea circuitelor financiare a banilor negri” . Cum se propune sã se facã asta, e deja o cu totul altã poveste. Soluția respectivã este de fapt SCOPUL pentru care a fost creatã criza: INTRODUCEREA MONEDEI ELECTRONICE, CONCOMITENT CU SCOATEREA DE PE PIAȚÃ A BANILOR FIZICI.
De ce ? Pentru ca stãpânii din umbrã ai planetei sã ne controleze în mod total viețile, prin controlul banilor. “Și nimeni nu mai putea cumpãra sau vinde nimic fãrã Semnul Fiarei”
Citiți vã rog și:

Louisiana: INTERZICEREA PLATII CASH pentru produsele la mana a doua

  SUEDIA, prima þarã FARA BANI LICHIZI? Ce bine le mai zicea parintele Paisie Aghioritul … VIDEO: Oficial, daca platesti CASH esti suspect de TERORISM. Locuitorii din Discovery Bay (California) nu vor mai putea plati cash serviciile publice … Inca un pas spre epoca FARA BANI LICHIZI: e-moneda Rebranduirea McDONALD’s: nu vor mai exista casieri, iar COMANDA SE VA FACE DIGITAL]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer