Colecivul a fost manã cereascã pentru media. Toatã țara a urmãrit emoționatã în blogosferã articolele și dezbaterile pe tema Colectivului: teorii ale consirației, mâini criminale incendiatoare, pedepse divine pentru ritualuri oculte satanice sau pur și simplu relatãri despre eveniment și mãrturii de la supraviețuitori.

Așa cum anticipam chiar din prima zi, inflamarea emoționalã a nației s-a topit rapid sub efectul “magiei sãrbãtorilor Crãciunului” iar uitarea s-a așternut peste povestea Colectivului.

Însã banii au rãmas. Țin minte cum, la doar douã sãptãmâni de la Colectiv, un proprietar de site de presã “liberã” își freca mâinile satisfãcut cu gândul la triplarea traficului de pe respectivul site – și implicit a veniturilor realizate din adsense și altele.

Recunosc, am câștigat și eu niște bani în perioada aia, datoritã creșterii traficului pe site cand am scris despre Colectiv. Diferența este cã eu n-am tras de subiect pentru trafic, pentru bani, pentru cã nu trãiesc din site – spre deosebire de alții.

Probabil cã traficul din perioada aia mi-a adus cam 14 dolari. Ce am fãcut cu ei ? Inițial m-am gândit sã îi donez victimelor, însã mi-am spus cã e prea puțin ca sã conteze și oricum intraserã târziu, când deja nu mai conta.

Așa cã mi-am spus cã în primul rând trebuia sã conteze pentru mine, sã fie o stavilã în calea uitãrii.

Și așa m-am decis sã cumpãr cu ei ceva care sã îmi aminteascã mereu cã nimeni nu este scutit de impermanențã și suferințã. Sã îmi aminteascã de necesitatea și urgența realizãrii spirituale. Ceva care sã îmi alimenteze motivația pentru a acționa în direcția dobândirii indestructibilei realizãri a stãrii de Budha.

Așa cã mi-am cumpãrat din banii de la Colectiv o micã bijuterie din argint – o cruce dublã dorje/vajra, pe care de atunci o port la gât, alãturi de cealaltã cruciulițã pe care o aveam deja.

Crucea vajra este consideratã un simbol al protecției. Vajra are multe interpretãri și înțelesuri însã la modul fundamental vajra este simbolul compasiunii tuturor Buddhașilor, a tuturor ființelor iluminate care au atins realizarea ultimã.

double vajra]]>

CategoryCauze Naţionale
Tags
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer