A fost un revelion confuz, dupã un an dureros, în care am pierdut persoane dragi. N-am avut pornirea sã organizez nimic, sã plec undeva, cum fãceam aproape în fiecare an. Iar aceastã pornire am vãzut-o la mulți dintre cunoscuții mei, marea lor majoritate petrecând acest revelion acasã, cu familiile, de parcã vechiul an ne-a golit de energie, de veselie, de speranțã.

Bucureștiul a fost pe frecvențã cu oamenii, în același ton trist. Fãrã marii corupți care sã organizeze spectacole în aer liber moca, Bucureștiul a fost lipsit de fastul revelioanelor din alți ani. Doar primarul Negoițã, pe care DNA-ul n-a apucat încã sã îl plaseze în arest la domiciliu, s-a mai încumetat în acest an sã organizeze pe bani publici un revelion, însã cu siguranțã cã o sã i se taie și lui maioneza și vom afla în lunile care vin cã l-a jecmãnit pe moș Crãciun sau a spart pușculița lui moș Vasile și a delapidat-o.

În aceastã atmosferã de cãcat, am ieșit împreunã cu celelalte sute de mii de bucureșteni dornici de mocangealã în parcul Titan, sã admirãm artificiile lui Negoițã.

Vestea bunã e cã în alea 5 minute de dinainte și de dupã artificii, am râs copios, ca niciodatã în alți ani, ceea ce probabil cã o fi vre-un semn bun, pentru cine crede în de-astea. Mi-au lipsit:

– discursul de anul nou a lui Ceaușescu/Iliescu/Constantinescu/Bãsescu/Johãnescu

– mesajul de anul nou cu premonițiile mereu ratate ale lui Gregorian Bivolaru

– zãpada de la revelionul de anul trecut

– câteva persoane dragi, pe care nu mai am nici mãcar cum sã le sun.

Per anamblu, pentru mine și familia mea 2015 a fost un an bun din toate punctele de vedere. Însã privind în jur, m-am simțit precum un om aflat în ochiul ciclonului unui uragan imens, care nu se mai terminã și distruge totul în jur. Anul trecut a fost un an cu multã suferințã colectivã, rãzboaie, vieți distruse, boli, sãrãcie și moarte. Nu știu cum va fi anul ce vine, însã îmi doresc mai puținã suferințã pentru cei din jurul meu. Cu Dumnezeu înainte ! La mulți ani tuturor, și o urare de bine din practica preliminariilor de pe linia Jonang.

bhodichitta]]>

CategoryCauze Naţionale
Tags
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer