Aveti mare grija la buzunare! Hotii s-au pus la punct cu ultima tehnologie si pot sa va fure banii de pe card, din mers. In pericol sunt, in primul rand, cardurile de ultima generatie, care pot fi citite usor cu niste dispozitive speciale.

Ca sa nu aveti probleme, specialistii va recomanda sa nu le tineti pur si simplu in portofel, ci sa le inveliti intr-o folie alimentara din aluminiu.
O noua generatie de carduri a aparut in buzunarele romanilor. Acestea scad si la jumatate timpul petrecut in fata casei de marcat.
carduri
Trebuie doar sa apropiati cardul contactless de dispozitivul de citit, fara sa mai introduceti PIN-ul. Astfel, plata se face in doar doua secunde. Ca sa nu platiti din greseala sume prea mari, vanzatorul poate sa va traga din cont numai 100 de lei. Exista insa si riscuri, spun specialistii. Elena Constantin, presedintele Asociatiei Examinatorilor de Fraude: “Dispozitivele de citit carduri pot fi folosite de hoti, le apropie de buzunarul in care tineti cardul, va citesc datele, ulterior cloneaza cardul si pot face plati cu cardul dumneavoastra“. Este si cazul lui Catalin, care are acum o gaura uriasa in cont. “S-au facut plati de 11.000 de lei cu cardul in Italia“, spune Catalin. Banca a recunoscut ca omul nu avea cum sa se teleporteze si ii va acoperi paguba. Cei care studiaza fenomenul furturilor de pe carduri vin cu un pont care va tine banii la adapost: inveliti cardul intr-o folie alimentara din aluminu. sursa: protv comentariu rapcea.ro: de aceea au renuntat britanicii la tehnologia RFID pentru documentele de identitate si pasapoarte. Pentru ca nu este sigura. Cu un simplu programel de pe google market si un telefon de ultima generatie, cu tehnologie NFC (near field communication), ti se poate accesa si goli/clona de la pasaport biometric pana la card bancar contactless. Evident, solutia propusa de promotorii Noii Ordini Mondiale nu va fi intoarcerea la banii lichizi – greu de urmarit si de controlat de Guvernarea Mondiala, ci noua generatie de cipuri nanometrice, cu tehnologie te tip “tatuaj”. Si totul doar pentru “siguranta” noastra…  
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer