Becurile economice vor fi inlocuite cu cele cu leduri, care consuma cu 90% mai putin curent si pot arde si 25 de ani pe www.incont.ro

Becurile economice care ne-au invadat casele, de multa ori cu lumina rece si neplacuta, vor intra si ele in istorie. Producatorii se pregatesc sa le schimbe, pentru ca o noua directiva a Comisiei Europene le va interzice. Becurile cu fluorescenta vor fi inlocuite de leduri, o noua tehnologie ecologica, fara mercur si cu un consum mult mai mic.
Introducem doua becuri de aceeasi luminozitate de la acelasi producator intr-un contor special: unul economic si unul cu led. Concluzia este ca becul economic consuma cu 10 la suta mai mult curent decat tehnologia cu led.
Repetam experimentul cu alte doua becuri din aceleasi tehnologii si cu aceeasi putere. Acesta este un bec cu led, iar acesta este unul economic. Diferenta se poate vedea cu ochiul liber, lumina becului economic este rece, neplacuta ochiului. In plus, desi ambele au cate 9 wati, becul economic produce 500 de lumeni, pe cand becul cu led produce si 900 de lumeni.
Asadar, becurile cu led consuma mai putin si sunt mai luminoase decat cele economice. Si par si mai sigure intrucat nu au in compozitie substante periculoase.
Momentul scoaterii becurilor cu mercur din productie va fi decis de Comisia Europeana in 2014. In magazine a aparut deja tehnologia led.
Becurile cu led contin in interiorul lampii o dioda, care consuma cu 90 la suta mai putin curent decat un bec cu filament. In plus pot arde si 25 de ani, cel putin asa sustin producatorii.
sursa: incont.ro
]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer