Zeitgeschehen im Fokus.– Jacques Baud, colonel al armatei elvețiene, expert în informații militare și adjunct NATO, analizează războiul din Ucraina: „Abordarea rusă a războiului este foarte diferită de cea a SUA”.

Zeitgeschehen im Fokus.- Colonel Baud, cunoașteți regiunea în care acum este război. Ce concluzii ați tras din ceea ce se întâmplă în Ucraina?

Cunosc destul de bine regiunea. Am fost la DFAE [Ministerul Afacerilor Externe elvețian] și, în numele lor, am fost detașat la NATO timp de cinci ani. Treaba mea era să combat proliferarea armelor letale, în această calitate am contribuit la programul din Ucraina după 2014. În plus, cunosc foarte bine Rusia, NATO și Ucraina datorită muncii mele anterioare în informații strategice. Vorbesc limba rusă și am acces la documente pe care puține persoane din Occident le citesc.

Sunteți un expert în situația din Ucraina. Activitatea profesională v-a dus în actuala regiune de criză. Cum percepeți ceea ce se întâmplă?

E o nebunie, ba chiar putem spune că există o adevărată isterie. Ceea ce mă surprinde, și chiar mă deranjează, este că nimeni nu se întreabă de ce rușii au lansat această operațiune. Nimeni nu vrea să susțină război și, cu siguranță, nici eu. Dar, în calitate de fost șef al „Politică și doctrină” la Departamentul ONU pentru Operațiuni de Menținere a Păcii din New York timp de doi ani, îmi pun mereu întrebarea: Cum ajungem la punctul de a începe un război?

Care a fost sarcina dvstră. la ONU?

ONU trebuia să înțeleagă cum se întâmplă războaiele, ce factori duc la pace și ce se poate face pentru a evita victimele sau cum se poate preveni războiul. Dacă nu înțelegi cum se întâmplă războiul, atunci nu poți găsi o soluție. Suntem exact în această situație. Fiecare țară impune propriile sancțiuni împotriva Rusiei și știm foarte bine că acest lucru nu duce nicăieri. Ceea ce m-a șocat în mod deosebit a fost declarația ministrului francez al economiei că vor să distrugă economia rusă cu scopul de a face poporul rus să sufere. O astfel de afirmație este indignantă.

Cum evaluați ofensiva rusă?

Atacarea unui alt stat contravine principiilor dreptului internațional. Dar de asemenea trebuie luat în consideratie și fundalul unei astfel de decizii. În primul rând, trebuie clarificat că Putin nu este nici nebun, nici deconectat de realitate. Este o persoană metodică și sistematică, adică foarte rusă. Cred că era conștient de consecințele operațiunii sale în Ucraina. În mod evident, a apreciat pe bună dreptate că dacă a efectuat o „mică” operațiune pentru a proteja populația din Donbass sau o operațiune „masivă” în favoarea populației din Donbas și a intereselor naționale ale Rusiei, consecințele ar fi aceleași.
Așa că a mers pe soluția supremă.

Care este obiectivul Rusiei?

Cu siguranță nu este îndreptat împotriva populației ucrainene. Putin a spus-o iar și iar. Se vede și în fapte. Rusia continuă să furnizeze gaz Ucrainei. Rușii nu au împiedicat asta. Nu au închis internetul. Nu au distrus centralele electrice și alimentarea cu apă. Deși, este posibil ca astfel de servicii să fi oprit în zonele de luptă. Dar abordarea războiului rusesc este foarte diferită de cea a americanilor, sunt exemplele din fosta Iugoslavie, Irak și Libia. Când țările occidentale au atacat aceste națiuni, au distrus mai întâi alimentarea cu apă și electricitate și toată infrastructura.

De ce procedează Occidentul în acest fel?

Abordarea occidentală, este necesar să o analizăm din punctul de vedere al doctrinei sale operaționale, se bazează pe ideea că dacă distrugi infrastructura, populația se va revolta împotriva „dictatorului” și vei putea scăpa de el. Aceasta a fost și strategia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când orașe germane precum Köln, Berlin, Hamburg, Dresda etc. au fost bombardate până la distrugere. Au vizat direct populația civilă, astfel încât să aibă loc o revoltă. Guvernul își pierde puterea din cauza unei revolte și tu câștigi războiul fără a-ți pune în pericol propriile trupe. Aceasta este teoria [practica este foarte diferită].

Care este abordarea rusă?

Este complet diferită. Și-au anunțat clar obiectivul. Ei vor „demilitarizarea” și „denazificarea” Ucrainei. Dacă urmăriți cu sinceritate situația, exact asta fac. Desigur, un război este un război și, din păcate, există întotdeauna morți în acest proces, dar este interesant de văzut ce spun cifrele. Vineri, 4 martie, ONU a raportat că 265 civili ucraineni au fost uciși. Seara, Ministerul rus al Apărării a stabilit numărul soldaților morți la 498. Aceasta înseamnă că există mai multe victime în rândul armatei ruse decât în ​​rândul civililor din partea ucraineană. Dacă acum compari asta cu Irakul sau Libia, atunci este exact opusul cu războaiele pe care Occidentul le declanșează.

Mass-media occidentală nu arată adevărul?

Nu. Presa noastră susține că rușii vor să distrugă totul, dar evident că nu este adevărat. De asemenea, sunt îngrijorat de felul în care presa noastră îl portretizează pe Putin, ei vorbesc ca și cum dintr-o dată „tiranul” ar fi decis să atace și să cucerească Ucraina. SUA au avertizat timp de câteva luni că va avea loc un atac surpriză, dar nu s-a întâmplat nimic. Într-adevăr, serviciile de informații și liderii ucraineni au negat în mod repetat astfel de avertismente americane. Privind îndeaproape rapoartele militare și pregătirile de pe teren, se poate vedea destul de clar că Putin nu avea intenția de a ataca Ucraina până la jumătatea lunii februarie.

De ce s-a schimbat asta? Ce s-a întâmplat?

Mai întâi trebuie să știi unele lucruri, altfel nu înțelegi. La 24 martie 2021, președintele ucrainean Zelensky a emis un decret prezidențial de reluare a Crimeei. Apoi a început să deplaseze armata ucraineană spre sud și sud-est, spre Donbass. De un an încoace, există o mare concentrare de trupe ucrainene la granița de sud a Ucrainei. Zelensky a susținut întotdeauna că rușii nu vor ataca Ucraina. Ministrul ucrainean al apărării a confirmat de asemenea acest lucru în mod repetat. În mod similar, șeful Consiliului de Securitate ucrainean a declarat în decembrie și ianuarie că nu există semne ale unui atac rusesc asupra Ucrainei.

A fost un truc?

Nu, și sunt sigur că Putin nu a vrut să atace Ucraina, a spus asta în repetate rânduri. Evident, au existat presiuni din partea SUA pentru a începe războiul. SUA nu sunt interesate de Ucraina însăși. Ceea ce doreau era să crească presiunea asupra Germaniei pentru a închide Nord Stream II. Au vrut ca Ucraina să provoace Rusia, iar dacă Rusia ar reacționa, Nord Stream II ar îngheța.

La un astfel de scenariu s-a făcut aluzie când Olaf Scholz a vizitat Washingtonul, iar Scholz în mod clar nu a vrut să-l accepte. Asta nu este doar părerea mea, sunt mulți diplomați americani care au înțeles-o astfel: unul dintre obiectivele principale a fost Nord Stream II și nu trebuie să uităm că această conductă a fost construită la cererea germanilor. Este în principiu un proiect german. Pentru că Germania are nevoie de mai mult gaz pentru a-și atinge obiectivele energetice și climatice.

De ce sunt SUA interesate de conflict?

Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial, politica SUA a fost întotdeauna aceea de a împiedica Germania și Rusia (sau URSS) să lucreze mai strâns împreună. Asta în ciuda faptului că germanii au o frică istorică de ruși. Dar aceste două țări sunt cele mai mari puteri din Europa. Din punct de vedere istoric, au existat întotdeauna relații economice între Germania și Rusia. Și SUA au încercat întotdeauna să evite asta. Nu trebuie uitat că, într-un război nuclear, Europa ar fi câmpul de luptă. Asta înseamnă că, într-un astfel de caz, interesele Europei și ale SUA nu ar fi neapărat aceleași. Aceasta explică de ce în anii 1980 Uniunea Sovietică a sprijinit mișcările de pace în Germania. O relație mai strânsă între Germania și Rusia ar face ca strategia nucleară a SUA să fie inutilă.

De ce SUA critică dependența energetică a Germaniei?

Este ironic faptul că SUA critică dependența energetică a Germaniei sau a Europei de Rusia. Rusia este al doilea cel mai mare furnizor de petrol din lume. SUA își cumpără petrolul în principal din Canada, apoi din Rusia, Mexic și Arabia Saudită. Aceasta înseamnă că SUA este parțial dependentă de Rusia. Acest lucru este valabil și pentru
motoarele lor de rachete, de exemplu. Asta nu deranjează SUA. Dar deranjează faptul că europenii sunt dependenți de Rusia.

În timpul Războiului Rece, Rusia, mai bine zis Uniunea Sovietică, a onorat întotdeauna toate contractele de gaze. Modul de gândire rusesc în această privință este foarte asemănător cu cel elvețian. Rusia are o mentalitate care respectă legea; se simte legat de reguli la fel ca Elveția. Nu înseamnă că nu au emoții, dar atunci când sunt stabilite reguli, le respectă. În timpul Războiului Rece, Uniunea Sovietică nu a făcut niciodată o legătură între comerț și politică. În acest sens, disputa legată de Ucraina este preponderent politică.

Potrivit lui Brzezinski, Ucraina ar fi cheia pentru a domina Eurasia. Ce rol joacă această teorie în acest război?

Brzezinski a fost, fără îndoială, un mare gânditor și încă influențează gândirea strategică a SUA. Dar nu cred ca acest aspect să fie cheie în special în această criză. Ucraina este cu siguranță importantă. Dar întrebarea cine domină sau controlează Ucraina nu este punctul principal aici. Rușii nu vor să controleze Ucraina. Problema Ucrainei pentru Rusia, ca și pentru alte țări, este strategică.

Ce înseamnă asta?

În toate discuțiile care se desfășoară peste tot, problemele cruciale sunt ignorate. Lumea vorbește despre arme nucleare, dar parcă s-ar uita la un film. Realitatea este ceva diferit. Rușii vor să stabilească o distanță între forțele militare ale NATO și Rusia. Puterea NATO nu este alta decât puterea nucleară americană. Aceasta este esența NATO. Când lucram la NATO, Jens Stoltenberg – pe atunci șeful meu – spunea: „NATO este o putere nucleară”. Astăzi, SUA și-au desfășurat sistemele de rachete în Polonia și România, care includ sisteme de lansare MK-41.

Acestea sunt arme defensive?

SUA, desigur, spun că sunt pur defensive. De fapt, se pot trage rachete antibalistice din aceste lansatoare. Dar pot lansa și rachete nucleare cu același sistem. Aceste rampe sunt la doar câteva minute de Moscova. Dacă într-o situație de tensiune crescută în Europa rușii detectează, cu imagini din satelit sau informații, activități pe aceste platforme care indică pregătiri pentru o lansare, vor aștepta până vor fi lansate rachete nucleare spre Moscova?

Desigur că nu. Ei ar lansa imediat o lovitură preventivă. Toată această situație s-a înrăutățit după ce SUA s-au retras din Tratatul ABM [Tratatul de Rachete Anti- balistice]. Conform acestui Tratat, sistemele de acest tip nu puteau fi implementate în Europa. Ideea a fost tocmai de a menține un anumit timp de reacție în cazul unei confruntări. Asta pentru că pot apărea erori neintenționate.

Am avut așa ceva în timpul Războiului Rece. Cu cât distanța dintre rachetele nucleare este mai mare, cu atât ai mai mult timp pentru a reacționa. Dacă rachetele sunt desfășurate prea aproape de teritoriul Rusiei, Rusia nu va avea timp să reacționeze în cazul unui atac și riscă să intre în război nuclear mult mai repede. Acest lucru afectează toate țările vecine. Sovieticii, la vremea lor, și-au dat seama de acest lucru, motiv pentru care au creat Pactul de la Varșovia.

Mai întâi a fost NATO… NATO a fost fondată în 1949, iar Pactul de la Varșovia doar șase ani mai târziu. Motivul a fost reînarmarea RFG și intrarea ei în NATO în 1955. Dacă te uiți la harta din 1949, poți vedea un decalaj foarte mare între puterea nucleară a NATO și cea a URSS. Pe măsură ce NATO a avansat spre granița cu Rusia, incluzând Germania, Rusia a reacționat cu Pactul de la Varșovia. La acea vreme, țările din Europa de Est erau deja toate comuniste și sub controlul propriilor partide comuniste. URSS a vrut să aibă o centură de siguranță în jurul ei, așa că a creat Pactul de la Varșovia. A vrut să mențină un „glacis” (apărare fortificată), astfel încât să poată duce un război convențional cât mai mult timp posibil. Asta a fost ideea: să faci un război convențional cât mai lung și să eviți să intri în nuclear.

Continuă să fie așa și astăzi?

După Războiul Rece, strategia nucleară a fost oarecum uitată. Securitatea nu mai era o chestiune de arme nucleare. Războiul din Irak, războiul din Afganistan au fost războaie cu arme convenționale, iar dimensiunea nucleară era scoasă din vedere. Dar rușii nu au uitat. Ei gândesc strategic. În acel moment, am vizitat Statul Major al Academiei Voroșilov din Moscova. Acolo puteai vedea cum gândesc oamenii. Ei gândesc strategic, așa cum ar trebui să se gândească în vremuri de război.

Se întâmplă asta astăzi?

Astăzi se poate vedea foarte clar. Oamenii lui Putin gândesc strategic. Rușii au gândire strategică, gândire operațională și gândire tactică. Țările occidentale, așa cum am văzut în Afganistan sau Irak, nu au nicio strategie.

Aceasta este exact problema pe care o au francezii în Mali. Mali le-a cerut acum să părăsească țara, pentru că francezii ucid populația fără o strategie și fără un obiectiv strategic. Cu rușii este cu totul altceva, ei gândesc strategic. Au un scop. La fel este și cu Putin.

În presa noastră ni se spune că Putin a pus în joc arme nucleare. Ați auzit și dvstră. asta?

Da, Vladimir Putin și-a pus forțele nucleare pe nivelul de alertă 1 pe 27 februarie. Dar aceasta este doar jumătatea poveștii. Pe 11 și 12 februarie a avut loc conferința de securitate la München. Zelensky era acolo. El a indicat că dorește să achiziționeze arme nucleare. Acest lucru a fost interpretat ca o potențială amenințare și semaforul roșu s-a aprins la Kremlin.

Pentru a înțelege, trebuie să ne amintim Acordul de la Budapesta din 1994.

Era vorba despre distrugerea rachetelor nucleare pe teritoriul fostelor republici sovietice, lăsând doar Rusia ca putere nucleară. De asemenea, Ucraina a predat Rusiei arme nucleare în schimbul inviolabilității granițelor sale. Când Crimeea s-a întors la Rusia în 2014, Ucraina a spus că nu va respecta acordul din 1994.

Să revenim la armele nucleare. Ce a spus de fapt Putin ?

Dacă Zelensky ar dori să recupereze armele nucleare, asta ar fi cu siguranță inacceptabil pentru Putin. Dacă are arme nucleare chiar la graniță, există foarte puțin timp de avertizare. În cadrul conferinței de presă de după vizita lui Macron, Putin a spus clar că, dacă distanța dintre NATO și Rusia este mică, acest lucru ar putea duce la complicații fără ca noi să ne dăm seama.

Dar elementul decisiv a fost la începutul operațiunii împotriva Ucrainei, când ministrul francez de externe l-a amenințat pe Putin declarând că NATO este o putere nucleară. Putin a reacționat ridicând nivelul de alertă al forțelor sale nucleare. Presa noastră, desigur, nu a menționat acest lucru. Putin este un realist; El este cu picioarele pe pământ și are un scop.

Ce l-a determinat pe Putin să intervină militar acum?

Pe 24 martie 2021, Zelensky a emis un decret prezidențial pentru a recuceri Crimeea prin forță. A început pregătirile pentru a face acest lucru. Dacă aceasta a fost adevărata lui intenție sau pur și simplu o manevră politică, nu știm. Ceea ce am văzut, însă, este că a întărit masiv armata ucraineană în regiunea Donbass și la sud spre Crimeea.

Desigur, rușii erau conștienți de această concentrare de trupe. În același timp, NATO a desfășurat exerciții de amploare între Marea Baltică și Marea Neagră. De înțeles, acest lucru i-a determinat pe ruși să reacționeze. Au realizat exerciții în districtul militar de sud. Lucrurile s-au calmat după aceea, iar în septembrie Rusia a efectuat exercițiile de mult planificate „Zapad 21”. Aceste exerciții se țin la fiecare patru ani. La sfârșitul exercițiilor, unele trupe au rămas în apropierea Bielorusiei. Acestea erau unități ale Districtului Militar de Est. Cea mai mare parte a echipei rămasă acolo s-a păstrat pentru o mare manevră planificată cu Bielorusia la începutul acestui an.

Cum a reacționat Occidentul la asta?

Europa și în special SUA au interpretat acest lucru ca o întărire a capacităților ofensive împotriva Ucrainei. Experții militari independenți, dar și șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, au declarat că nu aveau loc pregătiri pentru război în acel moment. Echipa lăsată de Rusia în octombrie nu era destinată unei operațiuni ofensive.

Cu toate acestea, așa-zișii experți militari occidentali, în special în Franța, au interpretat acest lucru ca pregătiri pentru război și au început să-l desemneze pe Putin drept nebun. Așa a evoluat situația de la sfârșitul lunii octombrie 2021 până la începutul acestui an. Modul în care SUA și Ucraina au comunicat cu privire la această problemă a fost foarte contradictoriu. SUA au avertizat despre o ofensivă planificată, în timp ce Ucraina a negat-o. Era un dus și întors permanent.

OSCE a raportat că Donbass a fost bombardat în februarie anul acesta. Ce sa întâmplat în februarie?

La sfârșitul lunii ianuarie, situația părea să evolueze. SUA au vorbit cu Zelensky și au fost observate mici schimbări. De la începutul lunii februarie, SUA vorbesc despre un atac rusesc iminent și încep să răspândească scenarii de atac. Antonio Blinken, de la Consiliul de Securitate al ONU, explică cum s-ar desfășura un atac rusesc, conform informațiilor americane.

Acest lucru ne amintește de situația din 2002/2003 înainte de atacul asupra Irakului. Și acolo, explicațiile date de SUA ar fi fost bazate pe analize de informații. După cum știm nu era adevărat, Irakul nu avea arme de distrugere în masă. De fapt, CIA nu a confirmat această ipoteză. Drept urmare, Donald Rumsfeld nu s-a bazat pe CIA, ci pe un mic grup confidențial din cadrul Departamentului Apărării, care fusese special creat pentru a se sustrage analizelor CIA.

De unde provin acele informații?

În contextul ucrainean, Blinken a făcut exact același lucru. În toată discuția care a precedat ofensiva rusă se observă absența totală a analizelor CIA și a agențiilor de inteligență occidentale. Tot ce ne-a spus Blinken provine de la o echipă pe care el însuși a înființat-o, „Tiger Team”. Scenariile care ni s-au prezentat nu au venit dintr-o analiză de intelligence, ci de la experți autodesemnați care au inventat un scenariu cu agendă politică.

Așa s-a născut zvonul că rușii erau pe cale să atace. Așa că pe 16 februarie, Joe Biden a spus că știa că rușii sunt pe punctul să atace. Dar când a fost întrebat de unde știe asta, el a răspuns că SUA au capacități de inteligență foarte bune, ca să nu mai vorbim de CIA sau de Biroul Național de Informații.

Deci, s-a întâmplat ceva pe 16 februarie?

În acea zi, a existat o creștere exagerată a încălcărilor de încetare a focului de către armata ucraineană de-a lungul liniei de încetare a focului, așa-numita „linie de contact”. Întotdeauna au existat încălcări în ultimii opt ani, dar din 12 februarie, creșterea a fost enormă, inclusiv explozii, în special în regiunile Donețk și Lugansk. Știm acest lucru deoarece misiunea OSCE din Donbass a raportat-o. Aceste rapoarte pot fi citite în „Rapoartele zilnice” ale OSCE.

Care a fost scopul armatei ucrainene?

Aceasta a fost, fără îndoială, faza inițială a unei ofensive împotriva Donbass. Când focul de artilerie s-a intensificat, autoritățile ambelor republici au început să evacueze populația civilă spre Rusia. Într-un interviu, Serghei Lavrov a menționat peste 100.000 refugiați. În Rusia, aceasta a fost văzută ca începutul unei operațiuni la scară largă.

Care au fost consecințele?

Această acțiune a armatei ucrainene a declanșat totul. Din acel moment, lui Putin i-a fost clar că Ucraina urma să efectueze o ofensivă împotriva celor două republici. Pe 15 februarie, parlamentul rus, Duma, adoptase o rezoluție prin care propunea recunoașterea independenței acestor republici. La început Putin nu a reacționat, dar pe măsură ce atacurile s-au intensificat, a decis pe 21 februarie să răspundă pozitiv solicitării parlamentare.

De ce a făcut Putin acest pas?

În acea situație, nu a avut de ales decât să o facă, pentru că poporul rus nu ar fi înțeles că nu a făcut nimic pentru a proteja populația rusofonă din Donbass. Pentru Putin i-a fost clar că, fie că va interveni doar pentru a ajuta republicile populare sau pentru a invada întreaga Ucraine, Occidentul va reacționa și cu sancțiuni masive. Într-un prim pas, a recunoscut independența celor două republici, apoi, în aceeași zi, a încheiat tratate de prietenie și cooperare cu fiecare dintre ele. De atunci, putea invoca articolul 51 din Carta Națiunilor Unite, care i-a permis să intervină în sprijinul celor două republici în cadrul apărării colective și al legitimei apărări. Astfel a creat baza legală pentru intervenția sa militară.

Dar nu numai că a ajutat republicile, a atacat și toată Ucraina?

Putin a avut două opțiuni: în primul rând, pur și simplu să ajute Donbasul vorbitor de limbă rusă împotriva ofensivei militare ucrainene; în al doilea rând, să efectueze un atac mai profund în toată Ucraina pentru a-i neutraliza capacitățile militare. A mai ținut cont de faptul că, orice ar fi făcut, ar fi plouat sancțiuni asupra lui. De aceea a optat clar pentru varianta
maximă; cu toate acestea, trebuie menționat că Putin nu a spus niciodată că vrea să preia Ucraina. Obiectivele sale sunt clare: demilitarizarea și denazificarea.

Care este fondul acestor obiective?

Demilitarizarea este de înțeles, întrucât Ucraina și-a adunat întreaga armată în sud, între Donbass și Crimeea. O operațiune rapidă i-ar permite să încerce aceste trupe. Așa s-a întâmplat și o mare parte din armata ucraineană este în prezent înconjurată într-un buzunar mare în regiunea Donbass, între Slaviansk, Kramatorsk și Severodonetsk. Rușii l-au înconjurat și sunt în proces de neutralizare. Acum, referitor la așa-zisa denazificare, când rușii spun asta nu este o frază goală. Pentru a compensa lipsa de încredere a armatei ucrainene, țara a construit forțe paramilitare puternice din 2014, inclusiv, de exemplu, notoriul regiment Azov. Dar mai sunt multe. Există un număr mare de aceste grupuri care se află sub comanda Ucrainei, dar nu sunt alcătuite exclusiv din ucraineni. Regimentul Azov, de exemplu, cuprinde 19 naționalități, inclusiv franceze, elvețiene etc. Este o adevărată legiune străină. În total, aceste grupuri de extremă dreapta numără aproximativ 100.000 de luptători, potrivit Reuters.

De ce există atât de multe organizații paramilitare în Ucraina?

În 2015/2016 am fost în Ucraina cu NATO. Ucraina avea o mare problemă, rămâneau fără soldați, pentru că armata ucraineană a avut multe victime din cauza acțiunilor non-combat. Au avut victime din cauza sinuciderilor și a problemelor cu alcoolul. Au avut dificultăți în a găsi recruți. Mi s-a cerut să ajut datorită experienței mele cu ONU. Așa că am fost de câteva ori în Ucraina. Ideea principală era că armata nu avea credibilitate în rândul populației și nici măcar în cadrul forțelor armate. De aceea, Ucraina a promovat și dezvoltat din ce în ce mai mult forțele paramilitare. Sunt fanatici conduși de extremismul de dreapta.

De unde vine acest extremism de dreapta?

Originile sale datează din anii 1930. După anii de foamete extremă, care au intrat în istorie sub numele de Holodomor, a apărut o rezistență la puterea sovietică. Pentru a finanța modernizarea URSS, Stalin confiscase recoltele, provocând foamete. NKVD, precursorul KGB-ului (care era în același timp Ministerul Afacerilor Interne și Securității), a implementat această politică. NKVD a fost organizat pe o bază teritorială, iar în Ucraina erau mulți evrei în cele mai înalte posturi superioare de comandă.

Ca urmare, totul a fost confundat într-o singură ideologie: ură pentru comuniști, ură pe ruși și ură pe evrei. Primele grupuri de extremă dreapta datează din această perioadă și încă există. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, germanii aveau nevoie de aceste grupuri, cum ar fi OUN (Organizația Naționalistă Ucraineană) a lui Stephan Bandera și Armata Insurgenților Ucraineni. Naziștii au folosit aceste organizații pentru a lupta în spatele sovietic.

La acea vreme, forțele celui de-al Treilea Reich erau văzute ca eliberatoare, cum ar fi Divizia a 2-a blindată SS, „Das Reich”, care eliberase Harkovul de sovietici în 1943 și este sărbătorită și astăzi în Ucraina. Epicentrul geografic al acestei rezistențe de extremă dreaptă a fost la Lvov, astăzi Lviv, în fosta Galiție. Această regiune avea chiar „propria” a 14-a Divizie SS Panzer Grenadier din Galicia, o divizie SS integral ucraineană.

ONU s-a format în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a supraviețuit perioadei sovietice?

După al Doilea Război Mondial, inamicul era Uniunea Sovietică. URSS nu reușise să elimine complet aceste mișcări antisovietice în timpul războiului. SUA, Franța și Marea Britanie și-au dat seama că ONU ar putea fi de folos și au susținut-o să lupte împotriva URSS cu sabotaj și arme. Până la începutul anilor 1960, insurgenții ucraineni au fost sprijiniți de Occident prin operațiuni clandestine precum Aerodynamic, Valuable, Minos, Capacho și altele.

De atunci, Ucraina a menținut o relație strânsă cu Occidentul și NATO. Astăzi, slăbiciunea armatei ucrainene a dus la folosirea trupelor fanatice de dreapta. Cred că termenul de neo-nazi nu este pe deplin corect, deși au idei foarte asemănătoare, poartă simbolurile, sunt violenți și antisemiți.

După 2014, au fost semnate două acorduri pentru a pacifica situația din Ucraina. Care este sensul acordurilor în contextul litigiului actual?

Da, acest lucru este important de înțeles, pentru că încălcarea acestor două acorduri a dus practic la războiul de astăzi. Din 2014, se presupune că a existat o soluție a conflictului, această soluție era în acordurile de la Minsk.

În septembrie 2014, armata ucraineană nu a mai putut face față conflictului, deși a fost sfătuită de NATO. A eșuat în mod regulat. De aceea, a trebuit să se angajeze în acordurile de la Minsk I din septembrie 2014. A fost un acord între guvernul ucrainean și reprezentanții celor două republici autoproclamate Donețk și Lugansk, cu garanți europeni și ruși.

Cum a avut loc nașterea acestor două republici?

Pentru a înțelege, trebuie să ne întoarcem puțin în această poveste. În toamna anului 2013, UE dorea să încheie un acord comercial și economic cu Ucraina. UE oferea Ucrainei o garanție de dezvoltare cu subvenții, cu exporturi și importuri etc. Autoritățile ucrainene au vrut să încheie afacerea. Dar aceasta avea o problemă serioasă, industria și agricultura ucraineană erau orientate spre Rusia. De exemplu, ucrainenii dezvoltau motoare pentru avioanele rusești, nu pentru avioanele europene sau americane. Deci orientarea generală a industriei a fost Est, nu Vest. În ceea ce privește calitatea, Ucraina cu greu ar putea concura cu piața europeană. Prin urmare, autoritățile au dorit să coopereze cu UE menținând relațiile economice cu Rusia.

Ar fi fost posibil?

La rândul ei, Rusia nu a avut nicio problemă cu planurile Ucrainei. Dar a vrut să-și mențină relațiile economice cu Ucraina. Prin urmare, a propus înființarea unui grup de lucru tripartit care să întocmească două acorduri: unul dintre Ucraina și UE și unul dintre Ucraina și Rusia. Scopul a fost să acopere interesele tuturor părților. Dar Uniunea Europeană, prin Barroso, a cerut Ucrainei să aleagă între Rusia și UE. Ucraina a cerut timp să se gândească la o soluție. După aceea, UE și SUA nu au jucat corect.

De ce?

Presa occidentală titra: „Rusia face presiuni asupra Ucrainei să împiedice tratatul cu UE”. Nu era adevărat. Acesta nu a fost cazul. Guvernul ucrainean a continuat să-și arate interesul față de tratatul cu UE, dar pur și simplu a dorit mai mult timp pentru a lua în considerare soluții la această situație complexă. Dar mass-media europeană nu a spus acest lucru. Zilele următoare, extremiști de dreapta din vestul țării au apărut pe Maidan din Kiev. Tot ce s-a întâmplat acolo cu aprobarea și sprijinul Occidentului este cu adevărat groaznic. Dar a detalia totul aici este prea mult pentru a fi explicat într-un interviu.

Ce s-a întâmplat după ce Ianukovici, președintele ales democratic, a fost răsturnat?

Noul guvern provizoriu – apărut în urma loviturii de stat naționaliste de extremă-dreapta -, ca prim act oficial, a schimbat legea lingvistică în Ucraina. Aceasta arată că lovitura de stat nu a avut nicio legătură cu democrația, ci a fost produsul ultranaționaliștilor care au organizat revolta.

Această modificare legislativă a declanșat o furtună în regiunile de limbă rusă. Au fost organizate mari demonstrații în toate orașele din sudul rusofon, la Odesa, Mariupol, Donețk, Lugansk, Crimeea etc. Autoritățile ucrainene au reacționat brutal, reprimând cu armata. Au fost proclamate pentru scurt timp republici autonome la Odesa, Harkov, Dnepropetrovsk, Lugansk și Donețk. S-a luptat cu o brutalitate extremă și în cele din urmă au rămas două: Donețk și Lugansk, care s-au proclamat republici autonome.

Cum și-au legitimat statutul?

Au făcut referendum în mai 2014, pentru a avea autonomie, iar acest lucru este foarte, foarte important. Dacă te uiți la mass-media din ultimele luni, se vorbește doar despre „separațiști”. Dar este o minciună: mass-media occidentală a vorbit mereu despre separatiști, dar acest lucru este fals, autonomia în interiorul Ucrainei a fost menționat clar în referendumuri. Aceste republici doreau un fel de soluție elvețiană, ca să spunem așa. După ce oamenii au votat favorabil pentru autonomie, autoritățile au cerut recunoașterea republicilor de către Rusia, dar guvernul Putin a refuzat.

Crimeea nu are nicio legătură cu asta?

De obicei uităm că Crimeea era independentă, chiar înainte ca Ucraina să devină independentă. În ianuarie 1991, în timp ce Uniunea Sovietică încă exista, Crimeea a organizat un referendum care a fost gestionat de la Moscova și nu de la Kiev. Astfel a devenit o Republică Socialistă Sovietică Autonomă. Ucraina nu a organizat propriul referendum de independență decât șase luni mai târziu, în august 1991. La acea vreme, Crimeea nu era considerată parte a Ucrainei. Dar Ucraina nu a acceptat acest lucru.

Între 1991și 2014 a existat o luptă constantă între cele două entități. Crimeea avea propria constituție cu propriile sale autorități. În 1995, încurajată de Memorandumul de la Budapesta, Ucraina a răsturnat guvernul Crimeei cu forță militară și i-a abrogat constituția. Dar acest lucru nu este menționat niciodată, deoarece ar arunca o lumină complet diferită asupra dezvoltării actuale.

Ce dorea populația din Crimeea?

De fapt, locuitorii Crimeei se considerau independenți. Decretele impuse de la Kiev au fost în totală contradicție cu referendumul din 1991 și explică de ce Crimeea a organizat un nou referendum în 2014, după ce noul guvern ultra-naționalist a venit la putere în Ucraina. Rezultatul lui a fost foarte asemănător cu cel din 30 de ani înainte.

După referendum, Crimeea a cerut aderarea la Federația Rusă. Nu Rusia a cucerit Crimeea, ci oamenii au autorizat autoritățile lor să ceară Rusiei să le primească. În tratatul de prietenie dintre Rusia și Ucraina semnat în 1997, Ucraina a garantat diversitatea culturală a minorităților din țară. Când limba rusă a fost interzisă ca limbă oficială în februarie 2014, acel tratat a fost încălcat.

Persoanele care nu știu toate acestea riscă să judece greșit situația?

Mi se pare că, de altfel, autonomia republicilor Donbass era garantată în Acordurile de la Minsk. Erau garanți, pe partea ucraineană Germania și Franța și Rusia pe partea autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk. Ei au jucat acest rol în cadrul OSCE. UE nu a fost implicată, a fost o problemă OSCE. Imediat după Acordurile de la Minsk I, Ucraina a lansat o operațiune împotriva celor două republici autonome. Guvernul ucrainean a ignorat complet acordul pe care tocmai îl semnase. Armata ucraineană a suferit o altă înfrângere totală la Debaltsevo. A fost o topire.

S-a întâmplat acest lucru și cu sprijinul NATO?

Da, și ne întrebăm ce au făcut consilierii militari NATO pentru că forțele armate ale rebelilor au învins total armata ucraineană. Acest lucru a condus la un al doilea acord, Minsk II, semnat în februarie 2015, care a stat la baza unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU. Prin urmare, acest acord era obligatoriu conform dreptului internațional și trebuia implementat.

A fost monitorizat și de ONU?

Nu, nimănui nu i-a păsat și, în afară de Rusia, nimeni nu a cerut respectarea acordului de la Minsk II. Brusc, se vorbea doar despre formatul Normandia. Dar asta nu avea sens. Acest „format” a luat naștere cu ocazia sărbătoririi Zilei Z din iunie 2014. Au fost invitați foști protagoniști ai celui de-al Doilea Război Mondial, șefi de stat aliați, precum și Germania și Ucraina. În formatul Normandiei erau reprezentați doar șefii de stat, republicile autonome nu erau în mod evident prezente. Ucraina nu a vrut niciodată să vorbească cu reprezentanții de la Lugansk și Donețk. Dar dacă citești acordurile de la Minsk, vezi imediat că ar fi trebuit organizat un referendum pentru ca constituția ucraineană să fie schimbată (în sens federal). Acest proces intern a fost împiedicat de guvernul ucrainean.

Dar, ucrainenii de asemenea au semnat acordul…

Da, dar Ucraina a decis să dea vina pe Rusia pentru problema sa internă. Ucrainenii au susținut că Rusia a atacat Ucraina și că aceasta a fost sursa problemelor. Dar, pentru noi toți cei care am vizitat țara, era clar că era o problemă domestică. Din 2014, monitorii OSCE nu au văzut niciodată unități militare rusești. Ambele acorduri sunt foarte clare și precise: soluția trebuie găsită în interiorul Ucrainei. Era vorba despre acordarea unei anumite autonomii în interiorul țării și doar Ucraina putea rezolva această problemă. Nu avea nicio legătură cu Rusia.

Pentru asta a fost nevoie de o ajustare a constituției?

Da, exact, dar nu s-a făcut. Ucraina nu a făcut niciun pas în acest sens. Nici membrii Consiliului de Securitate al ONU nu s-au angajat.

Cum s-a comportat Rusia?

A a dorit ca Acordurile de la Minsk să fie implementate. Nu și-a schimbat niciodată poziția timp de opt ani. În cei opt ani au avut loc mai multe încălcări ale frontierei, bombardamente de artilerie etc., dar Rusia nu a pus niciodată la îndoială îndeplinirea acordurilor.

Cum a procedat Ucraina?

Ucraina a promulgat o lege la începutul lunii iulie a anului trecut. Era o lege care acorda diferite drepturi cetățenilor în funcție de originea lor etnică. Această legislație amintește foarte mult de Legile rasiale de la Nürnberg din 1935. Numai ucrainenii adevărați au drepturi depline, în timp ce alții au drepturi limitate.

Imediat după aceasta, Putin a scris un articol în care explică geneza istorică a Ucrainei. El a criticat faptul că se poate face o distincție între etnicii ucraineni și ruși. El a scris articolul ca răspuns la acea lege. Dar, în Europa, acest lucru a fost interpretat ca însemnând că el nu a recunoscut Ucraina ca stat și că articolul său a căutat să justifice o posibilă anexare a Ucrainei. În Occident, lumea crede asta, iar cei care au citit articolul lui Putin se pot număra pe degetele unei mâini. Este evident că în Occident obiectivul a fost de a oferi o imagine a lui Putin cât mai negativă. Am citit articolul; are perfect sens.

Ce așteptau rușii de la Putin?

Sunt mulți ruși în Ucraina. Putin a trebuit să spună ceva. Nu ar fi fost corect ca poporul său (și din punctul de vedere al dreptului internațional) să nu spună nimic în fața unei legi discriminatorii împotriva rușilor ucraineni. Toate aceste mici detalii sunt o parte
importantă a conflictului, altfel nu înțelegem ce se întâmplă. Acesta este singurul mod de a pune în perspectivă comportamentul lui Putin și de a vedea mecanismele care au dus la război. Nu pot spune dacă Putin este bun sau rău. Dar judecata pe care o facem despre el în Occident se bazează în mod clar pe elemente false.

Ce părere aveți despre reacția Elveției, cu sfârșitul neutralității?

Este un dezastru. Rusia a întocmit o listă cu 48 de „state ostile”, iar Elveția se află și ea în listă. Aceasta este cu adevărat o schimbare de epocă, dar pentru care propria Elveția este responsabilă. Elveția a fost întotdeauna „personajul de la mijloc”. Am facilitat dialogul cu toate statele și am avut curajul să fim „la mijloc”. Există isterie în privința sancțiunilor. Rusia este foarte bine pregătită pentru această situație, va avea de suferit, dar este pregătită să reziste impactului ei. Totuși, principiul sancțiunilor este total greșit. Astăzi, sancțiunile au înlocuit diplomația.

Am văzut-o cu Venezuela, cu Cuba, Irak, Iran etc. Aceste state nu au făcut altceva decât să aibă o politică care nu place SUA, aceasta a fost greșeala lor „fatală”. Când văd că sportivii cu dizabilități au fost suspendați de la Jocurile Paralimpice, nu mai am cuvinte. Este total nepotrivit. Afectează persoanele individuale, este pur și simplu pervers. Este la fel de crud ca atunci când ministrul francez de externe spune că poporul rus trebuie să sufere sancțiuni. Cine spune asta nu are onoare în ochii mei. Nu este nimic pozitiv în a începe un război, dar a reacționa așa este doar rușinos.

Ce credeți când lumea iese în stradă împotriva războiului din Ucraina?

Mă întreb: ce face războiul din Ucraina să fie mai rău decât războiul împotriva Irakului, Yemenului, Siriei sau Libiei? În aceste cazuri știm că nu au existat sancțiuni împotriva agresorului, Statele Unite. Cine manifestă pentru Yemen? Cine a demonstrat pentru Libia, cine a demonstrat pentru Afganistan? Nu știm de ce au fost SUA în Afganistan. Știu din surse de inteligență că nu a existat niciodată un indiciu clar că Afganistanul sau Osama bin Laden ar fi fost implicați în atacurile din 11 septembrie, dar oricum am intrat în război în Afganistan.

De ce?

Pe 12 septembrie 2001, imediat după atacurile teroriste, SUA au decis să riposteze și să bombardeze Afganistanul. Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene SUA a spus că nu există suficiente ținte în Afganistan. La care secretarul Apărării a răspuns: „Dacă nu avem suficiente ținte în Afganistan, vom bombarda Irakul”. Nu eu am inventat asta, sunt surse, documente și persoane care au fost acolo. Aceasta este realitatea, dar propaganda și manipularea ne înclină permanent spre partea „corectă”.

Prin răspunsurile sale, credeți că Occidentul de multă vreme pune lemn pe foc și provoacă Rusia. Cu toate acestea, aceste provocări sunt rareori raportate în mass-media și Putin este portretizat ca un bellicist, un monstru?

Bunicul meu era francez, a fost soldat în Primul Război Mondial. Mi-a spus adesea cum a început acest război, a fost produsul stimulării isteriei în masă. Isteria, manipularea și comportamentul necugetat al politicienilor occidentali sunt foarte asemănătoare cu ceea ce se întâmpla în 1914 și sunt foarte îngrijorat de asta. Când văd cum țara noastră neutră nu mai este capabilă să ia o poziție independentă față de UE și SUA, îmi este rușine. Trebuie să avem capul limpede, rațional și să cunoaștem faptele din spatele mașinațiilor mass-media.

Karen Smith din Alerta Digital

Categoryinternational
 1. April 24, 2022

  Tu inca nu intelegi ca urmezi pe motiv ca Iliescu avea frati ilegitimi la Moscova.

 2. April 25, 2022

  Adevăratul motiv pentru conflictul din Ucraina ecce unul pe care numai adevărații analiști îl cunoaște: Kunt Futin se simțea amenințat de super talentatul Zelensky deoarece știa că la o confruntare civilizată el defapt nici nu ar putea participa datorită handicapului devastator de care suferă. Lipsa de dragoste părintească din copilărie, sau posibil cea frățească, l-a lăsat cu sechele ireparabile și el pur și simplu nu poate înțelege că care ecce treaba și cum se desfășoară o competiție altfel decât una barbară.
  Astfel bestia jmecheră care se maimuțărește precum o ființă umană l-a prins pe Zelensky în capcana acestui conflict clasic și îi trage cu sălbăticie șuturi primitive în kur…
  Josnic!
  Slava Ukraine!

  https://youtu.be/oua0Puihrkc

  • May 3, 2022

   Nu inteleg de ce esti atat de limitat sa nu pricepi ca nu tie ti-am luat apararea in fata lui Bivolaru.
   Ti-ai adus si colegul de barfe ca matsaind si la MR si la mine sa credeti ca schimbati ceva din trecut. Nu se poate! Intelege acest lucru! Ai fost si esti absent. Apoi nici MR, nici eu nu dam timpul indarat. Te rog sa pricepi ca sageata timpului e una si nici zeii nu ruleaza timpul de la efecte indarat la cauze.
   Plecati amandoi pe calea voastra si nu mai starniti apele ca se ridica rahatii depozitati jos catre in sus! Nu obtii nimic!!! Daca alegi sa mananci rahati, asta e doar alegerea ta!

 3. April 27, 2022

  Eu n-am nimic impotriva faptului ca ai simpatii pentru cei bogati. Absolut nimic!
  Numai ca gandeste-te si tu! Daca erai primul caruia ii venea in minte sa-i linguseasca in speranta ca primeste, asta s-ar fi intamplat mult mai multor altora inaintea ta. Chiar si decedata avea chestia asta ca sa slujeasca lui Trump ca ii da el bani, o invata cum sa-i faca, chestii de-astea de master si sclav si orbire totala in fata banilor.
  Si daca nu-ti da? Nu era mai bine atunci daca iti slujeai tie si lui Dumnezeu adica ramaneai in adevar? In plus, atunci cand careva te aude ca esti budist, cam isi ia zborul de pe langa tine ca stie ca nu are ce primi. Sa-i dai ce al tau si el nu are? Haha!
  Ii dai texte si te dai mereu de-a berbeleacul ca ai venit cu noutati?
  Ai master sau ce ai in liberal arts si nu in stiinte exacte. Esti speculativ si visator, deci neancorat in realitate.
  Ai mult gossip in tine. Cum sa faci ceva cand tu mai mult vorbesti?
  Fii de partea lui Putin si nu mai aduce atatea “dovezi”! Te ostenesti degeaba.

 4. April 27, 2022

  Adică carevasăzică ce mai încoace încolo cu tot felul de mofturi, ori iei loc cu noi ăștia săraci pe un scăunel la Masa Tăcerii și înbuci o felie ori te ridici și recunoști că ești mofturos… Precum un copil încăpățânat care refuză felu doi și insistă să mai primească încă o porție de găluște, găluște gourmet chiar, probabil din alea ce servesc ăia bogați 😉

  • April 28, 2022

   Mantra ta e: N-o am Chomsky. Repeti pana la perfectie adica rezultate!!! Sa se vada rezultatele!
   Eu sunt Chomsky si te invat.
   Deci: Cacare ti-e mantra? Iar tu raspunzi ca un copil incapatanat: N-o am Chomsky!
   De ce? Pentru ca fidelitate, nu puritate, intelegi mataluta? Eu te ajut, nu te sustin ca as putea sa te si sustin dar mi-i jena si mai usor atunci sa practicam mantrae, da?

 5. April 28, 2022

  O sa simti pe pielea ta romanule, ca esti sau nu budist sau crestin, ce inseamna sa ai karma de roman intre atatea popoare slave. Degeaba zici ca te aliezi cu Putin! Rusii nu dau doi bani pe tine, bulgarii nicicum, ungurii ii stii iar ukrainienii si polonezii ii intuiesti. Acum e cine musca primul si fuge cu friptura. Tu zici ca negociezi, nu negociezi nimic. Esti cu Moldova atat! Poate aveti noroc sa va placa UE pentru istoria voastra, alta solutie nu vad pentru voi.
  Daca te duci peste indieni, aia va mananca bucatica cu bucatica, va rontaie nervii precum Bivolaru. Daca te duci la turci, iar ai probleme ca nu te inteleg. Intre toate popoarele crestine si slave, Romania si Moldova desigur, vor fi hartuite mereu. Voua nu va place de moldoveni, dar altii nici n-aveti cu cine schimba o vorba macar.
  Ziua buna, dragalasul!

 6. April 28, 2022

  Adică carevasăzică fidelitate și puritate, amândouă într-o mică gălușcă simbolică… Mantra mea deci ar putea fi “Înbuci și tu?”… Rezultatul probabil ecce că crești mare și întrebucerea ecce cum miroase felu doi?

  • April 29, 2022

   🖕

 7. April 29, 2022

  Să înțeleg că strâmbă doamna educatoare din nas?! Dacă ar fi bărbat aș zice că are simpatii pentru rețetele de borș… Borș din ăla sovietic, fără smântână, drăcesc de acru 😉

  • April 29, 2022

   Pofteste la cratita, Laleao! Azi eu nu gatesc. Ma rog la sfanta Vineri ca asa am eu predispozitie sa ma uit la tv.
   Ti-am mai zis: daca erai cu o secunda mai istet, poate.
   Dar in bucatarie eu sunt stapana. Exista sfantul polonic, tigaia cu stele verzi-albastre, procesorul de degete, tat felul de ustensile pentru deschis ochii, scos grasimea, despicat, ars, impuns pielea de drac.
   O gama larga de evenimente pot avea loc: se pot bate oole, se taie carnea, carnatii, se decojesc si se curata de pielita impielitatiii, se dau cu faina, se fac piure, se agita, se fragezesc… cu un pic de imaginatie, poti sa petreci o eternitate in bucatarie si sa nu simti nicicand ca ai epuizat evenimentele din retetele lumii “civilizate”.

   Soacra mare, faci atata curent electric incat n-ai nevoie de electricitate de la retea. Nu exista! Nici de apa ca pui planeta in criza. Tu doar esti atata de iluminata incat tu singura din nimic faci placinte, din aer scoti si mic dejun si pranz si cina.

   Sa sedem sa mancam!

  • April 29, 2022

   Dar mai intai ia-ti pastilutele! Cu apa! Asa! Bravo! Frumos!
   Si pune-ti halatul de casa pe tine! N-am vrea ca lumea din strada uitandu-se pe fereastra sa judece ca te tin dezbracat sa profit cumva de tine. 😛 Ai niste unghiute la picioare de musai pui ciorapii. Si ciupicii sa nu te traga curentul sa racesti sub 40 de grade.

 8. April 29, 2022

  L_ M____ A__, #47!

  https://100percentbest.com/uploads/2021/12/21563411e49d9744499bdd4e6e295121062915.png
  a venit cu stick-it dupa ea si a cules o paginuta proba de pe toate documentele.
  Imi vine sa plang – sedusa si abandonata …, woa!, nu ma stie nimeni, woa!, nu ma vrea nimeni, woa!, nici la masa comesean, nici in pat pe post de naparca racoritoare… de ce? De ce?

  Este incorect!
  Eram virgina …
  Eram la mama acasa …
  Imi vedeam de treaba mea…
  Si ea vine si ii culege declaratie atat de suav, atat de delicat incat incap in doar cateva randuri documentele intregii organizatii.
  Sunt geloasa, da! Daca isi baga foaia oriunde? Apoi spune “care organizatie?”.
  E geniala! Si flamanda. Aproape ca ma uraste cat de flamanda e.

  Miss “Habba-r n-am” atat de nevinovata, sa nu-ti tai degetele prin casa!

 9. April 30, 2022

  Cum iti spuneam MR, unii inteleg ca mila crestina inseamna sa accepti starea de pacat si otravire a societatii cu elemente precum puscariabilii la butoane.
  Ei cred ca Dumnezeu doarme, ca totul se iarta si se accepta nesimtirea lor la infinit. Ca si ei cred in steaua lor norocoasa… Ca intotdeauna vor fi mai presus ca tine… Ca se prezinta ca Pralaya doar sa culeaga si la schimb sa ofere ca ultimul boschetar rahatu-i fara hartie igienica. Aici ii prinzi. Nu se pot abtine sa nu mance, sa nu linga macar din ce ofera ei altora. De aceea iti retin hartia.
  Si de obicei e “shit” ce iti ofera pentru ca nu au respect, nu au respect fata de nimeni si nimic.
  Poti sa-i blamezi?
  Poti sa-i recuperezi?
  Degeaba incerci.

 10. April 30, 2022

  La baza realitatii se afla dragostea, neavand importanta cat de ateu si de elevat se crede careva.
  Fara sa primeasca de la parinti, profesori, colegi atentie si servicii este un nimic. Nu exista prin “Sine” si de la “Sine” cum il invata la MISA. Il invata prost ca el e “Sinele” si de aceea i se urca la cap si isi aroga tupeist ca isi poate permite orice, sa-si bata joc de oricine pentru ca el e “Sinele” si il scuteste de repercusiuni. Apare boschetarul care crede ca el e si Cristul si boschetarul in acelasi timp. Nimic mai gresit! E doar boschetarul adica un demon pedofil.
  Iata cum:
  Pe cand se plimba linistit un altul, abia scolit si increzator in binele pe care credea ca il face el altora, vine boschetarul si il provoaca sa vada cat il tin pe respectivul (care nu e zeitatea cu care lucra) nervii cand il insulta. Adica se ia de credinta lui si ii trage vreo cateva cizme in credinta iar practicantului vreo cateva caroaie in cap ca apoi sa zambeasca din “smiley” si sa se uite plin de nedumerire ca ce a patit sarmanul, ca nu tine zeitatea cu el, ca vai de el ca nu rezista boschetarului, “Sinelui” si lui Bivolaru la un loc. Asta era treimea lui.
  Cu combinatia aceasta a atacat si a improscat-o pe Ileana de a fugit in SUA, s-a luat la tranta cu Yoghinul de a fugit Yoghinul speriat de pe forum cat de obscen poate fi si ce argumente cucu poate duce tartacuta lui pana a dat de una, Neele.
  La asta n-a mai avut ce-i face decat sa prinda momentul s-o fufu unde n-a fufu nimeni in viata ei.
  Dupa aceea discret, n-a spus nimanui nimic, a lasat sa i se amestece ei elementele in cap si dupa ce ea s-a impiedicat fracturandu-si subtil corpurile iar fizic ajungand fara un genunchi, vine psihopatul la ea si inca n-a terminat si vrea s-o faca sa-i inghita lui horseshit pe care-l face in boscheti ca doar cocalar e.
  In mintea lui oricat s-ar agita creatura in fata lui, nu merita sa traiasca. Are lipsa de inima si lipsa de bunavointa. Reavointa are prea multa.
  El stie “I like to f*ck” si cam atat! Si Jeffrey Dahmer, Gacy si alti serial killers, Dinca, “like to f*ck”. Deci aici e categoria lui. Iar vointa ii este de a ucide acolo unde este descoperit. De aceea altii au sesizat la acesta duritatea. Este criminal si nu se poate opri. Iar ceilalti ii sunt lui inamici pentru ca asa l-a invatat Bivolaru si nu-si poate controla pornirile. Nu are o nazuinta autentica, are nazuinta complacerii de sine.
  De aceea vine cu subiecte contrafacute ca sa mananci resturi umane.
  El stie ca partea lui este ceea ce este proaspat iar oricine altcineva este ca sa-l serveasca pe el.
  Discriminator, nesuferit, argumentativ, fara pic de umanitate, agresandu-te cu mizerii, el vrea sa te scoata din cei 7 ani de acasa ai tai. Loveste precis in bunul simt al romanului. Crezandu-se superior, asteapta de la tine sa-l tratezi uman ca in secunda doi sa te trateze el inuman si sa te tradeze, sa uite convenabil binele ce i-ai facut, sa nu existe si fara de vreo remuscare sa-ti dea branci sa scape de tine.
  Acesta jigodie de om este Pralaya, “mare profesor asociat” cu fite pe IG.
  Putea maica-sa sa-l stranga de gat, dar n-a facut-o – a avut mila de el. Dar el nu are mila fata de maica-sa.
  La el femeile sunt curve iar el unicul pur comparativ cu ele. De aceea aduce o cutie de c*c*t sa insulte yoghinii, de aceea veleitatile de mare citit la Biblioteca MISA.
  Daca reuseste sa provoace, triada sa demonica a castigat o noua victorie. Si sunt multi pe care ii prosteste. La mine, din nefericire pentru el, nu a mai ajuns compasiunea. S-a terminat fix in fata mea. El a luat-o pe toata.
  Logic e sa-i trag vreo cateva peste ceafa de tonomat stricat sa-mi dea si mie cate ceva.
  Asa se trateaza. Nu stai la discutii, nu ceri voie, il casapesti dupa care trebuie sa-ti multumeasca.

  Problema lui este de ce sa lase el pe altii sa aiba credinta cand el si-a pierdut-o. Este o gelozie pe care foarte fin si-o disimuleaza. De aceea vine cu intrebari contrafacute despre Dumnezeu ca ar fi bolnav mintal si sa-ti omori semenii, despre colegii sai ca ar trebui sa manance resturi umane, etc. Totul la el este gaunos, nu castigi nimic pentru ca minte. Ii place sa ascunda sub un aer de inocent multa minciuna. Are ranchiuna pe altii, acumuleaza furie. Degeaba incearca sa plece intr-o directie in viata pentru ca e prea slab si nu poate. De aceea se agata la atentie. De aceea are problema cu cainii. Cainii il miros ce fel de om e: rautacios, artagos, furios, nebun, plecat de acasa, plecat nu doar cu sorcova dar si cu capra in spinare. Capra ii fata in brate, el se uita si isi bate capra. Tacaneala, ce sa mai….?

 11. April 30, 2022

  Karma colectiva de violenta de pe exmisa de la acesta vine.
  Iar Pralaya este inca pe val. Inca viseaza ca vindeca mortii de Covid-19 din groapa. Ii sedeaza si le pune restrictii de miscare, le prezinta camasa de forta curata daca o vor.
  Din cate am inteles eu, e vorba de PR la el si e ateu. Isi zice ca e sovailenic ca o fata mare si ca nu are incredere in mine. Dintre noi doi, el ma joaca pe mine la ruleta (aceea cu rien va plus!), nu eu pe el. Adica stie sa nu piarda ocazia.

  Episodul de pe exmisa:
  Era o efuziune de sentimente si sa vezi ca s-a adunat si el. Acolo … o mica orgie, nu stie nimeni.
  Nu numai ca nu stie nimeni dar iata ca inca o data ne vedem vietile contaminate de Bivolaru!

  Eu cred ca niciodata nu o sa se termine a plati pentru karma de a fi fost amagiti a merge la curs indiferent pe ce cale a venit amagirea.
  Platesti la karma aceasta si constati ca inca nu ai platit de ajuns si nici nu intrevezi aleviere de viitor.

  Well, i se spune “guru” si e din Tartasesti. Yoga lui e perfecta, numai tu nu esti perfect. – Deal with it!

 12. April 30, 2022

  Sa nu mai vii aici, Pralaye! Nu-ti convine de MR, nu-ti convine de mine, ce sens are in mintea ta sa vii sa faci scandal ca te “infectezi cu virusi” sau ca “nebuna de Neele”??

  Nu vrea nimeni nici jignirile tale, nici nimic de la tine.
  Du-te si stai de popandau in mijlocul casei. al patului, al orasului, cu ochii inchisi dupa cum te-a invatat Bivolaru! Cara-te! Cara-te ca dau cu pietre dupa tine!

 13. May 1, 2022

  !?! Doamna educatoare, eu de fapt cred că dvs nu puteți învăța un căcat să pută… Să vă zic eu cum se face:
  Observați un căcat.
  Trageți aer în piept pe nas și apoi expirați cu calm.
  Atât. Constatați că lecția a avut succes.

  Încercați metoda asta. Dacă se poate, nu călcați cu neatenție în căcat înainte. Ecce foarte important deoarece după ce te mânjești riști să-ți pierzi obiectivitatea.

  • May 1, 2022

   Numai unul ca tine trage aer in sani. Hai, hai ca ma enervezi!
   Expir cu calm. Da, da! Pe matura afara!

   “riști să-ți pierzi obiectivitatea.”
   Se vede ca esti certat cu apa si sapunul.

  • May 1, 2022

   Cred ca ai terminat lectia. Nu poti impune cuiva sa faca dupa cum vrei tu. Nici animal sa fie si nu-i poti impune necuratiile tale.
   Ca nu poti face distinctie intre ce este al tau si ce este al altuia, asta e meteahna veche comunistoida. Dar trebuia sa cobori in mizerie crezand ca astfel treci neobservat, ca nu o sa se apuce nimeni sa caute pe Cristos in mizerie, ca daca tu ti-ai batut joc atunci pe vecie e totul spurcat.
   Nu ai credinta, nu ai iubire, nu ai directie si ai venit aici cerand cu pumnul in masa sa ti se Ce mai exact, nici tu nu stii ce.
   Mai urma sa ne dai peste nas ca nu-ti putem mirosi mizeria, ca suntem mucosi si alte povesti bivolare.
   Ai plecat calatorule. Si-ti iei si materialul didactic cu tine. Si lipsa de credinta. Nu s-a nascut inca persoana sa te puna pe tine sa te contemplezi singur cat de glorios esti. Incearca la MISA! Se fac inscrieri in toamna.

  • May 3, 2022

   Cauza nu este la mine!
   De vina este maica-ta pe care ai inclus-o in categoria curvelor ca te-a spalat de c*cat, te-a hranit si te-a ingrijit cand putea sa se joace de-a curva cu taica-tau. Ti-a dat prea multa atentie nestiind ce are sa fie de tine.
   Nu mai da tu vina pe educatoare ca nu tine! Unde trebuia maica-ta sa te stranga de gat sa te faca rosu precum soarele, sa fii realizat perfect si complet pretiosul de tine, acolo e cauza. A ales sa n-o faca. Ti-a luat sansele.
   Sa nu mai vii aici! Cara-te unde gasesti ce-ti trebuie!

 14. May 2, 2022

  Mircea Geoana a reusit sa aduca Moldova in situatia de a fi atacata.

 15. May 2, 2022

  Bine atunci, iată tema de casă: Ce are în comun fomiștii altfel și de ce repetenții se screme iar cu speranța că de data asta va ieși altceva decât o cufureală spectaculoasă?
  Eseul trebuie finalizat cel mai târziu de Crăcăciun, sărbătoarea domnului nostru Buddha, mai precis a momentului în care a hotărât să devină un poponaut devotat și să practice kurismul full time, și-a desenat o svastică în frunte și și-a părăsit soția și fiul. Probabil prințișorul crescut în puf și inițiat în sfinkter la o vârstă fragedă precum era tradiția înaltei societăți de pe meleagurile respective, în linie cu cea helenistică de prin părțile noastre unde lumea se juca de-a v-ați ascunselea cârnațului între buci cu cărțile pe față, a zis ia stai un pic, ce-ar fi să mă screm eu cu devotament full time până înțeleg eu cu adevărat că care ecce treaba. Evident s-a făcut de căcat o vreme bună dar după scremeri îndelungate la umbra unui nuc bătrân, a făcut întâmplător un pârț extra umed și iată revelația, adică carevasăzică ecce o cale undeva la mijloc: Gălușca minune!
  Înbuci cât poți, chiar și animalele poate servi, nu numai specimenele Homo Superior. Și apoi iată cu un pic de ajutor de la tăticu, prințișorul a ajuns bucătar șef și de-atunci în toată Împărăția se serveau numai găluște proaspete și era pace, felul doi fiind orificial interzis 😉

  • May 2, 2022

   Esti Covidiot. Nu ai nimic de spus.

  • May 2, 2022

   Dorinta neascunsa, deja, a lui Futler este sa fie martir. Tie n-am sa-ti dau ciocan, nici al lui Thor, nici de alt fel pentru ca daca iti dau, nu mai am pentru el. Cauta si tu in alta parte, la altii, ok?

  • May 4, 2022

   “a zis ia stai un pic, ce-ar fi să mă screm eu cu devotament full time până înțeleg eu cu adevărat că care ecce treaba. Evident s-a făcut de căcat o vreme bună dar după scremeri îndelungate la umbra unui nuc bătrân, a făcut întâmplător un pârț extra umed și iată revelația, adică carevasăzică ecce o cale undeva la mijloc: Gălușca minune!”

   Numele lui Buddha este Shakyamuni Buddha.
   In loc sa dai la vrajeala cu “vijananamayakosa” sa vezi cine isi mai aduce mainte de tine, mai degraba vorbesti despre “buddhi” si te inteleg cei care mai pot. Eu nu.
   “Budh” înseamnă literalmente “a te trezi, a fi treaz, a observa, a ține seama, a participa, a învăța, a deveni conștient, a cunoaște, a fi din nou conștient”. Termenul apare pe larg în Rigveda și în alte literaturi vedice. Buddhi înseamnă, afirmă Monier Williams, puterea de a “forma, păstra conceptele; inteligență, rațiune, intelect, minte”, facultatea intelectuală și capacitatea de a “discerne, judeca, înțelege” ceva.
   In engleza ai “bud” adica boboc, novice. Mai in clar, ai pe cineva care a trecut prin experientele respective si te poate ajuta. Dar tu esti incapatanat de fel si nu vrei sa intelegi nici daca esti batut la fund cu franghia uda.

   “scremeri indelungate”
   Tu esti constipat. Tu ai inghitit un bat si e greu sa-ti iasa.
   Muni inseamna a tacea, a fi intelept. Ce sa-ti spuna la aceste scremeri ale tale? Sa bei apa sa ti se duca precum pe tobogan cu apa afara? Dar asta poti face si singur. Bivolaru a zis cam asa: cand ti-e foame, mananci, cand ti-e somn, dormi. Imi pare rau! Nu stiu ce trebuie sa faci cand ti-e sete!
   Intr-adevar de ce sa intervin eu cand tu rezolvi cu mai multa munca in scremeri?
   Apoi tu te crezi desteptul pandemiei, pentru ca Buddha tace si sau este in contemplatie. Tu nu taci. Vorbesti mult si de pomana. Amesteci realitati una peste alta:
   “să mă screm eu cu devotament full time”
   Adica tu esti foarte convins ca daca primesti un sut in dos din cauza durerii egoului tau intreaga lume o sa piara cu tine. Si te scremi cu devotament. Screme-te si fara! Si “full time”? De parca ar fi o datorie de implinit. Nu esti departe de adevar, dar sa nu exageram! Tu vrei sa impresionezi prin discurs.
   “A-ti face datoria” si “a merge la toaleta” sunt doua lucruri diferite la tine.
   Apoi ai pus personajul sub un nuc sa nu mai poate manca veveritele.
   Asta nu e compasiune! Daca mi-am luat mobila de nuc a fost ca sa fiu mai desteapta si nu ca sa trag apa sub nuc.
   “Ghalusca minune” la mijloc. La tine nu poate sa fie decat critica. Si daca oamenii se ingrasa, ce? Si daca le place supa de ghalusti, ce?

   “felul doi fiind orificial interzis”
   Ma enervezi deja.
   Din Carte:
   10 În timp ce ele se duceau să cumpere untdelemn, a venit mirele. Cele ce erau gata au intrat la nuntă împreună cu el, iar uşa a fost închisă.
   11 Mai târziu au venit şi celelalte fecioare şi au zis: Doamne, Doamne, deschide-ne!
   12 Dar el le-a răspuns: Adevărat vă spun că nu vă cunosc!
   13 Aşadar, vegheaţi! Căci nu ştiţi nici ziua, nici ora (când vine Fiul Omului)

   Unele fecioare erau nesabuite, iar altele intelepte. Cele intelepte aveau candela aprinsa. Adica aveau “budhi” cu ele. La cele nesabuite insa, sangele nu mai urca pana la creier si de aceea candela le ramanea neaprinsa.
   Daca tie iti spune sa iti tii atentia treaza, tu intelegi sa-ti bagi candela in fund. Baga-ti-o! Tehnic din interior trebuie sa ti se ridice aprinsa si sa ajungi cu ea la cap sau pe cap.
   Ia si tu exemplu de la Mahavatar! O plimbi in sus si in jos pana te decizi unde e mai bine s-o tii! Jos e mai ine sa te arda la fund sau sus pe cap sa fii cu atentia mereu vie?
   Daca te arde la fund, te afli in povestea ursului pacalit de vulpe: iti prinzi coada in balta si de lacomie ti se si rupe. 😂 Daca insa incerci sa dormi cu lumanarea pe cap, vei fi ajuns la desavarsire ca nimeni nu poate spune ca tu nu meditezi.
   Si-apoi daca intri si iesi in si din Imparatia Cerurilor, nu e mai bine sa lasi lumanarea undeva la cap si nu pe dupa fund sa n-o mai gasesti? Daca iti ia careva lumanarea si zice: “na doi centi pe ea”? Ce te faci? Te duci la Imparatia Cerurilor, dupa ce ca n-ai cheie si dand tu cu capul in usa sa zbieri la Dumnezeu ca sa te lase pe doi centi ai tai? Daca Dumnezeu iti zice sa vii maine ca nu gaseste intrerupatorul?
   Trebuie sa fii cel mai cuminte dintre toti.
   Tu nu esti. Tu il parasti pe Buddha, ii parasti pe toti pe care ii gasesti sau nu pe rapcea.ro.
   Esti atat de egoist si de dur ca pana si Dumnezeu se contamineste de la tine si se revolta: Nu, asta este Imparatia mea si fac ce vreau cu ea. Sa-mi construiesti 9 lifturi la ea!
   Se zice 9 ca sa fie reversul lui 6. E ca si cum l-ai batut pe 6 fiind mai prolific cu inca 3, acel 3 fiind de fapt pentru ca tie iti place munca si esti foarte prolific.
   Iti spun ca nimeni nu intra in Imparatia Cerurilor pana nu da tot ce poate. Milarepa la fel a a patit. A trebuit sa lucreze pana a ajuns la capatul normei si nenormei.
   Asa ca degeaba ma agasezi pe mine ca si daca esti budist si daca nu esti budist si nici macar crestin, tot ai de lucru.
   https://youtu.be/DGXx56WqqJw
   Si zice “go and burn your bottom!”. Adica sa-ti pui lumanarea la fund, cunnigget.

 16. May 5, 2022

  Intre Ecce Kurrupt care isi deplange soarta din cauza ca femeile pe care le amageste aleg sa il lase balta si Kuminecaturile care doar asteapta sa-i pice ceva de la Bivolaru, din modestie orice, si un caine copt daca ar fi, nu stiu care este mai oribil.
  Poate doar avocatul caruia luandu-i apararea te trezesti ca se ridica impotriva ca un spargator nerusinat, infect si tranga-danga da peste democratie sa tipe el la mine in casa si sa dea cu pumnul in toate cele ca el kgb-istul Putin dintotdeauna au fost in dreptul lor sa reipuiasca tot ce e feminin, frumos, delicat si are bun simt in lume.
  Sunteti nebuni cu totii.

  Conflictul din Ucraina nu este despre razboi si rusi sau romanii din Ucraina, nici despre nazism, ci despre ce ar fi daca Trump deschide larg usa tuturor blestematiilor sa intre in lume si sa faca prapadul care se poate face.

  Purcede Rapceo! Este o idee cat se poate de brilianta! Arata-ti legionarismul cati morti a lasat in urma! Arata cat de bine te pricepi sa distrugi!
  Iar tu, Ecce Kurrupt, demonstreaza cum ai sedus si abandonat tot ce misca la MISA!
  Kuminecatura, analistul lui peste, nimeni si niciodata nu urca mai sus ca tine. Si de ce ar vrea? Esti cel mai cel si fara de care nu pot exista altii decat trasi pe patul lui Procust pe care ii intinzi si carora din critica umila ce le aduci, le tai capetele si ii faci pe toti din Romania sa fie asemenea tie, sa nu intinda vreo mana sau picior afara din plapuma!
  Incuiatule, am cautat sa fiu placuta si sa raspund cu bun simt provocarilor voastre dar ati vrut furia mea. O aveti!
  Ati si uitat de mine ca am datorii, ca nu sunt perfecta sau indeajuns de perfecta ca voi.
  Samsara are nevoie de bratele voastre intinse pe cruce iar eu sunt gata cu biciul in mana.
  Eu dau si voi sublimati in ce este mai frumos in fata lui Dumnezeu.

  “S-a întâmplat acest lucru și cu sprijinul NATO?”
  Jap, de ce acuzi pe NATO de ceea ce face Geoana in NATO?

 17. May 6, 2022

  Asta este soarta: sa dai peste afurisite si sa-ti iasa par alb de cat de calculate si nesuferite sunt!
  Sclipirea lor e rece, de gheata, nu au suflet si dupa ce te-au executat, trec mai departe nepasatoare.
  “ce ai cu mine?” iti vor spune. “De ce ma discriminezi cand eu sunt atat de perfecta” comparativ cu tine?
  “Eu ma ondulez si sunt vulnerabila si superioara tie din toate punctele de vedere. Te-am batut la toate capitolele. De ce refuzi sa nu ma recunosti in toata splendoarea mea?”

  Cum sa nu fie de preferat atunci compania lui Bivolaru?
  De mii de ori se constituie intr-o briza mai degraba decat cu o scortoasa care nu poate iesi din nebunia cu care ii agonizeaza pe altii. Mai si polarizeaza in cei ce o inteleg si i se supun si cei ce n-o inteleg si o contreaza adica o supara si iadul e pe ei atunci.

  Vai mie! De mii de ori preferabila o mica intelegere cu Bivolaru! Chiar e guru! Am si motiv: mi-a luat apararea… Ceea ce Pralaya n-ar face niciodata.
  – Nu si-ar calca pe ego.
  – Si-ar ranji la mine dintii cat ma vede de expusa si eventual imi va face cu ochiul.
  – Babeste imi va tine teorie: “se poate si mai rau, draga”.
  Nu exista emoticon pentru exasperare, dar exista ca iti poti smulge parul alb din cap si poate creste altul.
  – Te invata doct: “O fecioara in zdrente nu exista! Si nici nemanichiurata, e mereu prezentabila!”

  In lumea lor nebuna, eu sunt maciuca batuta in cap, nu ele.
  Daca ar fi femeie, s-ar uita la atata filme incat ar plezni-o ciclul cu cat sex isi freaca creierii. Desi mare amatoare de sex, culmea e ca tot fecioara ramane.

  Asa si Pralaye aici: da inainte cu sexul anal ca doar e zodie de pamant si simte prin burta.
  Ii vine din anus candela direct in burta. Se uita la manipura si vede mirat: aaa …, o candela! 🕯️
  Bucuros, scoate din candela 🕯️ una de face sa fie cufureala ta si nu a sa.
  Si de aici incepe cotonogeala: Nu esti buna de nimic. Toata viata ta e ca tine: un tub digestiv care face galagie, trage partuzuri umede si se sterge de asfalt. Tarasti in derizoriu si pe altii. Eu sunt superior lui Buddha.

  Ce naibii? S-a terminat lumea la fecioare si nu putem trai mai departe de cat vor ele sa vada?
  Na hartie inginerica, exilatule!
  Problema ta si s-a studiat indelung ca prin inginerii diverse sa se gaseasca aceasta forma in care nu folosesti degetele, nici betele, ci hartie curata, alba si moale, un sul intreg chiar, nedesfacut (asta ii pune capac) sa te stergi sa-ti fie curu-ti pretios cur-rat pana data viitoare.

  Nu cauta sa vezi pricina!
  Doar Multumeste Domnului, oricare, ca s-a gasit solutie sa fii satisfacuta si sa ramai fecioara!
  Spala-te pe maini cand iesi din baie! Ai si prosop sa te stergi. 🛁🧖‍♀️✨

 18. May 6, 2022

  Unii uita convenabil ca Dumnezeu le-a facut anus sa nu tina mizeria in ei. Ar umbla atunci ca niste saci de rahat. Si ca sa nu se vada cat de saci cu oase sunt (bagabonzi adica), arunca vina pe Dumnezeu ca este bolnav mental.
  Ce sa faci cu cei complet nerecunoscatori?

  Meditezi:
  Daca intra in buda, se plang ca Buddha n-a intrat in ei. Nu e bine de Buda.
  Cum dai sa le satisfaci doleantele, foarte feminine in fapt, cum tot fecioare raman chiar si daca regulate de le sar dintii din gura de extaz.
  Atunci te intrebi pe buna dreptate daca nu e mai bine le lasi in drum sa te injure cat vor?
  De asta s-a si atacat Kuminecaturile: vrea si fidelitate si sa aiba si dreptate. Adica vrea doua.
  Na, si daca ai si daca n-ai, tot degeaba!

  Varianta 2:
  Si daca nu stai de prost si pleci in drumul tau, ia foc in urma ta ca de fapt tu care le ofereai, ti-ai permis sa le lasi pe fund in mijlocul drumului. Pai asta e dreptate pentru delicatul de ea/el sa nu-l atingi nici c-o floare?
  Adica tot ele sunt nemultumite ca le-a plecat prostul si nu mai au pe cine ameti. La cat de virtuoase sunt, religia crestina incepe si se termina cu ele.

  Un decalog poate:
  Pacatosi sunt cei care nu observa barna din nasul altora!
  Pacatosi sunt cei care nu au unghiile manichiurate! Iadul ii asteapta.
  Pacatosi sunt cei plecati de acasa pentru ca nu mai motiv sa faca ordine si curatenie!
  Sa li se confiste tot ce au, sa li se puna sechestru, iar corpul lor sa fie adus in lanturi pana in gat!
  Nu e bine! Sa li se confiste tot ce au, sa li se puna sechestru si sa ramana acolo unde sunt!
  Nimeni si nimic sa nu-i scoata din iad pentru ca asa e ordinea divina: iadul ii mananca pe cei murdari, iar raiul pe cei curati ca pe un mar de-al lui Adoni-ssss. Sau era Adam? N-are importanta acum. Cu cat mai multi, cu atat mai bine! Ca intr-un extaz continuu! Samprajnata samadhi – samadhi in care impresiile mentale nu sunt sterse. Si atat! … orgasmul vanat de Dancila in CEx-uri de partid, mica moarte.

 19. May 6, 2022

  Sa nu zica ca am plecat si n-am dat nimic, ca am venit cu mana goala: https://www.pinterest.com/pin/850617448343235092/
  Citesti pe litere romanesti. Scrie: Nu intra! Caine rau!
  Tilopa
  Deasupra lui scrie Naropa.
  Daca Naropa este peste Tilopa, atunci Tilopa i-a ars karma lui Naropa. Asa traduci!
  E la mintea unui caine.

  Cainele e fidel si te musca. Cainele nu e curat pentru ca n-a fost nimeni sa-l spele.

  Daca ti-e frica de un caine, eu n-am ce-ti face.
  Pazeste-te ca nu stii cand se duce de foame dupa alt stapan!
  Nici nu-ti spune, se intoarce cu burta plina si se partzaie in fata ta, se scrpina de pureci.
  Ce sa-i faci? Te uiti in ochii sai blanzi de lacomie si ii cauti bitch sa aiba si el mandria lui de caine.

  Asa rezolvi, nu imputind pe Buddha cu necuratiile tale.

 20. May 7, 2022

  Ratiunea pentru care se tine meditatia de Hiatus este alt motiv de ingrijorare pentru Fecioare, sau de mandrie, dupa caz. Nu poti stii niciodata cat de capricioase sunt. Te judeca, te critica, se uita de sus in jos la tine, vierme! Tintesc bine ca doar cara cu ele atata “puritate”. Trebuie trimis pacatosul in foc, in apa, in aer, in zapada, nu conteaza unde, numai sa nu mai apara atat de murdar in fata lor. Cand zici Fecioara, zici Inchizitia cu set de reguli bine stabilit.
  Milarepa a ajuns sa nu mai vrea nici mancare, nici haine ca sa scape de astfel de atasati de propriile perceptii filtrand totul dupa cum am mai spus, cu patul lui Procust.
  Ele lucreaza la taiat picioare, lungit gat, despicat degete la mana, etc. Sunt mereu active sa faca bine. Dar acest “mai bine” vine unilateral. Agitatia interna da o senzatie de intens, fierbinte, un fierbinte care topeste metale de parca s-ar hrani cu ele. Discriminarea este foarte puternica, individuarea este chiar rasista, in sensul ca te executa fara mila. Chiar asa: ce e aia mila?
  Si dupa ce aceasta, el sau ea, au constatat ca lumea se imparte intre imputiti si superiori (asa ca ei!). Am folosit cuvant dur, scuze!
  Dupa ce au terminat de lucru, se poate sa aiba tendinte melancolice adica te lovesc pe tine cu depresia lor. Dupa ce ca te-au executat, mai trebuie sa fii si depresiv ca sa fii in ton si armonios, adica ce mai incoace incolo, supus.
  Daca ii dezbraci, atunci iti aduce discutia la si despre rahat. Restul se sublimeaza dupa cum au avut ocazia sa studieze materialele de vacanta. Sunt initiati si intelepti pana la cyborg generatia 300.
  Cum sa vrei sa faci Shirshasana pe plaja cand nu exista nimeni sa te parasca mai sus ca-ti rupi spinarea?
  Nu exista asa ceva numit libertate! Ce e aia? Nu se aproba! Nici la toaleta!
  Fie faci ce ti se spune, adica muncesti, fie nu esti periat unde trebuie. Da, ai auzit bine! Nu te-ai periat bine!
  La privirea lor admirativa sau nu, depinde de toane, esti doar o bucata de carne agitandu-se incoace si incolo, care mai si plange, nu se stie din ce motiv pentru ca o Fecioara este foarte ambitioasa si intotdeauna obtine ce doreste mutandu-si intestinele cu care simte ceva mai incolo pe plaja. Oare?
  Daca indraznesti sa o calci pe coada, aoleu ce cuib de viespi vine dupa tine! Una nu e neinarmata! Si toate perfect ucigase! Harpiile lui Dumnezeu coboara pe tine.
  Cred ca dintre zodii, Fecioara este cea mai ucigasa. Din individuare, adica din separare de tine constata ca nu esti in regula cu nimic, deci un paria de neacceptat unor standarde proprii, “elevate”. Standardele lor dupa care ar trebui sa se ghideze ele, ti le aplica tie si se numeste generozitate ca te-au acceptat sa te discrimineze.
  Chiar asa! Cum sa mai existi si cum sa mai si iesi din astfel de univers mental? Prin ce resurse? Doar toti avem mental si cand s-a ars, s-a ars. Esti doar in templul lor si le murdaresti puritatea cu prezenta ta. Afara! Sa moara pacatosul! “A intinat dragostea”.
  Problema este de toleranta ca au aceste impulsuri atat de puternice ca nici ele nu se pot stapani. Isi dau seama ca sunt exagerate in manifestare dar considera ca totul este in nornal atat timp cat nu le este amenintata direct viata sau comfortul/tabieturile.
  Aceasta este Venus si capriciile sale! Si un Mercur, adica Buddhi, care cam schioapata.

  Prototipul Fecioarei este ca ele in sine nu sunt rele, insa trebuie ghidate. Ca orice prototip creat trebuie sa existe persoane capabile sa le ghideze, sa le satisfaca din capricii si sa le ofere in plus extazul de care sunt mari amatoare. Au atasament la extaz pentru ca ajung foarte rar pe langa acesta.
  In samsara sunt expuse la tot felul de forte si influente.
  Ce sa le faci? Sa le anihilezi pentru ca sunt prea fixiste?
  La fiecare prototip trebuie sa privesti cu detasarea exacta, nici mai mult, nici mai putin. Mai departe nici eu nu am energie. Din totdeauna am consumat lumanarea la ambele capete. Si a fost asa pentru ca eu sunt sponsorul. Eu trebuie sa tin pe toti in viata, sa le mearga bine, sa le ofer conditii, etc, etc.
  La mine nu se pune problema de altruism. La mine daca vine careva, trebuie sa fac pe dracu in patru sa-i dau ca sa definesc ceea ce este exteriorizare si nu interiorizare asimilat de obicei cu egoismul.
  Asta e diferenta intre aceste lucratoare feroce si mine. Eu trebuie sa deschid drumul lor ca acestea sa poata sa mecanic prelucreze ce au de prelucrat. In sfarsit le-am aranjat!

  Ai zis ca ai 47.
  Astrograma: ai planete grele peste tot. Si zici ca iti merge bne sa fii studentul meu…
  Lasa-ma! La cate belele ai, nu-mi trebuie! N-am nimic sa te invat.
  Ma mir ca nu te rup toate impulsurile pe care le primesti si directiile in care esti tras.
  Cred ca nici tu nu mai stii ce sa spui si cum sa te ordonezi.

  Foarte bizari sunt cei cu Marte in Pesti. Sa nu luati amploare visand prea mult! Nici n-ar trebui sa conduceti masina. Culmea e ca eu care sunt treaza nu conduc, voi care puteti avea si distilerie in sange, conduceti.
  Cine sa va responsabiilizeze? AA? Ce gluma buna! Ii imbarligati pe AA ca numai abstinenti nu ajungeti.

  Hai sa mai si radem! Din cand in cand va vin niste idei ca vreti sa revolutionati MISA. Adica pe sleau, va doare in pix de ei dar de schimbat vreti sa-i schimbati.

  Apoi va credeti femei fatale, dansatoare celeste.

  Povestea cu Racul: Asta e interesant! Dupa toate zbenguielile anterioare, aveti ca si karma de dezlegat pe care o gasiti incatusata energia mamei.
  Adica: preocupari materne, de casa, de copii, de a hrani, de a sustine pe altii, de a fi receptivi la ceea ce are Luna de adus in mangaierile ei nu fierbinti, ci racoritoare.
  Trebuie sa aveti acel touch care vindeca, potoleste fierbinteala ca doar Manipura pe minus adica doar pana la atat si nu mai mult.

  Restul vibratiilor nu pot sa le citesc la ora asta. Ajunge! Nu-mi datorati nimic.

  Hai sa zic de ce sunt grele! Sunt grele pentru ca sunt in case neobisnuite, nu stiu cat de multe ai regresive, ai 3, dar fiecare planeta are un specific si trage in directia ei. Ei bine cand aduni acestea care au aspect aleator, trebuie la fiecare sa-i dai particica sa, sa o onorezi. Si asta este ca iese ca un ansamblu de forte cum studiai la fizica. Si in acel ansamblu de forte, toate bucatelele trebuie sa lucreze neimpiedicate. Cu cat te intelegi mai bine ceea ce esti, ca atat ai mai multa claritate si coerenta fata de ceilalti. Si ei vor percepe ceea ce esti tu si iti este tie unic filtrat prin filtrul tau si lor le vine mai usor atunci sa te aprecieze nu in aspectele negative.
  Resorturile interioare raspund la acele impulsuri din exterior, da? Ei bine, in masura in care ne putem cunoaste pe crengi, pe ramurele, pe atat devenim mai eficienti si poate impacati cu sine ca sfanta lighioana care am fost are si ea locul ei sub soare. Doamne ajuta ca nu stiu ce altceva sa zic!
  Si noapte buna!

 21. May 7, 2022

  https://youtu.be/bfJ_c2tyfQ0

  Peel me … a grape!

 22. May 8, 2022

  Sa va aduc aminte ca daca folositi cuvantul “razboi”, chiar si atribuit americanilor, luati 15 ani inchisoare de caciula? N-am crezut ca lucrati asa de …hm! … “murdar?”.
  Va aranjeaza pe amandoi daca nu Vlaaad, atunci Pralaya.

  @MR:
  Ce alegeri? Nu se mai tin! N-ai auzit ce demonstratii face Ecce Kurrupt? “Razboiul cu S.U. A., Nato l-a inceput.”
  Intai intra Ecce Kurrupt la zabrele si apoi si tu pentru ca mergi pe mana lui. Crezand ca ai mai multa libertate, te duci dupa el pentru ca te astepti de la el sa te lumineze, sa-ti aduca solutia.
  Ca se tin sau nu alegeri, nu mai are importanta, ai mentionat cuvantul “razboi”, esti un tradator al cauzei.
  Nu exista apel pentru ca nu exista minte, iar minte luminata si mai putin. – Din tantre rezulta.
  Daca voi gasiti alte scrolluri care sa sustina ca nu trebuie sa mergeti la inchisoare si ca razboiul este la alegere si permisibil, atunci poate mai aveti o sansa in apel.
  Daca nu, ramane ca gurul sa va ajute pe amandoi cum v-a ajutat si in trecut. Tot pe gratis, tot pentru ca ii e mila de voi. “Guru emite, fiti pe receptie!”

  Eu ma duc sa celebrez cu maica-mea ziua ei. Pentru ca maica-mea nu e tata. Pentru ca numai voi aveti cultul lui Adonis din Olimp: frumos, puternic si plin de el.

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer