Protest in fata Tribunalului Timis impotriva “politizarii Justitiei”. O scrisoare a fost trimisa comisarului european Viviane Reding

Membrii Societatii Timisoara au organizat, miercuri, o actiune de protest care s-a desfasurat chiar in fata Tribunalului Timis. Manifestantii au protestat “apararea independenței justiției supusa unui asalt fara precedent prin trusturile de presa subordonate unor politicieni cu procese si dosare penale”.

Aproximativ 20 de persoane, membri ai Societatii Timisoara, organizatie care a lansat in 1990 Proclamatia de la Timisoara, s-au adunat, miercuri, in fata Tribunalului Timis pentru a trage un semnal de alarma cu privire la incalcarea statului de drept in Romania si politizarii Justitiei. Cu ocazia evenimentului, presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea a declarat ca manifestatia este o reactie la declaratiile mai directe sau mai voalate, la adresa Justitiei, ale unor oameni politici cu dosare penale.

“Haideți sa urmarim modul in care se poziționeaza unii parlamentari. Ma refer aici la trei dintre ei, este vorba despre Tudor Chiuariu, Sorin Rosca Stanescu si George Becali, celebrul Becali. Acestia trei parlamentari si-ar dori sa nu avem justiție. si suntem in pericol, in momentul in care nu mai avem procurori care sa respecte legea, cand asimilam procuratura cu poliția politica, ei, de fapt, vor sa fure, nu? Noi nu suntem alaturi de niciun partid politic. Suntem alaturi de toți cetațenii acestei țari care isi doresc un stat democratic si nu unul de tip mafiot”, a spus scriitorul Daniel Vighi, unul dintre cei mai vocali membri ai Societatii Timisoara.

Scrisoare catre Viviane Reding

Cu ocazia protestului din fata Tribunalului Timis, reprezentantii Societatii Timisoara au prezentat si o scrisoare pe care au trimis-o comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding.

“Stimata doamna comisar,

Noi, cetațeni ai orasului Timisoara, participanți la revoluția din 1989 si autori ai unei Proclamații istorice pentru APaRAREA drepturilor omului si democrație din martie 1990, ținem sa ne exprimam public ingrijorarea fața de atacul fara precedent al unor politicieni si trusturi media impotriva tuturor instituțiilor statului de drept din Romania, mai ales Consiliul Suprem al Magistraturii, Curtea Constituționala, Agenția Naționala de Integritate, Direcția Naționala Anticorupție si Serviciul Roman de Informații.

Atragem atenția ca aceste atacuri propagandistice sistematice sunt organizate de politicieni cu dosare penale in slujba carora se afla trusturi de presa precum postul de televiziune Antena 3 – proprietate directa a unui politician fost securist, mare om de afaceri.

Stimata doamna comisar, ne exprimam convingerea ca veți urmari, impreuna cu structurile de conducere europene, lupta civica din Romania pentru drepturile omului, pentru statul de drept si pentru independența instituțiilor care combat corupția. Daca nu vom izbandi in aceasta LUPTa a societații civile romanesti, exista pericolul ca faradelegile si abuzurile sa cuprinda intreaga comunitate europeana si sa puna in pericol speranțele noastre comune.

Cu stima,

Societatea Timisoara

sursa: avocatura.com]]>

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer