Greg se trezi cu acea senzație de vertij și dezorientare pe care o ai uneori atunci când dormi într-un loc străin iar la trezire nu pricepi unde te afli. Doar că la el senzația persista. Pat king-size, cu brocaturi fine, cameră înaltă, somptuoasă. Evident, nu fusese niciodată aici. Din reflex, se uită la ceasul de mână și descoperi niște brațe butucănoase, cu degetele ca niște crenvurști. Deci așa arăta noul său client.

Își blestemă (pentru a câta oară, în gând !) slăbiciunea de a accepta un contract baban, imediat după Crăciun. Însă onorariul plătit de soția clientului fusese prea tentant.

Se ridică cu greu din pat, căutându-și papucii. Unele obiceiuri erau universale, iar noul lui client nu făcea excepție de la regulă. Se mișcă greoi până la baie, cu capul vuindu-i amețit. Era evident că clientul nu se abținuse de la nimic la masa îmbelșugată de Crăciun. Își umplu un pahar de apă, îl bău pe nerăsuflate și apoi vomă tot conținutul stomacului în veceu. O șmecherie yoghină învățată în anii de hălăduit prin coclaurile Indiei.

Cu mintea un pic mai limpede, își făcu curajul să se privească în oglindă. Înjură din nou în gând. Iar îl trăseseră în piept. Își notă în gând să ceară agentului suplimentarea onorariului. Individul care-l privea din oglindă avea cel puțin 150 de kile, cu zece în plus față de ceea ce se stipulase în contract. Adică mai multă muncă și mai mult timp pentru atingerea targetului.

Greg făcu un duș, apoi se îmbrăcă și o sună pe Amanda. Primise cu o seară înainte nou ei număr, pe care-l memorase. Îi răspunse o voce străină, gâjâită. Bine, nici a lui nu-i suna cunoscută, dar ăsta era tot farmecul primului contact.

– Bună Amy, sunt Greg – își auzi vocea spunând. Cum ești, cum e la tine ?

– Bună Greg, cum să fie !? ca dracu. Încă o vacă mincinoasă și depresivă. Evident, a ”uitat” să menționeze problemele cu alcoolul și drogurile. Trebuie să-i dublez onorariul.

– Tocmai din cauza asta se oprește o garanție, îi reaminti Greg.

– La tine cum e, dragule ?

– Cum să fie ? Minim 10 kile în plus peste contract și cred că sunt și ceva probleme cardiace. O să cer o retestare a clientului să nu mă trezesc că dau ortu popii în corpul ăsta.

– Să ai grijă de tine iubitule. Nu uita că peste 3 luni avem vacanța noastră – îi grohăi Amanda, cu noua ei voce porcină.

– Succes și ție, mormăi Greg. Spor la treabă.

Greg se duse la frigiderul din bucătărie și inspectă inventarul produselor comandate de el. Brocoli, avocado, varză de 4 tipuri, morcovi și verzituri. Doar alimente hipo-calorice. Își făcu un shake proteic și se apucă de treabă. Deschise fereastra, și respiră adânc. Prima zi era întotdeauna cea mai grea, până se adapta la noile limite ale corpului clientului. Începu cu o ședință de respirat adânc și egal, apoi începu prin mișcări lente de încălzire să-și testeze fiecare segment în parte. Relativ ok. Clar, clientul fusese fost sportiv, memorie musculară bună. Avusese parte și de mai rău cu alte ocazii. Mulțumit, își propuse să accelereze un pic lucrurile. Câteva genoflexiuni, abdomene și flotări. După două minute se prăbușea gâfâind pe podea, amețit de durere. Veșnica durere, prietena lui de-o viață. No pain, no gain – își repetă scrâșnind mantra și crezul tuturor sportivilor de performanță. Și începu o nouă serie de exerciții.

Tom se trezi cu o incredibilă stare de bine. Nici nu-și mai amintea de când nu se mai simțise atât de bine. Apoi își aminti: asta fusese cadoul soției lui de Crăciun. Pentru 3 luni, urma să trăiască în corpul unui antrenor de fitness, în timp ce acesta îi va locui corpul și se va strădui să il aducă în parametrii normali.

Lângă pat, găsi lista de reguli lăsată de proprietarul corpului. I se părură draconice. Minim două ore de exerciții fizice, dietă hipocalorică. Evident, nu era obligat să respecte ceva din lista aia, dar în cazul în care deteriora sau îngrășa corpul respectiv, i se reținea din garanția plătită.

Se ridică vioi din pat, făcu un duș și se admiră în oglindă, invidiind tinerețea și frumusețea corpului în care urma să trăiască pentru următoarele 90 de zile.

va urma…

 1. January 3, 2022

  Alzheimer’s este cea mai comuna forma de dementa.
  In natura se cunosc cele 3 tendinte: Vatta, Pitta, Kapha din Ayurveda.
  Dintre ele, cea mai pacatoasa e Vatta – lipsa de regularitate. Vine cu cohorta de atribute ca rece, uscat, neregulat, usor.
  Daca un copil este dolofanel ca in perioada Kapha, batranii sunt adesea expusi la intemperiile vietii adica au adunat mult Vatta (miscare) in structura lor: agitatie, lipsa caldurii corporale datorita incetarii producerii de hormoni, etc.
  Pe unii batrani ii vei vedea la 90 de grade spunand ca le e rece si ca vor caldura.
  Unii refuza sa foloseasca aerul conditionat in cele mai nefaste canicule. Mai mult, uita sa se hidrateze sau sa manance.
  Aceasta uitare este forma de inceput. Uitarea progreseaza pe masura ce organismul de pe acum nu mai raspunde impulsurilor ca in tinerete si o ia incetul cu incetul in deteriorare la vale.
  Avansul este gradual pana la a ajunge a repeta o intrebare de 30 de ori chiar daca de fiecare data a auzit un raspuns. Mintea poate sa nu mai inregistreze raspunsul.
  Orientarea se apreciaza in raport cu timpul, spatiul, locatia, identitatea persoanei, stiri de interes general.
  Daca persoana nu stie unde se afla, ii poti reaminti cu blandete. Daca nu stie ce zi este, poti sa folosesti calendar. Daca vrei sa previi Alzheimer’s, cauta sa-ti mentii percepetiile si rationamentele cat mai intacte.
  Incapatanarea in aceeasi directie este semn de Alzheimer.
  Batranii insa au acea judecata de o viata care din cand in cand mai razbate prin confuzia care apare si constiinta le mai lumineaza fruntea.
  De obicei persoanele cu o constitutie Vatta, si aici intra si cei tineri, prin lipsa de regularitate, dau raspunsuri deseori aiurea. Ii percepi ca se axeaza doar pe informatie. Nu au acea onctuozitate in manifestare care sa exprime procese de gandire avansata. In particular, Cristoiu este unul din jurnalistii care nu au o gandire profunda, nu cauta si nu analizeaza ci doar gliseaza pe suprafata. E clar ca scrie propaganda ruseasca. Unii traiesc din banii pe care ii fac vanzand pe altii.
  Dar sa lasam aceste aspecte Pitta la o parte!
  Vorbeam de Alzheimer’s si de obliterarea gandirii.
  Se poate interveni terapeutic cu vitamine, miscare fizica, odihna, somn corespunzator, reducerea sau amplificarea stimulilor. Aparent miscarea fizica ia din resursele organismului. Dar fara ea, corpul nu simte ca oboseste.
  Toate cate sunt recomandate tinerilor, si batranii le pot avea daca acesti pesedisti care s-au inscaunat in posturi si in functii ar fi permis romanilor sa fie stapani la ei in casa. Aceasta e ciuma rosie ca nu poti scapa de ei pentru ca nu au valori interioare precum bunul simt, luciditatea, iubirea de aproapele. Sunt toti ca niste frati care te manipuleaza. Sunt poate frati cu rusii mai inainte de a fi frati cu romanii. Sunt frati intai cu mafia inainte de a fi frati cu ceilalti romani. Este pentru ca durerea altuia nu te atinge personal.

  Dementa este ca un zbor pe deasupra celorlalti, ca o plecare din lumea realului care incepe sa se anunte.
  Precum sufletul renunta si lasa in urma in final corpul, asa mintea slabeste din stransoarea in care tine corpul fizic, emotional.
  Ne nastem, traim, murim.

  Testul de ieri: negativ

Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer