SUA cer Israelului sã nu atace Iranul. Purtãtorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat cã Statele Unite doresc sã privilegieze calea diplomaticã pentru a convinge Iranul sã renunþe la controversatul sãu program nuclear, solicitând Israelului ‘sã ofere sancþiunilor timpul necesar pentru a-ºi produce efectul’.

SUA cer Israelului sã nu atace Iranul externeÎntrebat dacã SUA vor cere Israelului sã nu bombardeze Iranul, deºi anterior secretarul american al Apãrãrii, Leon Panetta, enunþase o astfel de posibilitate, purtãtorul de cuvânt al diplomaþiei americane, Mark Toner, a rãspuns: ‘acesta este mesajul nostru’. ‘Am impus sancþiunifãrã precedent împotrivaIranului întrucât considerãm cã diplomaþia încã mai are timp ºi spaþiu sã acþioneze’, a adãugat oficialul american, transmite Agerpres.
Aceastã declaraþie survine la o zi dupã apariþia unui articol în cotidianul Washington Post, în care se afirmã cã secretarul american al Apãrãrii estimeazã cãIsraelul ar putea ataca Iranul în lunile aprilie, mai sau iunie, înainte ca aceastã þarã sã reuºeascã sã înceapã producerea de arme nucleare. Însã Panetta a refuzat sã confirme cele publicate de cotidianul american, limitându-se sã afirme cã ‘Israelul a fãcut cunoscut cã are în vedere’ lovituri aeriene, iar ‘noi ne-am exprimat îngrijorarea’. La rândul sãu, purtãtorul de cuvânt al Departamentului de Stat a refuzat sã confirme existenþa unei ameninþãri israeliene faþã de Iran. ‘Nu ne îndoim de ameninþarea pe care Iranul o reprezintã pentru aliatul nostru, Israel, dar ºi pentru toþi partenerii noºtrii din regiune. (…) În consecinþã, înþelegem perfect ºi împãrtãºim preocupãrile serioase ale Israelului legate de programul nuclear iranian’, a afirmat oficialul american. sursa: Ziua Veche comentariu rapcea.ro: între timp, Rusia le-a închis (ca în fiecare iarnã de câtiva ani) europenilor conducta “în nas”, tãindu-i de la porția de gaze rusești și lãsându-i sã cerșeascã de la iranienii pe care cicã îi “pedepseau” cu embargou, petrol și gaze. Ei nu se pot cãca pe ei de frig, în cea mai nenorocitã iarnã din ultimii 50 de ani, dar le arde de sancțiuni…]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer