Ministrul grec de justitie, Miltiades Papaioannou, a declarat miercuri, 7 septembrie 2011, ca Grecia va dezincrimina consumul ºi deþinerea de droguri în “cantititãþi mici” pentru toate tipurile de stupefiante, indiferent de tipul acestora, dupã adoptarea unui proiect de lege în acest sens în Consiliul de miniºtri elen, potrivit AFP.

 “Dreptul elen trebuie sã fie armonizat cu legislaþia europeanã ºi o persoanã care va fi arestatã cu o cantitate micã de droguri destinatã consumului propriu nu va mai fi consideratã infractoare” de naturã penalã, a afirmat Miltiades Papaioannou în cursul unei conferinþe de presã la Atena. Ministrul a precizat cã aceste “cantitãþi mici” vor fi definite cu ocazia trimiterii legii în parlament, sãptãmânile viitoare.
“Consumatorul de droguri este un bolnav, nu un infractor”, a mai spus ministrul Miltiades Papaioannou. În conformitate cu actuala legislaþie penalã elenã, una dintre cele mai severe, consumul de droguri ºi deþinerea lor pentru uz personal, chiar ºi în mici cantitãþi, antreneazã pedepse ce merg pânã la cinci ani de închisoare. SURSA: Agerpres
 
]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer