Un prieten de-al meu țigan, a cãrui prietenie o prețuiesc, mi-a spus o idee genialã, care dacã ar fi pusã în practicã ar pune pe butuci toate partidele politice marca FSN-PSD.

Propunerea legislativã ar fi una simplã: în legea partidelor, sã fie fãcutã o modificare care sã interzicã publicarea semnelor electorale ale partidelor pe buletinele de vot. Semnul electoral aduce voturi în România. Nu denumirea partidului, nu programul politic, nici candidații. De-aia PSD-ul și-a schimbat de 5 ori numele (din FNS-FDNS-PSDR-PSD), însã nu și sigla.

Sã vezi atunci panicã la urne ! Sã vezi cum organizeazã în regim de urgențã PSD-ul școli de alfabetizare pentru votanții neștiutori de carte, și cum crește rata alfabetizãrii în România. Nu o sã se mai poatã vota dupã sistemul gen: bulibașa își strânge șatra roatã, sau primaru strânge toate babele și moșii la primãrie, și arãtându-le afișul electoral le spune

– Vedeți semnu ãsta ? Trandafirii roșii. Trei ! Pe ei trebuie sã puneți ștampila ! Unde vedeți trei trandafiri, puneți ștampila !

Așa, mãcar sãracii analfabeți se vor alege și ei cu ceva în urma votãrii odatã la patru ani: cu darul cititului.

]]>

CategoryCauze Naţionale
Write a comment:

Your email address will not be published.

© 2018 Cabinet de avocatura Mihai Rapcea

logo-footer